Horogkeresztekkel rongálták meg az Éljen Szombathely! választási plakátjait

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 23. hétfő, 11:12
György István Péter összes plakátját összecsúfították.

"Úgy tűnik, mindent felülír a 2019-es önkormányzati választás kampánya Szombathelyen" - írta közelményében György István Péter, az Éljen Szombathely! választási szövetség jelöltje, amit hétfőn juttatott el szerkesztőségünknek.

 

Egy éjszaka leforgása alatt tönkretették az 1-es számú választókerület jelöltjének összes plakátját:

 

György István Péter arcát felismerhetetlenre fújták, valamint a választásra buzdító X-et horogkeresztre festették át.

 

"Nyilvánvaló, hogy a jelölt esélyeit csökkenti, hitelességét rontja az, ha tömegesen rongálják meg a közterületen elhelyezett választási plakátjait. Mint képviselőjelölt tudomásul veszem, de nem értek vele egyet, hogy a jelöltek plakátjait leszabják, eltávolítják, vagy épp, nemtetszésüket kifejező feliratokkal látják el, leöntik festékkel, vagy átalakítják a jelölt fotóját" - írja György István Péter, majd hozzá teszi, szerinte Szombathelyen ez eddig nem volt divatos.

 

A képviselőjelölt visszautsít minden olyan ráutaló kifejezést, jelképet, ami a történelem legsötétebb időszakára emlékeztet, majd felszólítja az elkövetőket és azok támogatóit, hogy tartózkodjanak a hasonló cselekményektől.

 

Mint írja, olyan jó viszonyban van a rivális jelölttársakkal, ami garancia arra, hogy mellőzik a lejáratást, vagy a rongálásra buzdítást. Arra kéri a többi jelöltet, kövessenek el mindent annak érdekében, hogy még egyszer ilyen elő ne fordulhasson.

 

"Eddigi életem során és az ÉSZ jelöltjeként a jövőben is Szombathely és hazám polgárait kívánom szolgálni, demokratikus módon és békében!" - zárja sorait György István Péter.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás