Idegenben verte dán ellenfelét a Körmend a FIBA Europe Cupban

ugytudjuk.hu 2019-10-23 20:51:00
Izgalmas meccsen győzött a vasi csapat.
Bakken Bears - Egis Körmend 81-87 (25-17, 19-23, 19-17, 18-30)
Európa Kupa, H-csoport, 1. forduló
Aarhus, Vejlby-Risskov Hallen
Bakken Bears: Efianayi, Laerke , Harbo ,Evans , Galloway. Cserék:
Egis Körmend: Turner 11, Oroszi 3/3, Edwards 17/6, Varnado 23/6, Keller 5/3. Cserék: Durázi -, Kastrati 12/3, Németh Á. 1., Taylor 6., Ferencz 9/9, Filipovic 1.

Az első negyedet a hazaiak kezdték jobban. Az Egis Körmend ugyanakkor bátran vállalta a párharcokat. Ferencz, Oroszi és Keller is dobott egy triplát, míg a másik oldalon Tylor Ongwae volt megállíthatatlan, tíz perc alatt tíz pontig jutott. 25-17-es hazai vezetéssel zárult az első negyed.

Hazai kosárral kezdődött a második etap, ez pedig már azt jelentette, hogy tízzel mentek a hazaiak. Az olló pedig csak nyílt, az Bakken Bears egy 9-0-ás rohanásban volt, amikor Kastrati bedobta az első magyar kosarat ebben a játékrészben. Éledezni kezdett a Körmend, jókor jött egy Edwards kosár, ismét csak tíz pont volt közte. A vasiaknak jót tett Durázi beállása, elől és hátul is jól játszott a fiatal magyar, érkeztek Taylor kosarai, de Kastrati is hatékonyan teljesített. Feljött háromra a Körmend. Darko Jukic mozdította meg az övéit, ráadásul a vasiak két gyors faultot is beütöttek. A vasiaknál azonban Varnado játéka is feljavult, szoros lett az első félidő vége. 44-40.

A harmadik negyed ismét a hazaikról szólt. Egy kicsit megrogyott a Körmend védekezése, míg a dánok jó százalékkal dobtak, gyorsan közé került tíz, de vasiak parádés utolsó perceket nyomtak, és három pontra feljöttek. 63-57. Így teljesen nyílt volt a mérkőzés.

Az utolsó negyedet szenzációsan kezdte a Körmend.  Edwards és Varnado rettenetesen jó pillanatokat produkált. Átvették, sőt öt pontra növelték előnyüket a körmendiek. Brutális izgalmakat hozott a végjáték. Kastrati döntetlennél dobott triplát két perccel a vége előtt. De a hazaiak nem adták fel, Evans kosarával visszavették a vezetést. De a csattanó a vasiaké volt. Taylor triplája után már nem tudtak a hazaiak visszakapaszkodni.

Nehéz meccsen, megérdemelt körmendi siker született.

(BB1)

Szólj hozzá!

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is

Honlapépítés lépésről lépésre: az alapoktól a befejezésig

Egy weboldal elkészítését érdemes profikra bíznia annak, aki nem járatos a webprogramozásban.