Húsz pontot vert a Körmend a Kaposvárra

Farkas Bazsi 2019-12-29 19:56:00
Nagyot ment a vasi kosárlabda csapat.
Egis Körmend – Kaposvári KK 91-71 (18-12, 24-21, 26-18, 23-20)


Bajnokság, 13. forduló
Körmend, Városi Sportcsarnok
V.: Cziffra Cs., Nagy V., Balog Gy. (dr. Páli K.)

Körmend: Turner 16/6, Edwards 19, Takács K. 5/3, Varnado 12, Taylor 13. Csere: Durázi 12/3, Kastrati 7, Martinez 6, Kozma 1, Ferencz -, Németh Á. -.

Kaposvár: Davis 11, Norfleet 13/6, Ponjavics 11, Hendlein 7/3, Lalic 16. Csere: Krnjajski 6/3, Baki 3/3, Bogdán 2, Dramicsanin 2.

A Kaposvári KK a Magyar Kupa-szereplés reményében, az Egis Körmend a második hely megerősítéséért lépett pályára vasárnap este az A-csoport alapszakaszának 13. fordulójában.

A hazaiak kezdtek jobban, pillanatok alatt 9-0 volt az állás, Norfleet triplája törte meg a kaposvári kosárcsendet. Felváltva hullottak a pontok a folytatásban, közben védekezésüket is rendezték a csapatok. Újabb Norfleet-hármassal négyre jött fel a KKK (13-9), de Turner is triplával jelentkezett a másik oldalon – 18-12-nél ért véget az első negyed.

Lalic zsákolt, Durázi triplával válaszolt, nőtt a vasiak előnye. A tízet is elérte a különbség, sőt Edwards büntetőjével már át is lépte azt (27-16). Nem tudott visszajönni tízen belülre a Kaposvár, hiába jegyzett például Hendlein is egy triplát. A második negyed közepét átlépve Turner jelentkezett első duplájával, 15 pontra nőtt a differencia, Davis, Hendlein majd Lalic kosaraival viszont már csak kilenc volt közte (39-30). Kastrati egy büntetőt dobott be, majd még Taylor volt eredményes a hazaiaktól, míg kaposvári részről úgy érkezett további három pont, hogy Norfleet a végén csak egy büntetőt dobott be – maradt a kilencpontos különbség, 42-33-nál fordultak a csapatok.

Takács triplája nyitotta a második félidőt, majd Lalic gól jó plusz büntető akciója következett. Egymást követték a pontok, egy darabig nem változott a különbség, aztán a Körmend rákapcsolt: 45-36 után folyamatosan növelte előnyét, s Varnado zsákolásával már egy híján húsz volt közte (60-41). Durázi két büntetőjével át is lépték a húszat a felek. Már 23 is volt a differencia, végül 17-nél ért véget a harmadik tíz perc – Turner büntetői után 68-51-ről indult a záró etap.

A körmendi kezdőcsapatból már négyen is tíz felett jártak a negyedik negyed kezdetekor – később Durázi is csatlakozott hozzájuk –, közülük Edwards gyorsan jelentkezett további négy egységgel, így ő már csak egyre volt a húsztól. Magabiztos volt a Körmend a folytatásban is, folyamatosan őrölte fel ellenfelét – négy perccel a vége előtt már 26-tal vezetett, végül 91-71-es különbséggel bizonyult jobbnak- tudósított a bb1.hu.

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.