HIRDETÉS

Fotó: Vágvölgyi Bálint

Húsz! Pont ennyivel verte a Falco a Kaposvárt

Farkas Bazsi
2020. január 18. szombat, 19:48
Nehezen adták meg magukat a somogyiak, aztán az utolsó negyedben dobbantott a Falco.
Kaposvári KK - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 78-98 (18-21, 25-26, 23-22, 12-29)


Bajnokság, 16. forduló
Kaposvár, Kaposvár Aréna
V.: Földházi T., Nagy V., Török R. (Dernei G.)

Kaposvár: Krnjajski 2, Norfleet 15/3, Ponjavics 6, Dramicsanin 9, Lalic 10. Csere: Davis 17/12, Baki 9/3, Hendlein 8/3, Bogdán 2.

Szombathely: Hooker 11/6, Curry 10/6, Benke 11/9, Filipovity 16/6, Reddic 4. Csere: Váradi 9/3, Perl 18/3, Bíró 3/3, Lake 10, Washington 6, Krivacsevics -.

 

A tizennégy győzelemmel és egy vereséggel álló, listavezető Falco-Vulcano Energia KC Szombathely látogatott ahhoz a Kaposvárhoz a 16. fordulóban, amely az előző körben 113 pontot dobva győzte le a Zalaegerszeget idegenben.

 

Több kötődése is van a két együttesnek, a hazai szurkolók a kaposvári nevelésű Benke Szilárdot és Filipovity Márkót, míg a vendég drukkerek a csapatuk volt játékosát, a most kék-fehérben kosárlabdázó Julian Norfleetet üdvözölték a bemutatáskor.

 

Lalic kosarával indult a mérkőzés, négy támadólepattanót is szedett érte a hazai együttes, majd Krnjajski állhatott a vonal mögé, jól is célzott. Benke szerezte az első vendég pontokat egy betörés után, Filipovity pedig két büntetővel egyenlített, aztán Reddic közelijével a vezetést is átvette a Falco (4-8). Curry tette vissza a lecsorgó játékszert, míg a túloldalon Hendleint le kellett cserélni, mert vérzett a szája. Rashun Davis állt bele emberről egy triplába, amit értékesített is, Reddic révén jött a válasz. Egy szép akciót követően Ponjavics kosarával zárkóztak a hazaiak, majd Váradi is beköszönt, utána pedig a visszatérő Hendlein szerzett két pontot (8. pec: 11-13). Filipovity csak egyet dobott be a kettőből, Norfleet büntetett. Benke Szilárd küldött a helyére egy triplát a támadóórát jelző dudaszó pillanatában, aztán Lake pontjaival megléptek öttel a vendégek (14-19). Gyors kosárváltást követően a Szombathelyé volt az utolsó támadás az első negyedben, de eladták a labdát a sárga-feketék. 18-21.

 

Perl értékesített egy büntetőt a megítélt kettőből, ezzel indult a második játékrész. Ponjavics forgatta be az emberét, két pont lett a jutalma, majd újfent Perl dobhatott kettőt, ezúttal mindkettőt a helyére küldte. Washington és Hendlein talált be, tovább tartotta magát négy ponton a Kaposvár. Ismét Washington volt eredményes, Davis triplával válaszolt. Lake tört be, majd Hendlein is bevert egy triplát, kettőre jött fel a somogyi alakulat, de Curry egyből beköszönt távolról, aztán Davis célzott pontosan ismét. Felváltva potyogtak a kosarak, a kaposvári irányító újabb trojkája után egy pontra jöttek fel a kék-fehérek, időt kért Gasper Okorn (34-35). Curry osztotta le szépen a labdát, Lake köszönhette meg, majd a center két büntetőt is hozzátett. Dramicsanin fordult le az emberéről, aztán Filipovity dobott be csak egyet a megítélt két szabaddobásából, így tett Hendlein Roland is. Hooker fejezte be jól a szombathelyi gyorsindítást, majd le kellett cserélni, a lábát fájlalta. Lalic állhatott a vonal mögé, újfent három volt közte. Bírót találták meg üresen a társak a sarokban, aki jól is célzott. Jött újabb még Lalic büntető, majd Ponjavics is a vonal mögé állhatott (43-45). Tizenkilenc másodperc volt vissza a félidőből, időt kértek a vendégek. Perl törhetett be és dobhatott tisztán, négy lett közte a nagyszünetre. 43-47.

 

Lalic szerezte meg a harmadik negyed első pontjait, majd Filipovity állt bele egy hármasba, majd betörésből is betalált (45-52). Reddic ütött be egy faultot, ami után ő is és Gasper Okorn is kapott 1-1 technikait. A center ezzel ki is szállt a meccsből 5 hibával. Norfleet mindkét szabaddobást a helyére küldte, majd a labdabirtoklásból Dramicsanin maradt üresen a palánk alatt (49-52). Norfleet szlalomozott végig a szombathelyi védelmen egy szerzett labdát követően, majd Hooker talált be emberrel a nyakában, három pont volt a jutalma. Davis állhatott a vonal mögé ezúttal, csak az egyiket dobta be. Egy elhibázott vendég akció után Baki ugrasztotta talpra a hazai publikumot egy triplával, amire Benke válaszolt, szintén távolról. Lalic találta meg Bakit, aztán Norfleet is a helyére küldött egy trojkát, átvette a vezetést a Kaposvár, de Curry visszaszerezte azt (60-61). Norfleet ezúttal büntetőből fordította meg az állást, Washington viszont mindkettőt kihagyta, ami után Norfleet újra kosarat szerzett. Váradi talált rést a hazai védelmet, majd egy középtávolit is bedobott, Sztojan Ivkovics pedig időt kért (64-65). Egészpályás letámadásra váltott a Falco, de Lalic így is üresen maradt a palánk alatt. Ponjavics eladott labdája után Váradi Benedek fejezte be a vendég akciót, majd Perl betörése zárta a harmadik negyedet. 66-69.

 

Filipovity triplája nyitotta a záró felvonást, majd zsákolt is egy eladott labda után, gyorsan időt kellett kérnie a hazaiaknak (66-74). Perl duplájával már tíz volt közte, Norfleet kettesével zárkózott a Kaposvár, de Perl újra betalált. Filipovity két büntetőjével tizenkettővel elhúztak a vendégek, aztán Perl vert be egy hármast (68-83). Baki kettőt dobott be a megítélt háromból, aztán Lake növelte a szombathelyi előnyt. Perl kétszer is betalált egymás után, ezzel már húsz volt közte (70-90). Innen már nem volt sem ideje, sem lendülete a hazaiaknak visszajönni a meccsbe, és bár sokáig nagyon jól tartotta magát a Kaposvár, végül simán nyert a Szombathely. 78-98 - tudósított a BB1.hu.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás