Hatalmas kamuval akar valaki üres utcai parkolóhelyet fenntartani Szombathelyen

Farkas Bazsi 2018-10-19 06:45:00
Senki se higgyen a Vörösmarty utcai ragasznak.

Nem mindennapi szöveget találtam a Vörösmarty utcában, az új parkolósávban. Ez az a terület, ami korábban a Kisfaludyba történő kanyarodást segítette, szeptember 1-től azonban változott a forgalmi rend, a korábbi kanyarodó sávot pedig parkolónak festették át a szakemberek. 

A napokban pedig ez került ki a parkolósáv melletti kandeláberre. 

Azért a kamunak is van ám határa... #ugytudjuk #szombathely #vörösmartyutca #parkolás #kamukéró

8 Likes, 0 Comments - u! (@ugytudjuk) on Instagram: "Azért a kamunak is van ám határa... #ugytudjuk #szombathely #vörösmartyutca #parkolás #kamukéró

Az elsőre teljesen kamunak tűnő kiírás nyomába eredtem. De egyáltalán, hogyan lehet közterületen parkolót szerezni? A kérdés annyira jó, hogy még a SZOVA munkatársát is megleptem. Kiderült, hogy fizető parkolónál ugyan van ilyen lehetőség, de ingyenes parkolósávban nincs. 

Ha valaki parkolóhelyet akar megvásárolni, akkor közel 250 ezer forintot kell neki leszurkolnia egy éves bérletért, a SZOVA pedig kihelyez egy háromlábat, aminek a kulcsa a bérlőnél lesz. Erről lehet tudni, hogy a parkolóhely ki van bérelve. 


Az ingyenes parkolóhelyekkel kapcsolatban a SZOVA a Közterület-felügyelethez irányított. Varsányi Péter igazgató azt mondta, arra nincsen lehetőség, hogy bárki is ingyenes helyet sajátítson ki. Olyanra volt is már példa, hogy a felügyelőknek el kellett járniuk, mert székkel, bójával, vödörrel valaki önkényesen jelölt ki magának parkolót. 

Varsányi azt is hozzátette, hogy egy kandeláberre kiragasztott papír senkit sem kötelezhet semmire.

Azt meg már én teszem hozzá, hogy a magyar leleményességnek nincs határa. Pláne, ha a legközelebbi parkolóhelyet akarja stoppolni valaki. 
 

Szólj hozzá!

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.