Hámori Ádám búcsúzott az olimpiai kvalifikációs ökölvívótornától

Farkas Bazsi 2020-03-16 10:55:00
Egyhangú pontozással kapott ki a kőszegi sportoló.

A nehézsúlyú Hámori Ádám első mérkőzésén egyhangú pontozással kikapott és kiesett a Londonban zajló európai olimpiai kvalifikációs ökölvívótorna vasárnapi versenynapján.

A viadal honlapjának közvetítése alapján a kőszegiek 91 kilogrammos öklözője nem kezdte jól az örmény Narek Manaszjan elleni meccsét. Kétszeres U22-es Európa-bajnoki bronzérmes riválisa rendre jól állította meg balegyeneseivel a támadni igyekvő magyart.

A második menetben szintén Manaszjan volt a jobb, Hámori hiába küzdött, az örmény remek ütemben indított és sokszor talált is.

A harmadik szakaszban Hámori nagy lendülettel ment előre, és fáradni látszó ellenfele sokszor szabálytalanságokkal törte meg a dinamizmusát. A magyar nehézsúlyú az utolsó gongszóig küzdött, hajtotta riválisát, de hiába bizonyult jobbnak az utolsó három percben, az első két periódus miatt Manaszjan egyhangú pontozással győzött.

A vasárnapi öt magyar közül csak a 63 kilogrammban szereplő Fodor Milán tudott győzni, őt viszont már csupán egy győzelem választja el az olimpiai kvótától.

Hámorit megelőzően Tallósi Péter (81 kg), Szűcs Szabina (57 kg) és Oláh Eszter (69 kg) is kikapott és búcsúzott a további küzdelmektől.

- Borzalmasan csalódott vagyok. Rossz taktikával kezdtem a meccset és nem váltottam időben. Első menetben még a feltérképezésé volt a főszerep és kicsit belealudtam a meccsbe. Éreztem, hogy nem lesz így jó, de csak a második menet végére sikerült a váltás. Akkor már éreztem, hogy fárad és nem esik jól neki, hogy nagy tempót diktálok. Az utolsó menet előtt, mondták a sarokban, hogy menetet se kaptam. Felraktam mindent az utolsó menetre. Az volt az igazi énem, nagyon megkínoztam, láttam a szemein, hogy kétségbe van esve, egy nagy jobbos után azt se tudta, hol van, de rafináltan lefogott, kapaszkodott és így nem tudtam érvényesülni. Teljesen elfáradt, de én nagyon jó állapotban voltam. Egy intést is megért volna ez a nagy ölelkezés, akkor talán másképp is alakult volna a végeredmény. Volna, volna... Nagyon bosszant ez a meccs. Sajnálom, ez súlyos tanulópénz volt. Köszönöm, hogy sokan bíztattak, nagy erőt tudok ezekből a kedves szavakból meríteni - nyilatkozta Ádám, nevelőegyesülete Facebook-oldalának.

Szólj hozzá!

Az önkormányzat bevonásával fog bármi is történni a szombathelyi Nagyszállóval

A parkoló kérdésben is minden segítséget meg fog adni a városvezetés.

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.