Fotó: Mirror

Három fejjel született egy kislány Indiában

Fehér Buda
2019. július 19. péntek, 11:15
Ritka betegségben szenved, életmentő műtét vár rá.

Teljesen meghökkentette az indiai orvosokat egy kislány esete, aki három fejjel jött a világra. A baba a múlt héten született meg, a családja azonban még mindig teljes sokkban van. Az orvosok azt mondják, hogy az édesanyja borzasztó fájdalmak között hozta világra a gyermekét, annak ellenére, hogy a terhessége alatt semmilyen nehézségekkel nem küszködött.

 

Az orvosok azt is elmondták a helyi lapoknak, hogy némelyiküket megrémítette a kisbaba látványa, mert szerintük úgy nézett ki, mint egy földönkívüli.

 

A kislányt a születése után átvitték egy nagyobb kórházba, ahol azt tervezik, hogy egy MRI vizsgálat után megműtik az újszülöttet, hogy leválasszák róla a másik kettő, életképtelen fejet. Annyit viszont már tudnak, hogy a baba egy nagyon ritka betegségben, úgynevezett Encephalocelében szenved. Habár tényleg a világ egyik legritkább betegségéről beszélünk, nem az indiai kislány az első, aki ilyen rendellenességgel született.

 

 

A brit Országos Egészségügyi Szolgálat szerint a betegség következtében a baba teste rendellenesen fejlődik az anya méhében, emiatt az agyi szövetek egy része és a hozzá kapcsolódó területek a gyermek koponyáján kívül fejlődnek ki. A szolgálat szerint ezzel a betegséggel szenvedő gyermekeknek 55 százalékos esélyük van a túlélésre. Ha túl is élik a szükséges műtéteket, akkor viszont 75 százalék az esély arra, hogy az élete hátralévő részében valamilyen mentális betegséggel kell küszködnie.

 

Márciusban már született egy hasonló baba Indiában, őt az apja megpróbálta élve eltemetni, mert attól félt, hogy nem lenne elég pénze a szükséges műtétekre. A kisfiút végül a rendőrük mentették meg, majd egy sikeres műtét után a nagybátyja fogadta örökbe.

 

(Mirror)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás