Hadházy: Aki nem az összefogásban indul, amögött a Fideszt lehet sejteni

Farkas Bazsi 2019-02-20 20:01:00
Az országgyűlési képviselő azt mondta, együttműködés és munka kell egy sikeres önkormányzati választáshoz.

Pár napja ismét Szombathelyen járt Hadházy Ákos független ellenzéki, országgyűlési képviselő. Hadházy legutóbb novemberben nem engedték be a Berzsenyi Könyvtárba, pedig előre lefoglaltak egy termet. Akkor azzal az indokkal mondták le, hogy nem lesz ideje azt kitakarítania a személyzetnek

Hadházytól a keddi fóruma után kérdezhettünk mi is.

Hogy áll most az aláírásgyűjtés, mennyi szignónál járnak?

Az utolsó számolás még karácsony előtt volt, akkor 380 ezernél jártunk. Ahogy most az aláírásgyűjtők elmondták, és nagyjából összesítették olyan 450 ezernél járunk. Eddig a hideg miatt az volt fontos, hogy szervezet formában menjünk kopogtatni a lakásokra, lassan vége a hidegnek, így most az lesz az egyik fő szervezési feladat, hogy a standokkal kint legyünk, hogy megtaláljanak majd minket. 


Beszéljünk helyi dolgokról, ha már Szombathelyen van. Az országban elsőként itt valósult meg az összefogás az önkormányzati választások kapcsán. 

Én a sajtóból értesültem róla első körben, aztán nyilván, amikor jövök, akkor itteni beszélgetéseim alatt is tájékoztatnak az aktualitásokról. Ami a fontos lenne, az az, hogy az együttműködés az csak egy alapkő. Sajnos ez az alapkő hiányzott a 2018-as választásokon, de az biztos, hogy ez az alap. Innen kell építkezni, sok munka van még vissza, sok elszántság kell. Az nem lesz elég, ha csak azok dolgoznak a sikerért, akik a kirakat emberek, hiszen az is egy kérdés lesz, hogy mennyien segítik őket. 

Akkor ez egy minden szinten összmunka? Aláírásgyűjtés és önkormányzati választások?

Kevés a lehetősége az ellenzéknek, így csak sok munkával lehet eredményt elérni. Sok képviselőjelöltnek kell végigjárnia a körzetét, akár úgy, hogy hóna alá csapja a mi európai ügyészséghez való csatlakozást támogató ívünket. Aki nem képes komplexen látni ezeket a dolgokat, az nem jó ellenzéki képviselő jelöltek. 


Ezen felül látni kell, hogy adósak az ellenzéki pártok a választás, a tiszta választás garantálásával. 2018-ban 10 ezer helyből mindössze 5 ezerben volt ellenzéki delegált a választókerületi ellenőrök között. Azt nem szabad hagynunk, hogy ez most is így legyen, és már az EP választáson biztosítani kell az ellenőrzést. Semmilyen csalásnak nem szabad teret hagyni.


Együttműködés és munka.

Na meg az elszántság. Jó az, hogy vannak összellenzéki megnyilvánulások, jó az, hogy az ellenzéki pártok tagjai tudnak egymással beszélni. De még mindig ott van a köztévé ügye, a propaganda ténye. Nem szabad hagyni, hogy a magyar köztévé így működjön, és, hogy csak akkor jelenjenek meg ellenzéki politikusok, ha le kell őket járatni. A kormány eddig 3 milliárd forintot költött el ebben az évben propagandára. Az ellenzéknek ennek a töredéke áll csak rendelkezésre. 

Elsöprőnek tűnik most az ellenzék Szombathelyen, milyen módszerekkel kell Ön szerint számolniuk?

Biztos, hogy lesznek kamupártok. 2014-ben is voltak, miért lenne ez másképp. Jönnek majd az álcivilek, álpártok, minden egyéb, a Fidesznek erre megvan a pénze. Ezek erejének tompítására én két dolgot mondanék. Az egyik, hogy az összefogásban jó jelöltek kellenek, és nem csak az összefogásban résztvevő pártokból, egyesületekből szabad jelöltet állítani, hanem akár azokon kívülről is. (Ez Szombathely esetében így van. szerk.) A lényeg, hogy rátermett emberek legyenek. 

A másik pedig, hogy azt mindenkinek látnia kell, hogy azok a jelöltek, aki mögött nem az összefogás áll, azok a Fidesz jelöltjei.

Szólj hozzá!

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.