Hisztiznek a szombathelyi Fidesznél, visszájára sült el a mocsokplakát akciójuk

Farkas Bazsi
2019. október 6. vasárnap, 11:48
Úgy látszik, nincsenek hozzászokva a riposzthoz.

Tegnap írtunk róla, hogy a Fidesz utolsó nagy próbálkozásként előhúzta a Gyurcsány-kártyát a szombathelyi választások kapcsán. Igaz a plakát impresszumán nem ők, hanem a Fidelitas szerepel, ez pedig még tovább árnyalja a képet. A helyi Fidelitas elnöke ugyanis az a Balázsy Barnabás, aki az egy hete Szombathelyre békét hirdető, majd aztán a hazaárulóztatás kapcsán egy szót sem szóló, fideszes polgármesterjelölt, Balázsy Péter öccse. Talán ebből is látszik, hogy Balázsy hiába is mond bármit, a végső döntés nem az övé, hanem a választókerület teljhatalmú elnökéé Hende Csabáé.  

 

Hende már a Fidesz program bemutatóján is előhúzta a Gyurcsány-kártyát és úgy látszik a saját maga által szétvert szombathelyi Fideszt most ismét ezzel toldozná-foltozná össze. 

 

A jelek szerint azonban az ellenzéket sem kell félteni. A már régóta monopolhelyzetben lévő és a Fideszt kiszolgáló óriásplakát ágazatot a saját módszerükkel hekkelték meg és:

 

 

Ez is az ellopott milliárdokból készült

 

 - feliratú szalagokkal ragasztották le a plakátokat. A Fidesz helyi, fizetett aktivisáti aztán egyből hisztizni kezdtek, hogy micsoda dolog átragasztani a polgári oldal plakátjait. Azt septiben jegyezném meg, hogy hasonló kirohanás a polgári, keresztény oldalon nem történt akkor, amikor az Éljen Szombathely plakátjaira horogkeresztet rajzoltak, vagy ilyen-olyan jelzőt firkáltak akár az ÉSZ, akár a Pro Savaria plakátjaira. 

 


Persze azt már Borkai Zsolt óta megtanulhatta a társadalom, hogy a polgári értékek olykor tudnak esetenként változni.

 

 


Na de vissza az Adriáról Szombathelyre. A Fidesznek még arra is volt pénze, hogy a ‘90-es évek akciófilmjein nevelkedett aktivistákkal vegye körbe magát. Így azok Arnold Schwarzenegger Kommandóját megidézve rögtön akcióba lendüljenek, hogy egy-egy meghekkelt plakát szalagján revasot véve trófeát mutathassanak társaiknak. Ezzel pedig elérve a legférfiasabb cselekedetek piramisának csúcsra. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás