Halász Bence bronzérmet szerzett az atlétikai világbajnokságon

Vágvölgyi Bálint
2019. október 2. szerda, 22:26
Szép eredmény a szombathelyi kalapácsvetőtől.

A szombathelyi Dobó SE kalapácsvetője Halász Bence bronzérmet szerzett szerdán a dohai atlétikai világbajnokságon.

 

A tavalyi Európa-bajnokságon harmadik Halász a keddi selejtezőben 76,90 méterrel elsőre megdobta a döntős szintet. A 22 éves nehézatléta a fináléban is jól kezdett, 78,18 méterig repítette a hétkilós kalapácsot, amit nagy kiáltással nyugtázott. Az első sorozat után ezzel a második helyen állt a háromszoros világbajnok lengyel Pawel Fajdek (79,34 m) mögött.

 

A második körben Halász rontott, de az élen a sorrend csak annyiban változott, hogy Fajdek túldobta a 80 métert (80,16 m). A harmadik helyen a francia Quentin Bigot (78,06 m) állt. A Szombathelyi Dobó SE kalapácsvetőjének következő kísérlete is érvénytelen volt, de továbbra is őrizte második helyét. Ez részben annak volt köszönhető, hogy a 81,74 méterrel idén ranglistavezető lengyel Wojciech Nowicki továbbra sem találta formáját.

 

"Széles akarsz lenni" - jött az edzői észrevétel Németh Zsolttól a tribünről Halász Bencének.

 

A harmadik sorozat után már csak a legjobb nyolc folytathatta, a búcsúzók között volt az idei hetedik legjobb eredménnyel (78,39 m) rendelkező brit Nick Miller is. Innentől fordított sorrendben dobtak a versenyzők, azaz az élen álló került sorra utoljára. A vb-negyedik Bigot negyedikre egyetlen centiméterrel megelőzte a magyar atlétát, aki nem mérette le a dobását. Fajdek ismét 80 méter fölé jutott és megerősítette első helyét (80,50 m).

 

Az ötödik sorozat nem hozott változást a sorrendben, Halász Bence 73,76-ot dobott. Az utolsó körben a negyedik helyen álló Nowicki kísérlete után biztossá vált, hogy lesz magyar érem. Halász dobása szektoron kívül landolt, ami azt jelentette, hogy a tavalyi Eb után a vb-n is a dobogó harmadik fokára állhat fel.

 

Ez a magyar atlétika 14. érme, a hetedik kalapácsvetésben. Az olimpiai bajnok Pars Krisztián 73,05 méterrel kiesett a selejtezőben, és összesítésben a 22. helyen zárt.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás