Erős széllel, nagy esőkkel támad ránk a délutáni hidegfront

ugytudjuk.hu
2019. június 27. csütörtök, 07:30
Sajnos nem hozza magával a várva várt enyhülést, pedig nem lenne rossz az afrikai hőségcunami előtt egy kis felfrissülés...

Bár tegnap megírtuk, hogy Vas megyére is riasztást adtak ki a közelgő hidegfront miatt, úgy néz ki, csak átmeneti lesz az enyhülés.

 

Amire az OMSZ előrejelzése szerint a mai napon számíthatunk: észak felől átmenetileg megnövekszik a felhőzet - a legtöbb felhő északkeleten lesz, és nagyjából déltől záporok, zivatarok alakulnak ki. Ezekre nagyobb számban az északkeleti, keleti megyékben és a Dunántúl nyugati, délnyugati részein lehet számítani, másutt kisebb a csapadék esélye. A zivatarokat viharos széllökés, jégeső és lokálisan felhőszakadás is kísérheti. A nyugati, északnyugati szél zivatartól függetlenül is több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 17 és 22 fok között alakul, de a magasabban fekvő helyeken, illetve a nagyobb városokban ennél melegebb lehet a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 31 és 36 fok között alakul, de egy-egy helyen 37 fok sem kizárt.

 

Pénteken is napos időre számíthatunk, keleten helyenként több gomolyfelhővel, de pár fokot azárt esik a hőmérséklet, csapadék nem várható. Az északi szelet élénk vagy erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között alakul.

 

Szombaton szintén a napé lesz a főszerep, keleten helyenként több gomolyfelhővel, esőre sajnos nem számíthatunk. Az északi, északkeleti szelet többfelé  megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 30 fok között várható.

 

Vasárnapra visszatér a hőség, derült, száraz idő lesz. A szél délnyugatira fordul, és néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között várható.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás