Hétvégétől a győri szabadtéri piacokon megszűnik a létszámkorlátozás

Pintér Bence 2020-05-15 14:08:00
A sportlétesítmények is fokozatosan újranyitnak. A lomis piacokon is megszűnhet a sorbanállás.

Dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere közleményben közölte: a járványügyi helyzet lehetővé teszi az enyhítéseket, ezért szombattól eltörlik az ötszáz fős létszámkorlátozást a szabadtéri piacokon. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a fokozatos enyhítések mellett is fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, továbbra is tartsuk be a higiéniai szabályokat, és tartsunk kellő távolságot egymástól. (Közben úgy értesültünk, hogy a vásárcsarnokban is megszűnik a 99 fős létszámkorlátozás, de erről egyelőre hivatalos tájékoztatás még nem született – ebben az ügyben, ha minden igaz, a Győr-Szol dönt.)

A piacok továbbra is kizárólag maszkban látogathatók, és a 65 év felettiek idősávja sem változik, akik hétköznap délelőtt 9.00 és 12.00 óra között, hétvégén reggel 6.00 és 9.00 óra között látogathatják a győri piacokat.

Emelett a győri sportlétesítmények is újranyitnak: szombaton nyit az Aqua Sportközpont, hétfőtől fogadja a sportolni vágyókat az Olimpiai Sportpark, szerdától pedig a Magyar Vilmos Uszoda is látogatható. „Természetesen minden helyszínen a higiéniai szabályok fokozott betartására van szükség, hogy mindenki nyugodtan, és biztonságosan sportolhasson. Kérjük, aki bármilyen betegség legapróbb jeleit észleli magán, ne menjen a létesítményekbe!” – áll a közleményben.

Győri Kofaszövetség: Félsiker, de örülünk a változásnak

Félsikerként értékeli az enyhítéseket a Győri Kofaszövetség, amelynek vezetője, Balla Jenő önkormányzati képviselő (Összefogás Győrért) lapunknak elmondta: csütörtökön olyan előterjesztést juttatott el a polgármesterhez, amelyben a létszámkorlátozás eltörlését, illetve a 65 év felettiek idősávjának csökkentését javasolta a lomis piacokon. Ezeket a kéréseket azután állították össze, hogy az árusokkal egyeztettek.

Balla a létszámkorlát eltörlésének örül, hiszen így nem kell majd számolni a belépőket, ezzel pedig – bár továbbra is figyelik azt, hogy mindenkin legyen maszk – de valószínűleg megszűnik a hosszú sor, amelyben a beléptetés miatt várakozni kellett a korábbi hétvégéken. A képviselő és a Kofaszövetség bízik benne, hogy jövő hétre olyan jól alakulnak a járvánnyal kapcsolatos adatok, hogy az idősáv csökkentéséről, illetve eltörléséről is szó lehet.

Szólj hozzá!

Oszlopnak ütközött egy autó Győrben

A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével szabadítottak ki.

Óvatlan volt egy sárvári edzőterem zsebtolvaja

Lebukása után mindent megtett, hogy egérutat nyerjen.

Összeütközött két autó Rábapatynál

A 84-es főúton történt a baleset.

85 millió forint értékben kapott autókat a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal

Agrárminiszter szerint csakis minőségi munkaeszközökkel lehet minőségi munkát végezni.

Összeütközött két gépkocsi Belednél

A tűzoltók áramtalanítják az egyik járművet.

Öt győri játékos is helyet kapott a magyar női kosárlabda-válogatottban

Dombai Réka, Dubei Debóra, Török Ágnes, Weninger Virág és Barnai Judit is a csapat tagja.

Férjhez ment Scarlett Johansson

A hírt különleges módon vitték a nyilvánosság elé.

Már negyven koronavírus-fertőzöttről tudnak Sárváron

Közel hetvenen pedig járványügyi megfigyelés alatt vannak.

840 ezret vert el egy önjelölt kőműves Vas megyében, csak az nem látszott, mire

Egy istálló falát kellett volna megjavítania, kontárkodás miatt áll bíróság elé.

Gáz van, azaz nincs

Több, mint egy hete képtelenek megjavítani az osztrák-magyar gázcsövet Lébénynél.

Németh Szilárd tankot mászott

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára az újonnan érkezett Leopard harckocsik számára épült hangárok átadásán szemlézett.

Kanadai lesz a Rubik-kocka

15 milliárd forintot adtak a tulajdonjogokért.

Hétfő hajnaltól újra járható lesz a győri Jókai utca

Hétfőre elkészül a felújítás a belvárosi utcában.

Önként bezárkózott Szentpéterfa

Kritikus a járvány a vasi településen, de több helyi szerint nincs is akkora baj.

van még itt cikk a témában:

SZOMBATRA A Győr-Szol főkönyvelője: „Ekkora hiányt már nem lehet kigazdálkodni”

A Gazdasági és Tulajdonosi Bizottság üléseinek jegyzőkönyveiből kiderül: a győri hulladékkezelő átadásán 147 millió forintot bukott a Győr-Szol, ami csak úgy tudta kibekkelni a járvány miatt kieső bevételeket, hogy augusztusig csúsztatta az év elejére beígért béremelést. 202 millió forintos a hiány, amit meg kéne oldani év végéig.

A győri közgyűlésen kiderült: a tervek szerint 101 milliárd forintot kap Győr a kötöttpályás elővárosi közlekedés fejlesztésére

250 millió helyett 320 millióval segíti ki a város a GYHG-t egy értékbecslési hiba miatt; új vezetőt kapott a Győr Projekt Kft., az ellenzéki pártok pedig megegyeztek a felügyelőbizottsági helyekről, miután kiderült, hogy ahhoz nem kell az egykori jobbikos Fodor Roland aláírása. A polgármester azt is elejtette, hogy komoly pénzek jöhetnek Győrbe az elővárosi vasút fejlesztésére.