HIVATALOS - Benke Szilárd is marad a Falcóban

Vágvölgyi Bálint 2020-05-21 10:02:00
Újabb magyar válogatott marad Szombathelyen.

Ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a bajnoki címvédő Falco KC, hogy újabb szerződést kötött válogatott bedobójával, Benke Szilárddal.

Az Aréna Savaria VIP-termében az érintett játékos mellett a tulajdonos képviseletében dr. Horváth Attila alpolgármester, Tóth Kálmán sportbizottsági elnök, valamint Gráczer György, a klub ügyvezetője volt jelen.

A megállapodás két évre szól, de – mindkét évben júliusig – szerepel benne megfelelő külföldi ajánlat esetén kilépési opció.

– A befejezett csonka szezon után az volt a célunk, hogy amennyire lehet, a magyar játékoskeretet, a magyar magot együtt tartsuk. Váradi Benedeknek és Filipovity Márkónak élő szerződésük van, ők július folyamán még külföldi ajánlat esetén kiléphetnek a kontraktusukból. De’Quon Lake-nek szintén élő ajánlata van a következő szezonra és a múlthéten jelentettük be, hogy Perl Zoltánnal is megegyeztünk három évre, ebben nem szerepel a külföldi szerződéssel való kilépés lehetősége – kezdte az értékelést Gráczer György ügyvezető.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

– Itt vagyunk a negyedik válogatott játékosunknál, Benke Szilárdnál, aki tavaly érkezett a Falcóhoz. Előtte több alkalommal próbáltuk Szombathelyre csábítani, ami az elmúlt esztendőben sikerült. Rövid idő alatt beilleszkedett a csapatnak a játékrendszerébe és mondhatjuk, hogy meghatározó játékosa lett a klubnak. Komoly érdemei vannak a Bajnokok Ligájában elért sikerekben és abban, hogy huszonegy forduló után a bajnokságot az első helyen zártuk.

A pontvadászat befejezte után Benke Szilárd ügynökségével felvettük a kapcsolatot és tulajdonképpen nagyon hamar közös nevezőre jutottunk. Nem titok, hogy Szilárdnak voltak ajánlatai más kluboktól is, de ő úgy nyilatkozott, hogy ha Magyarországon marad, akkor a Falco 11-es számú mezét szeretné viselni. A szerződés két évre köttetett, azzal az opcióval, hogy idén is, és a jövő évben is július 20-ig külföldi ajánlat esetén ki lehet lépni belőle.

Úgy gondolom, hogy a klub a játékoskeretnek a magját – amennyiben külföldi szerződések nem lépnek életbe – megtartotta és a további igazolásokat szeretnénk még a későbbiek folyamán bejelenteni – mondta az ügyvezető.

A szót Tóth Kálmán sportbizottsági elnök vette át:

– Annyit szeretnék mondani a város oldaláról, hogy azok, amelyek a múlthéten elhangzottak polgármester úr és alpolgármester úr szájából, természetesen továbbra is igazak és a Falcónak a következő éveit meghatározzák ilyen értelemben. Ez az egész pandémiás helyzet a várost arra kényszerítette, hogy átgondolja a sporttámogatási rendszerét, de ebben a Falco úgy, mint csökkentendő tétel természetesen nem szerepel, tehát továbbra is a klub mellett áll.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Benke Szilárd ezt követően beszélt arról, hogy mi döntött a hosszabbítás mellett:

– Ahogy már Gráczer György ügyvezető is említette, voltak más itthoni megkereséseim, de meg se fordult a fejemben, hogy váltsak, hiszen nagyon komoly erőfeszítéseket tett a város, a klubvezetés, a szponzorok, hogy egy olyan csapatot hozzanak össze a múlt szezonra, amely a BL-ben is megállja a helyét és ez úgy gondolom, hogy sikerült is. Ez egy nagyon különleges dolog volt nekünk játékosoknak és a szurkolóknak is. Boldog vagyok, hogy gyorsan megtudtunk állapodni a folytatást illetően. Már nagyon várom a következő idényt is és a Bajnokok Ligáját, szeretnék bajnokságot nyerni.

Szólj hozzá!

Müller Cecília: Időpontra menjünk az orvoshoz, így nem kell majd sorban állnunk

Az országos tisztifőorvos azt mondja, ha időben érkezünk, nem fogunk más betegekkel találkozni.

Visszatér az élőzene a vidéki vendéglátóhelyeken

Munkát és megélhetést biztosít a rendelkezés.

Mégsem lesznek boomerek

Már nem szülnek annyit a magyarok.

Egymilliárd eurós támogatási csomagra pályázhatnak az osztrák települések

Nálunk elvonják a pénzt a védekező önkormányzatoktól, pár kilométerrel nyugatabbra viszont segíti újraindulásukat a kormányuk.

Elhunyt Jimmy Cobb amerikai dzsesszdobos

A zenész utolsóként távozott azok közül, akik játszottak Miles Davis ikonikus szextettjében és annak Kind of Blue című 1959-es albumán.

A Magyar Orvosi Kamara kőkeményen nekiment Kásler Miklósnak

Visszautasítják a miniszter szavait, amelyben az orvosokra hárítja az ágyak felszabadításáról hozott utasításának szakmai-etikai következményeit.

Tilos a koronavírusról beszélgetni egy ausztrál gyorsétteremben

Pár soros felhívással kéri a személyzet a vendégeket, hogy legalább kebabozás közben ne beszélgessenek a vírusról.

Vas megyében továbbra is 17 fő az ismert fertőzöttek száma

Reggelre 3771 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma országosan, és elhunyt 8 idős krónikus beteg.

Lángolt egy melléképület Győrben

Egy lakóház is veszélyben volt, hegesztőpalackokat hoztak ki az égő ingatlanból.

Szél, eső, gomolyfelhő lesz ma jellemző

Ez egy ilyen hétnek ígérkezik.

Oszlopnak hajtott egy autó Győrben

A Jereváni úton volt szükség a tűzoltók beavatkozására.

Kétarcú kiscica jött világra az amerikai Oregonban

Hirtelen lett internetsztár a furcsa jövevény, de néhány naposan elhunyt.

Megszületett Eliza, Hunor és Zselyke

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Forronganak a britek, koronavírusos tünetekkel járhatta be az országot a miniszterelnök tanácsadója

Ráadásul pont a tanácsadó segítségével születtek meg azok az óvintézkedések, amelyek mentén kidolgozták a kijárási korlátozásokat.

Emelik a díjakat a bankok

Bár ezt ők "pontosításnak" nevezik.

Meghalt az X-Faktor egykori énekese

Halálának körülményei egyelőre tisztázatlanok.

Valami nagyon nincs rendben a tűzvédelemmel ezen a vasútállomáson

Nem biztos, hogy egy tűzcsapszekrénynek így kéne kinéznie.

van még itt cikk a témában:

Egy egész fasort vágtak ki az épülő szombathelyi fociakadémia miatt

Szélesítik a bevezető Pohl-tó utat, ennek esett áldozatul 34 fa. A beruházó azt mondja, ültetni fognak helyette.

Visszavonul a német Playboyban legszebbnek választott sportoló

22 éves pályafutás után szögre akasztja a mezét a drezdai szépség.