HIVATALOS - Benke Szilárd is marad a Falcóban

Vágvölgyi Bálint 2020-05-21 10:02:00
Újabb magyar válogatott marad Szombathelyen.

Ma délelőtt egy sajtótájékoztató keretein belül jelentette be a bajnoki címvédő Falco KC, hogy újabb szerződést kötött válogatott bedobójával, Benke Szilárddal.

Az Aréna Savaria VIP-termében az érintett játékos mellett a tulajdonos képviseletében dr. Horváth Attila alpolgármester, Tóth Kálmán sportbizottsági elnök, valamint Gráczer György, a klub ügyvezetője volt jelen.

A megállapodás két évre szól, de – mindkét évben júliusig – szerepel benne megfelelő külföldi ajánlat esetén kilépési opció.

– A befejezett csonka szezon után az volt a célunk, hogy amennyire lehet, a magyar játékoskeretet, a magyar magot együtt tartsuk. Váradi Benedeknek és Filipovity Márkónak élő szerződésük van, ők július folyamán még külföldi ajánlat esetén kiléphetnek a kontraktusukból. De’Quon Lake-nek szintén élő ajánlata van a következő szezonra és a múlthéten jelentettük be, hogy Perl Zoltánnal is megegyeztünk három évre, ebben nem szerepel a külföldi szerződéssel való kilépés lehetősége – kezdte az értékelést Gráczer György ügyvezető.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

– Itt vagyunk a negyedik válogatott játékosunknál, Benke Szilárdnál, aki tavaly érkezett a Falcóhoz. Előtte több alkalommal próbáltuk Szombathelyre csábítani, ami az elmúlt esztendőben sikerült. Rövid idő alatt beilleszkedett a csapatnak a játékrendszerébe és mondhatjuk, hogy meghatározó játékosa lett a klubnak. Komoly érdemei vannak a Bajnokok Ligájában elért sikerekben és abban, hogy huszonegy forduló után a bajnokságot az első helyen zártuk.

A pontvadászat befejezte után Benke Szilárd ügynökségével felvettük a kapcsolatot és tulajdonképpen nagyon hamar közös nevezőre jutottunk. Nem titok, hogy Szilárdnak voltak ajánlatai más kluboktól is, de ő úgy nyilatkozott, hogy ha Magyarországon marad, akkor a Falco 11-es számú mezét szeretné viselni. A szerződés két évre köttetett, azzal az opcióval, hogy idén is, és a jövő évben is július 20-ig külföldi ajánlat esetén ki lehet lépni belőle.

Úgy gondolom, hogy a klub a játékoskeretnek a magját – amennyiben külföldi szerződések nem lépnek életbe – megtartotta és a további igazolásokat szeretnénk még a későbbiek folyamán bejelenteni – mondta az ügyvezető.

A szót Tóth Kálmán sportbizottsági elnök vette át:

– Annyit szeretnék mondani a város oldaláról, hogy azok, amelyek a múlthéten elhangzottak polgármester úr és alpolgármester úr szájából, természetesen továbbra is igazak és a Falcónak a következő éveit meghatározzák ilyen értelemben. Ez az egész pandémiás helyzet a várost arra kényszerítette, hogy átgondolja a sporttámogatási rendszerét, de ebben a Falco úgy, mint csökkentendő tétel természetesen nem szerepel, tehát továbbra is a klub mellett áll.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

Benke Szilárd ezt követően beszélt arról, hogy mi döntött a hosszabbítás mellett:

– Ahogy már Gráczer György ügyvezető is említette, voltak más itthoni megkereséseim, de meg se fordult a fejemben, hogy váltsak, hiszen nagyon komoly erőfeszítéseket tett a város, a klubvezetés, a szponzorok, hogy egy olyan csapatot hozzanak össze a múlt szezonra, amely a BL-ben is megállja a helyét és ez úgy gondolom, hogy sikerült is. Ez egy nagyon különleges dolog volt nekünk játékosoknak és a szurkolóknak is. Boldog vagyok, hogy gyorsan megtudtunk állapodni a folytatást illetően. Már nagyon várom a következő idényt is és a Bajnokok Ligáját, szeretnék bajnokságot nyerni.

Szólj hozzá!

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek.