Hivatalosan is befejezték a sárvári Hild park felújítását

Fehér Buda 2018-09-06 17:24:00
Pont egy éve kezdték, ilyen lett a végeredmény.

Ugyan egy ideje már mindenki használhatja, hivatalosan csak augusztus 31-én fejeződött be a sárvári Hild park felújítása. Az építkezést kereken egy éve, 2017. szeptemberében kezdték, és összesen 235 millió forintot költöttek a parkra, amit teljes mértékben az EU fedezett. 969 négyzetméter pihenőparkot és 1410 négyzetméter kereskedelmi, szolgáltatóteret hoztak létre ebből a pénzből. A felújítást a sárvári TIA 2002 Építőipari Tervező, Kivitelező és Kereskedelmi Kft. végezte.

Duplán zöld lett az új park

Egy év alatt rengeteg növényt ültettek a park területére, és még a régi fákból is maradt néhány. Az új növényekkel a hősziget-hatás ellen harcol a város, hiszen a „régi” parkban hatalmas hőség szokott lenni nyáron. A megújult terület most tele van lombhullató fákkal, cserjékkel, és több virágos, füves részt is kialakítottak. 

Tavaly még így nézett ki a park. Forrás: sarvarvaros.hu

A zöld területek öntözését egyébként egész pofás módon oldották meg. A parkra lehulló vizet esővízgyűjtőbe terelik, az öntözőrendszer később ezt használja fel.  Így tulajdonképpen önfenntartó lett a park, amihez még az a néhány napelem is hozzátesz, amiket az egyik új épület tetejére helyeztek el.

Rengeteg dolgot pakoltak a viszonylagosan kis helyre

A turisztikai célokat is figyelembe vették az építkezés és a tervezés során, a Hild park most már arra is alkalmas, hogy vásárokat tartsanak rajta. Ez azért is érdekes, mert a parkkal szomszédos Sylvester János utcára elég nehézkes autóval behajtani, ezért is tűnik ésszerűnek egy sétáló rész kialakítása. Magát az utcát összekötötték a néhány éve felújított Posta térrel, ahol szintén vásárokat, koncerteket szoktak tartan. Így már közvetlen a kapcsolat az új tér és az új park között.

Ilyenre tervezték a parkot. Forrás: sarvarvaros.hu

És ez lett a végeredmény


A pénzből még jutott néhány térfigyelő kamerára is, az önkormányzat ezzel akarta növelni a közbiztonság érzetét a belvárosban. De futotta még néhány új padra, a tér közvilágításának a kialakítására, épült egy ivókút, egy kisebb játszótér, és még kettő szökőkút is. A végeredmény tényleg szép lett, jó érzés sétálgatni a füves részek között.

Szólj hozzá!

A gyermekek elhelyezése a házasság vagy életközösség megszűnésekor nagyon fontos kérdés

Napjainkban sajnos gyakori, hogy egy házasság válással végződik.

Győr 650 millióval tartozik a Volánnak

„Az ország legnagyobb bliccelői” között emlegette Győrt Lázár János miniszter.

Szomszédját zaklató idős sárvári nőnek kell bíróság elé állnia

Trágár szavak mellett kavicsokat dobált, és több vödör vizet öntött az udvarára.

Álőstermelőket szűrt ki a Nébih Győrben is

Átfogó ellenőrzést tartottak több városban.

Téged is bosszantanak a kis, apró “bogarak”, amik ellepik a lakást, és még csípnek is?

Egy amerikai poloskafaj terjedt el Magyarországon, és éppen a kánikulában érzi legjobban magát.

A professzionális jégkészítő gépek karbantartása

Ahogy a nyarak melegebbé és melegebbé válnak, egyre komolyabb szerep jut az éttermek és bárok üzletmenetében a nagykonyhai jégkészítő berendezéseknek, melyek meghibásodása komoly fennakadást okozhat mind a vendéglátó-ipari egység, mind a hőség elleni enyhülésre vágyó vendégek életében.

Fekete Dávid: A Fidesz-KDNP megnyerte a választást Győrben

Együttműködésre készül Pintér Bencével a Fidesz győri frakcióvezetője.

Az év legforróbb napja jöhet kedden

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 35 és 42 fok között várható.

Kerékpáron is teljesítenek szolgálatot a szombathelyi rendőrök

A turisztikai szezon végéig lehet találkozni velük.

Illegális "Dacia Clubot" számolt fel a NAV Győr mellett

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy Győr melletti faluban tartott akció során tetten érték azt az illegálisan tevékenykedő autószerelőt, aki különös érdeklődést mutatott az illegális Dacia szoftverek és autódiagnosztikai eszközök iránt.

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.