Húsz! Pont ennyivel verte a Falco a Kaposvárt

Farkas Bazsi 2020-01-18 19:48:00
Nehezen adták meg magukat a somogyiak, aztán az utolsó negyedben dobbantott a Falco.
Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-98 (18-21, 25-26, 23-22, 12-29)


Bajnokság, 16. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Földházi T., Nagy V., Török R. (Dernei G.)

Kaposvár: Krnjajski 2, Norfleet 15/3, Ponjavics 6, Dramicsanin 9, Lalic 10. Csere: Davis 17/12, Baki 9/3, Hendlein 8/3, Bogdán 2.

Szombathely: Hooker 11/6, Curry 10/6, Benke 11/9, Filipovity 16/6, Reddic 4. Csere: Váradi 9/3, Perl 18/3, Bíró 3/3, Lake 10, Washington 6, Krivacsevics -.

A tizennégy győzelemmel és egy vereséggel álló, listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely látogatott ahhoz a Kaposvárhoz a 16. fordulóban, amely az előző körben 113 pontot dobva győzte le a Zalaegerszeget idegenben.

Több kötődése is van a két együttesnek, a hazai szurkolók a kaposvári nevelésű Benke Szilárdot és Filipovity Márkót, míg a vendég drukkerek a csapatuk volt játékosát, a most kék-fehérben kosárlabdázó Julian Norfleetet üdvözölték a bemutatáskor.

Lalic kosarával indult a mérkőzés, négy támadólepattanót is szedett érte a hazai együttes, majd Krnjajski állhatott a vonal mögé, jól is célzott. Benke szerezte az első vendég pontokat egy betörés után, Filipovity pedig két büntetővel egyenlített, aztán Reddic közelijével a vezetést is átvette a Falco (4-8). Curry tette vissza a lecsorgó játékszert, míg a túloldalon Hendleint le kellett cserélni, mert vérzett a szája. Rashun Davis állt bele emberről egy triplába, amit értékesített is, Reddic révén jött a válasz. Egy szép akciót követően Ponjavics kosarával zárkóztak a hazaiak, majd Váradi is beköszönt, utána pedig a visszatérő Hendlein szerzett két pontot (8. pec: 11-13). Filipovity csak egyet dobott be a kettőből, Norfleet büntetett. Benke Szilárd küldött a helyére egy triplát a támadóórát jelző dudaszó pillanatában, aztán Lake pontjaival megléptek öttel a vendégek (14-19). Gyors kosárváltást követően a Szombathelyé volt az utolsó támadás az első negyedben, de eladták a labdát a sárga-feketék. 18-21.

Perl értékesített egy büntetőt a megítélt kettőből, ezzel indult a második játékrész. Ponjavics forgatta be az emberét, két pont lett a jutalma, majd újfent Perl dobhatott kettőt, ezúttal mindkettőt a helyére küldte. Washington és Hendlein talált be, tovább tartotta magát négy ponton a Kaposvár. Ismét Washington volt eredményes, Davis triplával válaszolt. Lake tört be, majd Hendlein is bevert egy triplát, kettőre jött fel a somogyi alakulat, de Curry egyből beköszönt távolról, aztán Davis célzott pontosan ismét. Felváltva potyogtak a kosarak, a kaposvári irányító újabb trojkája után egy pontra jöttek fel a kék-fehérek, időt kért Gasper Okorn (34-35). Curry osztotta le szépen a labdát, Lake köszönhette meg, majd a center két büntetőt is hozzátett. Dramicsanin fordult le az emberéről, aztán Filipovity dobott be csak egyet a megítélt két szabaddobásából, így tett Hendlein Roland is. Hooker fejezte be jól a szombathelyi gyorsindítást, majd le kellett cserélni, a lábát fájlalta. Lalic állhatott a vonal mögé, újfent három volt közte. Bírót találták meg üresen a társak a sarokban, aki jól is célzott. Jött újabb még Lalic büntető, majd Ponjavics is a vonal mögé állhatott (43-45). Tizenkilenc másodperc volt vissza a félidőből, időt kértek a vendégek. Perl törhetett be és dobhatott tisztán, négy lett közte a nagyszünetre. 43-47.

Lalic szerezte meg a harmadik negyed első pontjait, majd Filipovity állt bele egy hármasba, majd betörésből is betalált (45-52). Reddic ütött be egy faultot, ami után ő is és Gasper Okorn is kapott 1-1 technikait. A center ezzel ki is szállt a meccsből 5 hibával. Norfleet mindkét szabaddobást a helyére küldte, majd a labdabirtoklásból Dramicsanin maradt üresen a palánk alatt (49-52). Norfleet szlalomozott végig a szombathelyi védelmen egy szerzett labdát követően, majd Hooker talált be emberrel a nyakában, három pont volt a jutalma. Davis állhatott a vonal mögé ezúttal, csak az egyiket dobta be. Egy elhibázott vendég akció után Baki ugrasztotta talpra a hazai publikumot egy triplával, amire Benke válaszolt, szintén távolról. Lalic találta meg Bakit, aztán Norfleet is a helyére küldött egy trojkát, átvette a vezetést a Kaposvár, de Curry visszaszerezte azt (60-61). Norfleet ezúttal büntetőből fordította meg az állást, Washington viszont mindkettőt kihagyta, ami után Norfleet újra kosarat szerzett. Váradi talált rést a hazai védelmet, majd egy középtávolit is bedobott, Sztojan Ivkovics pedig időt kért (64-65). Egészpályás letámadásra váltott a Falco, de Lalic így is üresen maradt a palánk alatt. Ponjavics eladott labdája után Váradi Benedek fejezte be a vendég akciót, majd Perl betörése zárta a harmadik negyedet. 66-69.

Filipovity triplája nyitotta a záró felvonást, majd zsákolt is egy eladott labda után, gyorsan időt kellett kérnie a hazaiaknak (66-74). Perl duplájával már tíz volt közte, Norfleet kettesével zárkózott a Kaposvár, de Perl újra betalált. Filipovity két büntetőjével tizenkettővel elhúztak a vendégek, aztán Perl vert be egy hármast (68-83). Baki kettőt dobott be a megítélt háromból, aztán Lake növelte a szombathelyi előnyt. Perl kétszer is betalált egymás után, ezzel már húsz volt közte (70-90). Innen már nem volt sem ideje, sem lendülete a hazaiaknak visszajönni a meccsbe, és bár sokáig nagyon jól tartotta magát a Kaposvár, végül simán nyert a Szombathely. 78-98 - tudósított a BB1.hu.

Szólj hozzá!

Nem lesz zárt az új győri buszok vezetőfülkéje

A koronavírus-járvány miatt érdeklődött a szakszervezet.

1 éves a szombathelyi imázsfilm

4 millió 300 ezer forintba került, eddig 34 ezren látták.

A Hungast marad az SZKKA névadó szponzora

Továbbra is a klub mellett állnak.

Itt van az ősz: nyugaton kezd el esni ma az eső

A délelőtti, déli óráktól zivatarok is kialakulnak, helyenként heves zivatar is várható.

LMP: véget kell vetni a zöldfelületek pusztításának!

A párt szerint ugyanis ez a klímaváltozás megfékezésének és a levegőminőség megóvásának is elemi feltétele.

Van egy koronavírusos játékos a soproni kosárcsapatban, a szombati Falco elleni meccsük azonban nem marad el

A fiatal karanténba került, a csapattársak és a stáb tesztje negatív lett.

Kidobás helyett javítás: 100 euróig átvállalja az elromlott háztartási gépek javítását Bécs

Ezzel nemcsak a környezetet védik, hanem a koronavírus miatt bajba jutott vállalkozásokat is segítik.

Ilyen az, amikor egy internetes troll megtalál

Egyszer csak jön egy hívás, hogy az egész családod meg fog dögleni.

Körmend kosárcsapata nem megy Kecskemétre

A Pakssal játszik Váradi Kornél csapata.

Oszlopnak hajtott egy autó a Vas megyei Egervölgyben

A kámi önkéntes, a sárvári és a körmendi hivatásos tűzoltók végzik a műszaki mentést.

Már négyszögletű forintérménk is van

Holnaptól akár vásárolhatunk is vele, bár nem erre való.

Letiltotta a Facebook Doktor Gődény vírustagadó csoportját

A vlogger korábban állami támogatást vett fel egy kamupárt indításához, amit aztán sosem fizetett vissza.

Elhunyt Kutnyánszky László, korábbi szombathelyi főépítész

2014-ben a város Brenner-díjjal tüntette ki.

Decemberben lesz a Falco első fordulóbeli bajnokija

Az Egis Körmend már jövő hétvégén elkezdi.

Tíz év után idén először nem lesz a mozikban Marvel film

Jövőre csúszik a Fekete Özvegy, elhalasztva minden más Marvel filmet is.

van még itt cikk a témában: