Fotó: Sárvár Facebook

Idén nagyjából két utcát újítanak fel Sárváron, miközben egy harmadik árát költik ezek reklámozására

Fehér Buda
2019. február 16. szombat, 12:02
Körülbelül 40 millió forintot költ az önkormányzat a felújított utak fényezésére.

Február 14-én tárgyalta a sárvári önkormányzat a város 2019-es költségvetését. A képviselő-testületi előterjesztésekből kiderül, hogy ebben az évben nagyjából 150 millió forintot fordítanak a város útjainak és járdáinak felújítására, ezek reklámozására nagyjából 40 millió forintot költene az önkormányzat, amit dologi kiadásokként könyvelnek el.

 

Ez az utakra szánt pénz közel egyharmada. 

 

150 millióból Sárváron nagyjából két utcát lehet felújítani, az ezek hirdetésére szánt összegből kijönne egy rövidebb utca burkolata.

 

Németh Zsolt önkormányzati képviselőtől, a Híd a Jövőnkért Egyesület elnökétől megtudtuk, hogy a testületi ülésen az egyesület tagjai szóvá tették, hogy nem feltétlenül ilyen arányban kellene elosztani ezt az összeget. Szerintük egy ötcsillagos városnak több pénzt kellene fordítania az utak felújítására, figyelembe véve, hogy éppen milyen göröngyös például a Batthyány utca, aminek a rossz állapotát már a mémek is megénekelték.

 

Legalább ott nem lesz gyorshajtás

90 Likes, 1 Comments - Sárvár Meme (@sarvar_memek) on Instagram: "Legalább ott nem lesz gyorshajtás "

 

A városvezetés erre csak egy Henry Ford idézettel válaszolt, ami nagyjából úgy szól, hogy ha van egy dollárod építeni, akkor legyen egy dollárod hirdetni is. Németh Zsolt szerint nem lenne baj a hirdetéssel, ha az a demokráciának és a sajtószabadságnak megfelelően használnák fel, szerinte azonban ez a pénz csak arról szól, hogy minél többször megjelenhessen a városvezetés a Sárvári Hírlapban. 

 

A képviselő szerint a Fideszes politikusok egy számban 6-8 alkalommal köszönnek vissza a lapokról. Tényleg így van, a legutóbbi számban 7 olyan cikket számoltunk, amiben legalább egy Fideszes képviselő neve tűnt fel. Az ellenzéki képviselők neve viszont egy cikkben sem jelenik meg.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás