Húsz! Pont ennyivel verte a Falco a Kaposvárt

Farkas Bazsi 2020-01-18 19:48:00
Nehezen adták meg magukat a somogyiak, aztán az utolsó negyedben dobbantott a Falco.
Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-98 (18-21, 25-26, 23-22, 12-29)


Bajnokság, 16. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Földházi T., Nagy V., Török R. (Dernei G.)

Kaposvár: Krnjajski 2, Norfleet 15/3, Ponjavics 6, Dramicsanin 9, Lalic 10. Csere: Davis 17/12, Baki 9/3, Hendlein 8/3, Bogdán 2.

Szombathely: Hooker 11/6, Curry 10/6, Benke 11/9, Filipovity 16/6, Reddic 4. Csere: Váradi 9/3, Perl 18/3, Bíró 3/3, Lake 10, Washington 6, Krivacsevics -.

A tizennégy győzelemmel és egy vereséggel álló, listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely látogatott ahhoz a Kaposvárhoz a 16. fordulóban, amely az előző körben 113 pontot dobva győzte le a Zalaegerszeget idegenben.

Több kötődése is van a két együttesnek, a hazai szurkolók a kaposvári nevelésű Benke Szilárdot és Filipovity Márkót, míg a vendég drukkerek a csapatuk volt játékosát, a most kék-fehérben kosárlabdázó Julian Norfleetet üdvözölték a bemutatáskor.

Lalic kosarával indult a mérkőzés, négy támadólepattanót is szedett érte a hazai együttes, majd Krnjajski állhatott a vonal mögé, jól is célzott. Benke szerezte az első vendég pontokat egy betörés után, Filipovity pedig két büntetővel egyenlített, aztán Reddic közelijével a vezetést is átvette a Falco (4-8). Curry tette vissza a lecsorgó játékszert, míg a túloldalon Hendleint le kellett cserélni, mert vérzett a szája. Rashun Davis állt bele emberről egy triplába, amit értékesített is, Reddic révén jött a válasz. Egy szép akciót követően Ponjavics kosarával zárkóztak a hazaiak, majd Váradi is beköszönt, utána pedig a visszatérő Hendlein szerzett két pontot (8. pec: 11-13). Filipovity csak egyet dobott be a kettőből, Norfleet büntetett. Benke Szilárd küldött a helyére egy triplát a támadóórát jelző dudaszó pillanatában, aztán Lake pontjaival megléptek öttel a vendégek (14-19). Gyors kosárváltást követően a Szombathelyé volt az utolsó támadás az első negyedben, de eladták a labdát a sárga-feketék. 18-21.

Perl értékesített egy büntetőt a megítélt kettőből, ezzel indult a második játékrész. Ponjavics forgatta be az emberét, két pont lett a jutalma, majd újfent Perl dobhatott kettőt, ezúttal mindkettőt a helyére küldte. Washington és Hendlein talált be, tovább tartotta magát négy ponton a Kaposvár. Ismét Washington volt eredményes, Davis triplával válaszolt. Lake tört be, majd Hendlein is bevert egy triplát, kettőre jött fel a somogyi alakulat, de Curry egyből beköszönt távolról, aztán Davis célzott pontosan ismét. Felváltva potyogtak a kosarak, a kaposvári irányító újabb trojkája után egy pontra jöttek fel a kék-fehérek, időt kért Gasper Okorn (34-35). Curry osztotta le szépen a labdát, Lake köszönhette meg, majd a center két büntetőt is hozzátett. Dramicsanin fordult le az emberéről, aztán Filipovity dobott be csak egyet a megítélt két szabaddobásából, így tett Hendlein Roland is. Hooker fejezte be jól a szombathelyi gyorsindítást, majd le kellett cserélni, a lábát fájlalta. Lalic állhatott a vonal mögé, újfent három volt közte. Bírót találták meg üresen a társak a sarokban, aki jól is célzott. Jött újabb még Lalic büntető, majd Ponjavics is a vonal mögé állhatott (43-45). Tizenkilenc másodperc volt vissza a félidőből, időt kértek a vendégek. Perl törhetett be és dobhatott tisztán, négy lett közte a nagyszünetre. 43-47.

Lalic szerezte meg a harmadik negyed első pontjait, majd Filipovity állt bele egy hármasba, majd betörésből is betalált (45-52). Reddic ütött be egy faultot, ami után ő is és Gasper Okorn is kapott 1-1 technikait. A center ezzel ki is szállt a meccsből 5 hibával. Norfleet mindkét szabaddobást a helyére küldte, majd a labdabirtoklásból Dramicsanin maradt üresen a palánk alatt (49-52). Norfleet szlalomozott végig a szombathelyi védelmen egy szerzett labdát követően, majd Hooker talált be emberrel a nyakában, három pont volt a jutalma. Davis állhatott a vonal mögé ezúttal, csak az egyiket dobta be. Egy elhibázott vendég akció után Baki ugrasztotta talpra a hazai publikumot egy triplával, amire Benke válaszolt, szintén távolról. Lalic találta meg Bakit, aztán Norfleet is a helyére küldött egy trojkát, átvette a vezetést a Kaposvár, de Curry visszaszerezte azt (60-61). Norfleet ezúttal büntetőből fordította meg az állást, Washington viszont mindkettőt kihagyta, ami után Norfleet újra kosarat szerzett. Váradi talált rést a hazai védelmet, majd egy középtávolit is bedobott, Sztojan Ivkovics pedig időt kért (64-65). Egészpályás letámadásra váltott a Falco, de Lalic így is üresen maradt a palánk alatt. Ponjavics eladott labdája után Váradi Benedek fejezte be a vendég akciót, majd Perl betörése zárta a harmadik negyedet. 66-69.

Filipovity triplája nyitotta a záró felvonást, majd zsákolt is egy eladott labda után, gyorsan időt kellett kérnie a hazaiaknak (66-74). Perl duplájával már tíz volt közte, Norfleet kettesével zárkózott a Kaposvár, de Perl újra betalált. Filipovity két büntetőjével tizenkettővel elhúztak a vendégek, aztán Perl vert be egy hármast (68-83). Baki kettőt dobott be a megítélt háromból, aztán Lake növelte a szombathelyi előnyt. Perl kétszer is betalált egymás után, ezzel már húsz volt közte (70-90). Innen már nem volt sem ideje, sem lendülete a hazaiaknak visszajönni a meccsbe, és bár sokáig nagyon jól tartotta magát a Kaposvár, végül simán nyert a Szombathely. 78-98 - tudósított a BB1.hu.

Szólj hozzá!

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.