Hiába várják a trilógia befejezését, szerkesztője szerint évek óta egy sort sem írt a fantasyíró

Pintér Bence 2020-07-30 08:01:00
Most nem George R. R. Martinról van szó, hanem egy másik szakállas fantasysztárról, Patrick Rothfussról.

Kétéves az Ugytudjuk.hu, hogy megajándékozhassunk, olvasd el figyelmesen a cikket! 

Manapság leginkább George R. R. Martin, a Trónok harca sorozat alapját adó A tűz és jég dala-ciklus szerzője kapcsán merül fel a kérdés, hogy miért nem írja már a következő könyvet, de van még egy félbehagyott fantasyopusz, ami miatt már megőrülnek a rajongók. Ennek szerzője nem más, mint Patrick Rothfuss, aki 2007-ben megjelent A szél neve című regényével egy csapásra nagyon népszerű lett.

A királygyilkos krónikája-trilóga második könyve A ​bölcs ember félelme címmel már 2011-ben megjelent, ezután pedig még egy kisregény látott napvilágot, azóta pedig semmi – bár időről időre felmerül, hogy Rothfuss könyveiből is sorozat készül, arról nem sokat lehet tudni, hogy mi lesz a trilógia harmadik kötetével. Most a Newsweek arról ír, hogy

szerkesztője szerint Rothfuss az elmúlt hat évben egy sort sem írt a könyvből, de másból se.

Betsy Wollheim, aki nem csak Rothfuss szerkesztője, de a könyveit kiadó DAW Books elnöke is, már elég pipa a dolog miatt – derül ki a Newsweek cikkéből. Ez egyébként úgy derült ki, hogy a Book Riot könyves oldal írt egy cikket, amiben arról írtak, hogy a hosszadalmas szerkesztési folyamat is oka lehet a könyv késésének – erre írta meg Wollheim, hogy ő még egy sort sem látott a könyvből. A kiadóvezető egyetértett a cikkel abban, hogy a rajongókat semmi sem jogosítja fel, hogy követeljék a könyvet a szerzőn, feltette azonban akérdést, hogy ha már egyszer a kiadó pénzt fizetett a szerzőnek, akkor ő követelheti-e a harmadik könyvet.

Rothfuss egyébként 2017-ben írt arról, hogy nem megy neki az írás, de azóta többször is beszélt arról interjúkban, hogy ha lassan is, de halad a könyvvel. A sorozat könyveiből eddig világszerte 10 millió kötetet adtak el. In

Valami oda nem illőt olvastál a cikkben? Ez csakis EZÉRT lehetett.

Forrás: Newsweek

Szólj hozzá!

Sorsoltunk: ma is lett 'nap kommentje' díj

Reméljük Nektek is tetszik ez a rovat!

Most Te is tehetsz a madarainkért!

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

van még itt cikk a témában:

Vámos Miklós az új könyvében, a Dunapestben mesélteti a „védett házakat"

Sokan nagyon várták a népszerű író legújabb regényét, amely most megjelent.  A szerző jelezte, hogy művének igazi főszereplője nem személy, hanem egy ház. Még pedig az lipótvárosi Pozsonyi út 38-40-es, ami ma is tananyag szakmai körökben.  

Bolgár György nem tett lakatot a tollára

Beszéljük hát meg, milyen is a Szextett

Tizenkét novemberi könyv, amire megéri befizetni

Presser Gábor és Arsène Wenger visszaemlékezik, Stephen Fry görög héroszokról regél, magyar fantasztikus szerzők pedig űrállomáson nyomoznak és furcsa emberkísérleteket mutatnak be, Kácsor Zsolt könyvében pedig egy drogfüggő cigány bűnöző kábítószeres hallucinációi és vallási olvasmányai hatására új Mózesnek képzeli magát.