Fotó: szombathelyikezilabda.hu

Horvát BL-győztes kézilabdás érkezik az SZKKA-hoz

Vágvölgyi Bálint
2019. június 19. szerda, 10:22
Dijana Jovetic Vácról érkezik a klubhoz.

A Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia hivatalos honlapján jelentette be, hogy a horvát származású, BL-győztes, és a 2012-es olimpián szereplő jobbszélső, Dijana Jovetic Vácról érkezik a klubhoz.

 

Dijana nagyon későn 13 éves korában, szülővárosában, Zágrábban kezdett el kézilabdázni. 15 éves korában aztán már a horvát első osztályban játszott és a horvát ifjúsági, junior és a felnőtt válogatottban is bemutatkozott. Részt vett az Európa-, valamint a világbajnokságokon is az utánpótlás válogatottakkal. Dijana egy bronzérmet nyert az egyik Európa-bajnokságon a juniorok között és beválasztották az All Star csapatba is. Ezen kívül még volt egy 4. helye is, Világ és Európa-bajnokságon is, már a saját korosztályával, és mindkét helyen beválasztották az All Star csapatba is. 2003-tól a felnőtt válogatottal részt vett minden világversenyen (EB és VB), kivéve 2006-ban, amikor sérült volt, és 2009-ben, amikor nem kvalifikálta magát a horvát csapat. Járt a Mediterrán Játékokon - ahol bronzérmet szereztek - valamint 2012-ben a londoni olimpián is a csapat tagja volt.

 

Klubszinten, a Lokomotiva Zagreb-ben kezdte a pályafutását, onnan a Podravka Vegetához igazolt. Velük EHF és KEK kupa döntőt is játszott. A Podravka után a Krim Ljlubljana együttesénél szerepelt, játszott a Bajnokok Ligájában is, de nem jutottak az elődöntőbe. A Krim után Dániába szerződött, a Team Esbjerg gárdájához. Az utolsó csapata a terhessége előtt a Buducnost Podgorica volt, akikkel megnyerte a Bajnokok Ligáját. Mindenki Dijana Golubicként ismerte, miután 2011 júniusában férjhez ment, megváltoztatta a családnevét, Szombathelyre is Dijana Joveticként érkezik.

 

A frissen igazolt játékos a klubhonlapnak elmondta, biztos benne, hogy az NB I-ben marad a csapat, és reméli, hogy valahol a mezőny közepén végeznek.

 

Dijana Jovetic egy évre írt alá Szombathelyre. Ő az SZKKA harmadik nyári szerzeménye, korábban Sipeki Flórát és Mayer Szabinát jelentették be. Több távozója is van az NB I-be feljutott csapatnak.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás