Hazudott a Vas Népe és a Magyar Nemzet Czeglédyvel kapcsolatban

Farkas Bazsi 2020-02-28 14:26:00
Nem igaz, hogy a szombathelyi képviselő megfenyegette volna az ott dolgozókat. Éppen arra figyelmeztette őket, hogy a saját cégük fog elbánni velük.

Bár voltak a tegnapi szombathelyi testületi ülésen fontosabb dolgok is - például a város költségvetése, vagy a közösségi bérlakás rendszer - a Fidesz holdudvarához tartozó média mégis Czeglédy Csaba (független) városi képviselő a Vas Népe kapcsán tett kijelentésétől volt hangos. 

A közgyűlés 7. pontja volt ugyanis a Szombathelyi Médiaközpont ügye. Korábban már írtunk róla, hogy a Felügyelő Bizottság szabálytalanságot tárt fel az önkormányzati cég működésében, ami felvetette a gazdasági bűncselekmény gyanúját is. Nemény András (Éljen Szombathely!) polgármester ezért kezdeményezte Halmágyi Miklós ügyvezető leváltását. 

Ehhez a napirendi ponthoz szólt hozzá Czeglédy Csaba, aki többek között kitért arra is, hogy Halmágyi Miklós egyik legnagyobb bírálója az a Vas Népe, amelyik lapnál több évtizedig főszerkesztőként dolgozott. 

Czeglédy egészen pontosan ezt mondta:

A Vas Népe ahogyan egyébként elbánt sok, évtizedekig ott dolgozó újságírójával, ugyanez a sors fog várni a mostani vas népés újságírókra is. Azért azt elmondanám a most ott dolgozóknak, hogy ők egy mocskos rendszernek a kiszolgálói. Nem lehet büszke az, aki most a Vas Népénél illetve más egyéb megyei napilapnál dolgozik. 


Kétségtelen, hogy némi szövegértési készség kell hozzá, hogy a valaki megértse: Czeglédy arra hívta fel a figyelmet, hogy azok az újságírók, akik jelenleg a Vas Népénél dolgoznak, csupán eszközök a rendszer kezébe és miután elvégezték dolgukat, egyszerűen átlépnek rajtuk. 

Ez volt az, amit a megyei napilap szövegértési nehézségekkel rendelkező begépelője úgy értelmezett, hogy Czeglédy őket fenyegette meg. De hát mit is várhat a még megmaradt maréknyi olvasója a megyei napilapnak akkor, amikor olyan sajtómunkásokat alkalmaznak, akik nem képesek értelemezni két, egymástól különálló webes platform felhasználási szabályzatát, és egybemosva azokat támasztják alá a teljes valótlanságokat.


Minden esetre a Magyar Nemzet és a Vas Népe is két kézzel kapott a Mediaworks közgyűlésről készült tudósítása után. Még csak a fáradságot sem vették, hogy ellenőrizzék annak valódiságát, hanem azt írták: Czeglédy Csaba megfenyegette a Mediaworks munkatársait.

- Nem fogom szó nélkül hagyni a Vas Népe és a Magyar Nemzet hazugságát. Bíróság előtt kell felelniük azért, mert valótlanságot állítottak rólam. Sajnos ezek úgy hazudnak, mint a vízfolyás- mondta az Ugytudjuk.hu-nak Czeglédy.


 

Szólj hozzá!

Nincs telitalálat a hatos lottón

Mutatjuk a nyerőszámokat!

Tömegbaleset történt egy balatoni kerékpáros versenyen

Közel 50 biciklis bukott 70 km/h-s sebességnél.

Illegális bevándorlókat csíptek el Szentgotthárdon

Három férfit igazoltattak, akik azt mondták szírek, de igazolvány nem volt náluk.

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja hetvenhat esztendős volt.

A 88-ast is kihúzták ma este az ötöslottón

A többi viszont jóval kisebb szám volt.

Holnap már nem fog esni

De a szél azért fújni fog.

RTL Klub: 82 éves nagymamája vigyázott a második emeletről kizuhant kőszegi kislányra

Az idős hölgy levitte a kutyát, így maradt egyedül a gyerkőc. Mentőhelikopter vitte a győri kórházba, nincsen életveszélyben.

Hamilton a pole pozícióban a Stájer Nagydíjon

Mellőle pedig Verstappen indulhat majd a holnapi futamon.

Változik a látogatási rend a győri kórházban

Hétfőtől a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban naponta csak egy fő látogathatja a betegeket.

Megnősült a Falco KC csapatkapitánya

Július 10-én kötött házasságot Váradi Benedek és kedvese, Bíró Dorottya.

Letették Celldömölkön a Wewalka Kft. új üzemcsarnokának alapkövét

Az osztrák tulajdonban álló cég az 5 milliárd 386 millió forintos fejlesztésből bővíti termelési kapacitását.

Tűz ütött ki a jánossomorjai szeméttelepen

A tűzoltók három vízsugárral kezdték oltani a lángokat.

van még itt cikk a témában:

Már lehet pályázni a Szombathelyi Médiaközpont ügyvezető igazgatói állására

Felsőfokú végzettség, magyar állampolgárság és büntetlen előélet a követelmény.