Idegenben verte dán ellenfelét a Körmend a FIBA Europe Cupban

ugytudjuk.hu
2019. október 23. szerda, 20:51
Izgalmas meccsen győzött a vasi csapat.
Bakken Bears - Egis Körmend 81-87 (25-17, 19-23, 19-17, 18-30)
Európa Kupa, H-csoport, 1. forduló
Aarhus, Vejlby-Risskov Hallen
Bakken Bears: Efianayi, Laerke , Harbo ,Evans , Galloway. Cserék:
Egis Körmend: Turner 11, Oroszi 3/3, Edwards 17/6, Varnado 23/6, Keller 5/3. Cserék: Durázi -, Kastrati 12/3, Németh Á. 1., Taylor 6., Ferencz 9/9, Filipovic 1.

 

Az első negyedet a hazaiak kezdték jobban. Az Egis Körmend ugyanakkor bátran vállalta a párharcokat. Ferencz, Oroszi és Keller is dobott egy triplát, míg a másik oldalon Tylor Ongwae volt megállíthatatlan, tíz perc alatt tíz pontig jutott. 25-17-es hazai vezetéssel zárult az első negyed.

 

Hazai kosárral kezdődött a második etap, ez pedig már azt jelentette, hogy tízzel mentek a hazaiak. Az olló pedig csak nyílt, az Bakken Bears egy 9-0-ás rohanásban volt, amikor Kastrati bedobta az első magyar kosarat ebben a játékrészben. Éledezni kezdett a Körmend, jókor jött egy Edwards kosár, ismét csak tíz pont volt közte. A vasiaknak jót tett Durázi beállása, elől és hátul is jól játszott a fiatal magyar, érkeztek Taylor kosarai, de Kastrati is hatékonyan teljesített. Feljött háromra a Körmend. Darko Jukic mozdította meg az övéit, ráadásul a vasiak két gyors faultot is beütöttek. A vasiaknál azonban Varnado játéka is feljavult, szoros lett az első félidő vége. 44-40.

 

 

A harmadik negyed ismét a hazaikról szólt. Egy kicsit megrogyott a Körmend védekezése, míg a dánok jó százalékkal dobtak, gyorsan közé került tíz, de vasiak parádés utolsó perceket nyomtak, és három pontra feljöttek. 63-57. Így teljesen nyílt volt a mérkőzés.

 

Az utolsó negyedet szenzációsan kezdte a Körmend.  Edwards és Varnado rettenetesen jó pillanatokat produkált. Átvették, sőt öt pontra növelték előnyüket a körmendiek. Brutális izgalmakat hozott a végjáték. Kastrati döntetlennél dobott triplát két perccel a vége előtt. De a hazaiak nem adták fel, Evans kosarával visszavették a vezetést. De a csattanó a vasiaké volt. Taylor triplája után már nem tudtak a hazaiak visszakapaszkodni.

 

Nehéz meccsen, megérdemelt körmendi siker született.

(BB1)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás