Hosszabbítás után nyert Pécsen a Falco

ugytudjuk.hu 2019-04-13 20:08:00
Hiába jutott húsz fölé Taylor, Csirics és Budimir is, harmadszor sem tudta legyőzni a vasiakat a Pécs.

Története első felsőházas mérkőzésén arra készült a Pécs, hogy a szezon során először legyőzi a Falcót, írja a BB1.hu.

A vendégek kezdtek jobban, de 2-7 után Budimir vezérletével fordítottak a baranyaiak (11-9). A másik oldalon főként Reddic iparkodott. Jött is az újabb fordulat, a 7. percben, 15-16-nál Csirke kért időt. Budimir extra volt, 3+1-es akciójával tizenharmadik pontját szerezte a tizenkilenc pécsiből. Potyogtak a kosarak mindkét oldalon, ezúttal egyik oldalon sem a védekezés dominált, az egyre jobban belelendülő Taylor középtávolijával 29-25-ös állással zárult az első felvonás.

Pongó növelte hatra a hazaiak előnyét, Horti két büntetőjével pedig már nyolc volt a különbség. A 13. percben Bruinsma gól jó plusz egyes akciójával visszajött egyre a Falco (33-32). Sőt, Perl fordított is, időt kért a PVSK. Fej-fej mellett, váltott védekezéssel haladtak a csapatok. A félidőben 49-49-es állással fordultak a felek.

Csirics 2+1-es akciója nyitotta a második játékrészt. Taylor és Budimir is beköszönt közelről, a 23. percben, 56-49-nél Okorn magához hívta játékosait. Reddic jegyezte a sárga-feketék első pontjait a szünet után, rögtön kétszer is zsákolt az amerikai, aki ezzel már tizenhatnál járt. Váradi egyre hozta vissza övéit, Bruinsma pedig egyenlített (60-60). Csökkentek a pontok, sok volt a hiba mindkét oldalon, legalább annyi, mint izgalomból, 65-65-ről indult a negyedik játékrész.

Bruinsma összeszedte negyedik hibáját, a hazaiaknál hasonló okok miatt ült Budimir. Taylor köszönt be először, amire Váradi egy labdaszerzés után válaszolt. Három perc alatt összeszedett négy csapathibát a Falco, ráadásul Reddic is a kipontozódás szélére került. Éppen ő volt az, aki egy támadó lepattanó után kosarat szerzett, faultot harcolt ki, és büntetője előtt, 69-71-nél időt kért a Pécs. A hajrára elmentek öttel a vasiak, két perc volt hátra, amikor időt kért a „Vasút”. Csirics büntetőkkel és egy duplával kiegyenlített (80-80). Kevesebb, mint másfél perccel a vége előtt a Falco kért időt. Perl rontott, Taylor betalált, újabb vendég timeout következett. Govens passzából Reddic egyenlített, 82-82-nél Csirke mutatta fel a T-betűt. Eladták a labdát Pongóék, a Falco a győzelemért támadhatott, nyolc másodperccel a vége előtt. Persze előtte Okorn még kikérte utolsó idejét. Perl kihagyta a hármast, így jöhetett a hosszabbítás.

A hosszú idő után visszatérő Váradi egy hármassal, majd egy duplával lendített egyet csapatán. Azonnal lépett az asztal felé Csirke Ferenc. Csirics hozott össze egy 2+1-et, de Váradi nem állt le, még egy hármast bevágott (85-90). A 42. percben Bruinsma kipontozódott, de a helyére beszálló Balmazovics is eredményes volt kintről. Innen már nem volt visszaút a hazaiak számára. Izgalmas meccsen, a hosszabbítás elején Váradi vezérletével „szétdobta” ellenfelét a Falco, amely ezzel zsinórban hatodik győzelmét aratta, és továbbra is tartja a lépést az élmezőnnyel. A PVSK számára pedig könnyen lehet, hogy az idei szezonban „mumus” marad a Szombathely.

Pécsi VSK-Veolia - Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 91-95, h.u. (29-25, 20-24, 16-16, 17-17, 9-13)

Felsőházi középszakasz, 2. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 2000 néző
V.: Földházi T., Cziffra Cs., Pozsonyi L. (dr. Gincsai J.)

PVSK: Pongó 9/3, Taylor 22/3, Csirics 24/9, Budimir 21/6, Horti 6. Csere: Wright 4, Demeter 5/3, Bíró L. -.

Falco: Govens 10/6, Váradi 22/9, Balmazovics 8/6, Bruinsma 14/3, Reddic 22. Csere: Curry 8/6, Bíró O. -, Perl 9/3, Tóth 2.

Szólj hozzá!

Tudd meg, mire jó a praktikus kefés ajtószigetelő!

A kefés ajtószigetelővel ellátott szúnyoghálók praktikus kiegészítői az ajtóknak, hiszen megakadályozzák nemcsak a repülő és mászó rovarok, hanem a por és a zajok bejutását is a lakóterekbe, továbbá a huzatot, így biztosítják a nyugalmunkat és a kényelmünket.

6 szervezet állított megyei listát Vas megyében

A Fidesz-KDNP, az LMP, a DK, a Követ, a Momentum és az MSZP jelöltjeire lehet voksolni.

Végrehajtást jegyeztek be a Dreiszker és Társai Kft.-re

A NAV követelése jelent meg a cégjegyzékben.

Nyilvános vitára hívja jelölt társait Czeglédy Csaba

A szombathelyi Derkovits-lakótelep képviselője nem csak kihívóit, de a jelölő szervezetek szociális területért felelős politikusait is bemutatkozásra.

Leállt a távfűtés Győrben, de kérhető egyedi fűtésindítás

A kedvező időjárási körülményeket és a meteorológiai előrejelzéseket figyelembe véve 2024. április 29-én Győrben leállt az általános távfűtési szolgáltatás.

Nagyot esett az Audi üzemi eredménye

Logisztikai okokból nem tudtak elég hat- és nyolchengeres motorral szerelt autót legyártani.

Szombathelyi rendőrség: Vissza fogunk menni, és megint ellenőrizni fogjuk a Kenderesi utcában az autós forgalmat

Az utcában jelenleg "Mindkét irányból behajtani tilos" jelző táblát helyeztek ki.

Demokratikus Koalíció: Megtudtuk, hogy Kaposvár egyik fideszes alpolgármestere a hvg.hu által bemutatott szexuális bántalmazó

A Demokratikus Koalíció információi szerint a Fidesz egyik kaposvári alpolgármestere az az önkormányzati képviselő, aki a hvg.hu szerint szexuálisan zaklathatta 2009 -ben a Fidelitas, akkor még csak 15 éves tagját.

Sorra büntették a rendőrök a szombathelyi Kenderesi utcán áthajtó autósokat

Az utat most aszfaltozták frissen, mégis sokan áthaladtak rajta a tiltó tábla ellenére.

László Győző az Éljen Szombathely!, Lenkai Nóra a Fidesz-KDNP, Szalai Bálint a Konzervatívok Egy Jobb Városért listavezetője

Mivel nem minden körzetben fogadták el a Mi Hazánk egyéni jelöltjeinek leadott aláírásait, így a szervezet kompenzáció listája még nem ismert.

Hiába kérdezte Ungár Péter a kormányt arról, hogy egyetértenek-e Hende Csaba „aki nem dolgozik, ne is egyék” szavaival, választ nem kapott

Az sem derült ki, hogy 2009 óra miért változatlan a családi pótlék összege, miközben 70%-os volt azóta az infláció.