Hat év után nyert Szombathelyen a Körmend

ugytudjuk.hu 2019-03-16 19:51:00
Egyre mélyebben a Falco, amely már a hazai veretlenségét is elvesztette.

A kezdés előtt egy Falco szurkoló köszönetet mondott annak a Körmend drukkernek, aki március 8-án, Zoltán névnapon elhelyezett egy piros-fekete sálat Horváth Zoltán sírjánál, írja a BB1.hu.

Bár telt ház volt, volt már sokkal jobb hangulat is a megyei rangadón. Bruinsma hármasa lejött, Govensé viszont nem. Reddic ziccerét újabb két Govens tripla követett. Két perc után 11-0 volt az állás, időt is kért az MTE. Curry tette vissza Perl kimaradt távoliját, majd Bruinsma és Perl kosarával már 17-0 állt a táblán. Öt percet kellett várni, mire Delas egy büntetőt értékesített.22-13-nál visszajöttek kilencre a vendégek. Az első negyed 24-13-as állással zárult.

Egy darabig még dobálták a téglákat a körmendiek távolról (0/8), aztán Thames jegyezte az első sikeres távolit. Ez megadta a lökést övéinek, a 14. percben, 26-21-nél időt kért Okorn. Hiába, Ferencz hármasa után már csak egy volt közte, 2-12-es szériával 26-25-re módosult az állás. Teljesen leblokkolt a Falco. Hammonds vehette volna át a vezetést a Körmendnek – először a meccsen –, de csak a második büntetőjét dobta be. Ami késik, nem múlik: Bradford megtette helyette, egy hatalmas zsákolással. Mindössze 4 pontra volt képes a Falco ebben a negyedben, 9-34-es szériát ment az MTE, 28-34 volt a félidő.

Reddic kosarára Bradford felelt. Két perc után már kilenccel jártak előbbre a sötét mezesek (31-40). A Körmend minden akciót ponttal fejezett be, a 25. percben, 35-46-nál magához hívta övéit Okorn. Ez sem használt. Az MTE parádézott, a Falco teljesen szétesett. 42-57-nél ismét időt kértek a hazaiak. Reddic és Curry szereztek még kosarakat, tizenegy pont volt a különbség a záró felvonás előtt.

Curry a „kígyótérről” szórta be, egy pillanatra benézett tízen belülre a Falco (49-57). Alig telt el egy perc, Reddic zsákolása után hatra csökkent a differencia, Zollner időt is kért. A negyed derekán, 55-61-nél Ferencz kapott technikait, de Curry kihagyta a büntetőt. Hiába volt esélye a Falcónak, a kritikus pillanatokban rendre rontottak Perlék. A hajrában már nem sok kérdés maradt, a sárga-feketék ijesztgettek ugyan, de esélyük már nem volt a fordításra. Hiába kezdett pocsékul, teljesen megérdemelten nyert a menet közben extázisba kerülő Körmend, és ezzel elvette a megyei rivális hazai veretlenségét. A vendégek hosszú-hosszú percekig éltették övéiket.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely – Egis Körmend 68–76 (24–13, 4–21, 18–23, 22–19)

Bajnokság, 22. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 3070 néző
V.: Földházi T., Török R., Kulcsár T. (dr. Gincsai J.)

Falco: Govens 14/12, Curry, Perl 15, Bruinsma 2, Reddic 19. Csere: Váradi -, Balmazovics 4, Tóth N. -.

Körmend: Bradford 10, Németh -, Price 13/3, Hammonds 14/3, Delas 11. Csere: Thames 15/3, Csorvási 7, Ferencz 6/6, Oroszi -.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.