Halálosan megfenyegették az Éljen Szombathely képviselőjelöltjét

ugytudjuk.hu 2019-10-18 10:35:00
György István Péter megdöbbentő levelet kapott.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Szombathelyen az október 13-ai önkormányzati választásokon az ellenzéki összefogás lenyomta a Fidesz jelöltjeit. Az Éljen Szombathely! polgármesterjelöltje, Nemény András közel négyszáz szavazattal előzte be a FIDESZ-KDNP által támogatott Balázsy Pétert és a közgyűlésben is sikerült többséget szereznie az ellenzéki képviselőknek.

Az ember rögtön azt gondolná, oké, lezajlottak a választások, úgyhogy végre vége az eddigi leggusztustalanabb kampánynak, a komcsizásnak, a hazaárulózásnak. De úgy tűnik, van aki még most sem nyugodott bele a vereségbe.

Most ugyanis egészen megdöbbentő dolog történt: durva, fenyegető üzenetet kapott az Éljen Szombathely! volt képviselőjelöltje, György István Péter (akinek egyébként nem sikerült megnyerni a körzetét). A levélhez egy rajzot is mellékeltek, amelyen egy ember lóg egy akasztófán, mellette pedig "fox" felirat látható. Tehát az üzenet lefordítva: "lógni fogsz". György István Péter ezt Facebook-oldalán közölte:

"A 2019. évi önkormányzati választás margójára
 

„Alea iacta est” – A kocka el van vetve – A szombathelyi Caesar átlépte a Rubicont és életem kioltásával fenyeget.
Úgy tűnik még nem ért véget ez a durva, embereket megalázó és uszító kampány. Ismert az eredmény, Szombathelyen győzött az Éljen Szombathely! választási szövetség és dr. Nemény András személyében hivatalosan is új polgármestere van Szombathelynek. A város képviselő-testületében is többségbe került a szövetség. Ezek a tények. Úgy tűnik egyesekhez még mindig nem jutott el a hír, vagy nem óhajtják tudomásul venni.

 

Arról már korábban beszámoltam, hogy Szombathely 1. választókerületben az Éljen Szombathely! jelöltjeként kihelyezett választási plakátjaimat egészen durva módon megrongálták. Gondolnánk, hogy az elkövető, vagy elkövetők a kitűzött céljukat elérték és az eredmények ismeretében megnyugszanak. Aki azt hiszi, hogy így van, velem együtt téved. Most egy egészen durva, életellenes fenyegető levél érkezett címemre. Meglehetősen primitív, de érhető rajzzal, ami nem másról szól, minthogy lógni fogok. Nyilvánvaló az ilyen jelzések bárkit óvatosságra intenek. A szükséges jogi lépéseket megtettem, mert a levélíró átlépte a Rubicont. Az ilyen fenyegetőzésre már nem lehet legyinteni és jó heccként felfogni.
Világosan látszik, hogyha az embereket folyamatosan uszítják, akkor az erőszak az utcákon is folytatódik, akár egy ilyen szintre is eljuthatnak. Egyetlen szikra is elegendő ahhoz, hogy tettlegességig fajuljanak az események. Ez pedig már eléggé távol van a demokratikus berendezéstől."

Security Check Required

null

Úgy tűnik, kifejezetten hatásos a kormány uszítása, gyűlöletkampánya. Olyannyira, hogy emberek lazán küldenek halálos fenyegetéseket azoknak, akik másképp gondolkoznak, mint ők. És ez mélységesen elszomorító, egyben hátborzongató.

Szólj hozzá!

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.