Fotó: annaandthebarbies.hu

Hatalmas rendezvénysorozattal ünneplik Bükön, hogy 60 éves lett a Művelődési és Sportközpont, Könyvtár

Jutányos Áron
2019. augusztus 12. hétfő, 07:37
Jön az Anna and the Barbies, a Braindogs, és még rengeteg előadó.

Óriási rendezvénysorozattal ünneplik Bükön, hogy 60 éves lett a Művelődési és Sportközpont és Könyvtár. A vasi városba rengeteg előadó érkezik augusztus 16 és 20-a között, majd tűzijátékkal zárulnak a programok.

 

Augusztus 16.: Anna and the Barbies és Braindogs koncert
 

Anna and The Barbies


Az eddigi hamisítatlan rock’n’roll menetelés után az underground közeg füstös kiskocsmáiból és klubjaiból az Anna And The Barbies a nagyszínpadokra és reflektorok kereszttüzébe kerülve továbbra is önmagát adja, kivétel nélkül mindig és mindenhol. Ismertségük és sikereik mellett pedig egyre növekvő rajongótáborukra is folyamatosan figyelnek: egyedülálló családdá kovácsolták őket is az évek alatt. A minden évben megvalósulú rajongótáboruk, a Woodstock az Ugaron az elmúlt évekre egy valódi fesztivállá nőtte ki magát. Természetesen nem véletlen ez a siker: Pásztor Anna és zenekara minden koncertet úgy nyom le a színpadon, mintha az lenne életük utolsó fellépése. Miután 2015-ben hat album anyagával zenélték tele a SYMA csarnokot, egy évvel később UTÓPIA című turnéjukon még a Fővárosi Nagycirkusz porondjára is elvitték azonos című lemezüket - duplán is megtöltve a különleges helyszínt. Legyen szó kortárs líráról vagy futurisztikus vizuálról, bármi elfér színpadukon. Ezúttal itt is a minimál köszön vissza. Így a filmművészetet sem hagyták ki “repertoárjukból”: Magyarországon egyedülálló módon Álmatlan címmel országosan bemutatták nagysikerű filmjüket, amely amellett, hogy még soha nem látott őszinteséggel mesél az énekesnő és a tagok motivációjáról, teljes mértékben bemutatja az Anna And The Barbies jelenség lényegét. Az idei év már a lázas készülődésről szól, hiszen 2019-ben 15. születésnapjukon ismét szokatlan oldaláról fogják meg az ünneplést. A cirkuszi koncertjükhöz hasonló, de témájában teljesen eltérő ünneplésre számíthatunk. Mindemellett a vissza- és előretekintés részeként kijönnek egy meglepetésalbummal is, és több videójuk is megjelenik a közeljövőben.

 

Braindogs


Tom Waits zseniális számait, zenéjét, őrületét a világ egyik legkitűnőbb soul-blues énekese, Ian Siegal, valamint Ripoff Raskolnikov, Mischa Den Haring, Varga Líviusz, Varga Laca, Frenk és Nagy Szabolcs tolmácsolja. A zenekar egyszeri tisztelgésként indult, néhány éve Tom Waits születésnapján léptek fel először az A38-on. A koncertnek olyan elsöprő sikere volt – mind a közönség, mind a résztvevők oldaláról –, hogy évente megismétli a csapat. Az idei turné során megújult programmal lép színre a jól ismert társaság. A tagok egytől-egyig komoly tisztelői a mesternek. Ezt a produkciót az emeli ki a többi tribute band közül, hogy a résztvevők nagy része saját jogán is hasonló kvalitású dalszerző-előadó. A londoni Ian Siegal-t többen a legtehetségesebb fehér soul-blues énekesként tartják számon (maga Tom Waits is elismerőleg nyilatkozott róla az egyik lemeze kapcsán, ami valahogy a kezei közé került), a grazi Ripoff Raskolnikov több mint húsz éve visszatérő vendége a hazai színpadoknak, egyike közép Európa legjobb dalszerzőinek. Mischa Den Haring a holland T-99 zenekar frontembere, Varga Livius a Quimby tagjaként tette le a névjegyét, míg a dobos–énekes Frenk 2017 végén jelentette meg Magyar Pszicho c. lemezét lemezét. A zongorista Nagy Szabolcs személyében jó eséllyel a legjobb hazai blues zongoristát tisztelhetjük.

 

kapunyitás: 19.30
koncertkezdés: 20.30
belépő: elővételben: 2.500.- Ft, a koncert napján: 3.500.- Ft
jegyelővétel: Büki MSK (Bük, Eötvös u. 11., hétfő-péntek 08.00-17.30)
online: https://tixa.hu/Anna-Braindogs_20190816_Buk
helyszín: Büki MSK – Atrium

 

Augusztus 17. 20.00, Szabó Tibor és zenekara - Meseautó – zenés utazás négy tételben


Francia sanzonok, olasz szerenádok, néhány latin-amerikai "szívprobléma", és természetesen magyar kuplék, filmdalok - köztük néhány Karády-édesbús - szerepel a repertoárban.
Közreműködnek:
Szabó Tibor - ének
Koller László - nagybőgő
Peltzer Géza - harmonika, zongora
Völgyi Attila - gitár, mandolin
Horváth Dániel - hegedű
Radics Igor - dob

belépő: 
elővételben: 1.000.- Ft, a koncert napján: 2.000.- Ft
jegyelővétel: Büki MSK (Bük, Eötvös u. 11., hétfő-péntek 08.00-17.30)
helyszín: Büki MSK – Atrium

 

Augusztus 18. 20.00, A Pannon Cigányzenekar ünnepi koncertje


Vendégművészek: Horváth Meggie, Dégner Lilla, Budai Beatrix

 

 

belépő: 
elővételben: 1.000.- Ft, a koncert napján: 2.000.- Ft
jegyelővétel: Büki MSK (Bük, Eötvös u. 11., hétfő-péntek 08.00-17.30)
helyszín: Büki MSK – Atrium

 

Augusztus 19. 20.00, „Majdnem 60…” 

 

A 35 éves Boglya Népzenei Együttes és a 20 éves Koprive közös koncertje meglepetésekkel

 


A Vas megyei zenekar tagjai gyerekkoruk óta szoros kapcsolatot ápolnak a népzenével, az anyatejjel szívták magukba őseik örökségét. Időközben többféle zenei hatás érte őket, így koncertjeiken szívesen ötvözik az újonnan befogadott stílusokat a népi dallamokkal.
Repertoárjukon a saját szerzemények és a szentpéterfai dalok mellett a nyugat-magyarországi és az ország más tájegységein élő horvátság zenéje, továbbá Horvátország gazdag dallamvilága egyaránt megtalálható. A Koprive tamburazenekar közkedvelt fellépője a különböző folklór és világzenei fesztiváloknak, gasztro rendezvényeknek. Emellett rendszeresen koncerteznek a szomszédos országokban, illetve kétszer voltak koncertkörúton az Egyesült Államokban is. A déli szláv népek körében népszerű hangszer, a tambura, csodálatos dallamok megszólaltatására képes. A Koprive koncerteken ezt a hangzásvilágot ismerhetik meg az érdeklődők, egy zenei kalandozás során. Ez a körutazás elviszi a hallgatóságot Szentpéterfáról Zágrábon át Dalmáciába, hogy Szlavónián és Vajdaságon át visszatérjenek Nyugat-Magyarországra.
A 35 éves Boglya Népzenei Együttes 1984-ben alakult Szombathelyen, tanárképző főiskolásokból. Alakulása óta folyamatosan működik a helyi MMIK-ban. Vezetője: Földesi Jánosné. Célja a magyar népzene hagyományhű elsajátítása és eljuttatása a közönséghez.

 

belépő: 
elővételben: 1.000.- Ft, a koncert napján: 2.000.- Ft
jegyelővétel: Büki MSK (Bük, Eötvös u. 11., hétfő-péntek 08.00-17.30)
helyszín: Büki MSK – Atrium

 

Augusztus 20. 09.00, Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testületének ünnepi ülése és az új kenyér megáldása, megszentelése


Program:
Himnusz
1.    Köszöntő, a képviselő-testületi ülés megnyitása - Dr. Németh Sándor polgármester
2.    Zenés műsor I. - Újvári Timi és Holdosi Attila előadóművészek
3.    Ünnepi beszéd - Szarvas József, Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész, a Nemzeti Színház tagja
4.    Zenés műsor II. - Újvári Timi és Holdosi Attila előadóművészek
5.    Az Új Kenyér megáldása, megszentelése 
6.    Az Új Kenyér megszegése, kiosztása, közös elfogyasztása - Dr. Németh Sándor polgármester, Baranyai Róbert alpolgármester
Szózat
helyszín: Büki Közös Önkormányzati Hivatal (9737 Bük, Széchenyi u. 44.)

 

18.00  JÁNOS, a "vitéz" - Petőfi Sándor kalandos, csodás meséje Sok-Szín-Pad módra


Az Illyés Gyula által népi, tündéri hőskölteménynek nevezett műről szinte mindenkinek van valamilyen élménye, ismerete, véleménye.
De mit gondolunk róla ma? Miért kerül újra meg újra színpadra? Vajon példa lehet még számunkra a "talált gyermek", Kukorica Jancsi sorsának alakulása? Megélt vagy képzelt kalandjai? Az elveszett idill kergetése? Számtalan kérdés, amelyek a történet színre vitele kapcsán felvetődnek s amelyekre a válaszokat a nézőkkel együtt keressük Petőfi kalandos csodás meséjének segítségével.

rendező: H. Nagy Katalin
helyszín: Büki MSK – Szinházterem
Ingyenes!

20.00 Alter-Rock Utcabál a Feel Good zenekarral


helyszín: Büki MSK - Atrium


22.00 Tűzijáték 
Ingyenes!

 

 

A programváltozás jogát a rendezők fenntartják!
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás