Ha már megvetted a parkolóbérleted sem fizettél hiába

Farkas Bazsi 2020-11-04 11:10:46
Ismét kezdődik az őrület.

Tegnap jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök, és a tegnap éjjel megjelenő Magyar Közlöny ki is hirdette, hogy ismét ingyenes a parkolás a közterületi parkolókban. A szombathelyi belvárosban meg is indult a, korábban hasonló intézkedés alatt tapasztalható, zsúfoltság.

De mi lesz azokkal a parkolóbérletet vásárolt ügyfelekkel, akik már kifizették parkolódíjat az egész hónapra?

A SZOVA honlapján megjelent tájékoztatás szerint a rendelet hatályba lépését megelőzően megvásárolt övezeti parkolóbérletek érvényessége ideje, a díjmentes időszak megszűnte utáni időponttól, a díjmentes időtartam hosszával automatikusan meghosszabbításra kerül. Vagyis a parkolás ismételten fizetőssé tétele után lesz érvényes a bérelt. 

A rendeletnek megfelelően a SZOVA a parkolójegykiadó-automaták lekapcsolását elvégezte.

A rendelkezés a nem közterületi fizető parkolóhelyekre nem érvényes, így a Kőszegi utca 11-17. szám, illetve a Vasút utca 15. szám alatti magánparkolókat továbbra is az érvényben lévő díjszabás szerint lehet igénybe venni.

Szólj hozzá!

Hová tűnt a szombathelyi Fidesz?

A Fidesz korábbi alpolgármestere, Koczka Tibor szerint addig senki sem fog nyilatkozni amíg a központból ki nem adják a narratívát.

A kerékpározás hatékonysága a klímaválság közepette

Miközben küzdünk a hanyatló társadalmi egészség és a Föld leépülésének egymást keresztező válságai ellen, egy vészjósló valóság bontakozik ki a hőmérsékletben, amely hatással van a kerékpáros közlekedésre is. A biciklizés integrált megközelítést valósít meg a környezeti és társadalmi kihívások mérséklésében.

Vitézy Dávid: Határidőig kezdeményezzük a szavazatok újraszámlálását

76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztük Karácsony Gergellyel.

2 millió forintra büntettek egy sárvári kutyatartót, mert az állat kiszökött és megtámadott egy nőt

Kötelezték arra is, hogy a kutyát szigorúbb körülmények között tartsa.

Hasznos tippek, ha évforduló alkalmából ajándékozod meg a párod

A hírekben gyakran hallani olyan eseteket, amikor egy-egy évfordulós ajándékozás rosszul sült el. Ha el akarjuk kerülni a hasonló szituációkat, akkor mindenképp érdemes elég időt és energiát rászánni arra, hogy megtaláljuk a párunknak a tökéletes meglepetést. 

Nem úgy tűnik a szavazási adatok alapján, hogy Győr „fideszes város” lenne

A Fidesz 40, a képviselőjelöltjei 37, Dézsi 30 százalékot szerzett vasárnap a városban. A Tisza is nagyon közel volt a kormánypárthoz.

Így hagyta ott Magyar Péter az ATV stúdióját

Rónai Egon műsorvezető szerint Magyar nem mondott igazat azzal kapcsolatban, hogy a csatorna nem számolt be folyamatosan a politikus kampányáról.

Kalandozás Törökországban

Törökország az úgynevezett tömegturizmusnak is kedvelt helyszíne, hiszen az emberek ezrével hevernek a török riviéra strandjain, élvezik az all inclusive hotelek szolgáltatásait, az ország kultúráját pedig legfeljebb egy isztambuli city breaken szívják magukba.

A Békéscsaba indul a Haladás "helyén" az NB II-ben

A MLSZ felkérését a klub "tisztelettel és köszönettel" el is fogadta.

Donáth Anna lemondott a Momentum éléről

A választási kudarc miatt döntött így.

Továbbra is fideszes fellegvár marad Sárvár

Kondora István polgármester újrázott, 4 ellenzéki képviselő ül be a testületbe.