Három szombathelyi játékos is bekerült a női labdarúgó-válogatott bő keretébe

Kovács Lilla 2020-09-08 14:27:37
A Haladás-Viktória FC két labdarúgója biztosan utazhat az EB-selejtezőkre, egy játékos pedig a tartalékosok közt kapott helyet.

Bíró Barbara, Horti Boglárka és Fördős Beatrix is meghívott kapott Markó Edinától, a női A-válogatott szövetségi kapitányától. A magyar csapat Svédországban és Lettországban játssza két EB-selejtezőjét, a mérkőzésekre 23 fős kerettel utaznak, ennek Bíró és Horti már biztos tagja. Fördős a tartalékok közt kapott helyett másik hét fiatal játékossal. Ők az edzőtáborban bizonyíthatják, hogy lehet rájuk számítani, ha az utazó keretből valaki mégsem tudná vállalni a játékot. 

 

 "Mindent megteszünk annak érdekében, hogy lejátszhassuk az előttünk álló két idegenbeli mérkőzést" – nyilatkozta Markó Edina az MLSZ.hu-nak.

 

Ebben a helyzetben egy megoldandó feladatot látok. Azt erősítem a lányokban is, hogy minden tényezőt ki kell zárnunk és arra készülnünk, hogy le tudjuk játszani a találkozókat. De persze az egészség a legfontosabb! Sok a bizonytalanság, de mi mindenképp játszani szeretnénk. Ez után legközelebb októberben, hazai pályán fogadjuk Szlovákiát, már csak ezért is fontos lenne, hogy előbb találkozzon és tétmeccset játsszon a csapat. A keret összeállítását is megbonyolította a járvány, a légiósaink például nem jönnek haza az első, svéd meccs előtt. A teljes kerettel így csak két edzésünk lesz együtt, abból egy a mérkőzést megelőző hivatalos edzés. Az utazást megelőző edzőtáborba behívtam az itthon szereplő lányokat, akik még az itteni tréningeken bizonyíthatnak és bekerülhetnek az utazó csapatba is, például ha valaki nem tud hozzánk csatlakozni, pozitív lesz a tesztje.

 

A női A-válogatott szeptember 17-én Svédországban, majd 22-én Lettországban lép pályára Eb-selejtező mérkőzésen.

 

A női A-válogatott kerete:

Kapusok: Szőcs Réka (MTK Hungária FC), Bíró Barbara (Haladás-Viktória FC), Erős Evelin (Kelen SC)

Védők: Kovács Laura (SC Sand), Turányi Lilla (FC Bayer 04 Leverkusen), Mosdóczi Evelin (Ferencvárosi TC-Telekom), Csiki Anna (Göteborg FC), Németh Hanna (Indiana University Athletics), Szemán-Tóth Barbara (MTK Hungária FC), Nagy Virág (Ferencvárosi TC-Telekom)

Középpályások: Kocsán Petra (MTK Hungária TC), Fenyvesi Evelin (Ferencvárosi TC-Telekom), Csiszár Henrietta (FC Bayer 04 Leverkusen), Csányi Diána (MTK Hungária FC), Rácz Zsófia (Astra-Alef HFC-Üllő), Zeller Dóra (FC Bayer 04 Leverkusen), Horti Boglárka (Haladás-Viktória FC), Pusztai Sára (Ferencvárosi TC-Telekom)

Támadók: Zágor Bernadett (SKN St. Pölten), Vágó Fanny (Ferencvárosi TC-Telekom), Németh Loretta (MTK Hungária FC), Jakabfi Zsanett (Vfl Wolfsburg), Süle Dóra (SC Sand)

Tartalék játékosok: Barti Luca (FTC-Telekom), Schildkraut Fruzsina (DVTK), Varga Luca (MTK Hungária FC), Papp Luca (FTC-Telekom), Nagy Fanni (DVTK), Boros Kinga (DVTK), Demeter Réka (MTK Hungária FC), Fördős Beatrix (Haladás-Viktória FC)

 

 

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.