Ha holnap kap valaki Szombati Helyi Hírlapot feltétlen szóljon!

Farkas Bazsi
2019. október 18. péntek, 21:13
Kíváncsian várjuk, megjelenik-e a Fidesz házi lapja.

A nyáron alapították és komoly visszhangot váltott ki a Szombathelyi Hírlap Szombati Helyi Hírlap. Az egész ott kezdődött, hogy a lapot Puskás Tivadar, akkori fideszes polgármester sajtósának cége adta ki. 

 

Jogerős döntésben marasztalta el az ítélőtábla a törvénysértő Szombati Helyi Hírlapot

ugytudjuk.hu Törvényt sértett a szombathelyi Fidesz kedvenc propagandaújságja. A Szombathely nevével visszaélt, ezért a város névhasználatától közgyűlési döntéssel eltiltott fideszes propagandalap, az új nevén Szombati Helyi Hírlap még márciusban közölt címlapon egy olyan fotómontázst, amin különböző ismert, vagy kevésbé ismert szombathelyi emberek, politikusok, újságírókról készült fotók voltak összevágva, alatta ezzel a szöveggel: "A bevándorláspárti Szivárványkoalíció bemutatja: A bolsevik tempó".

 

Aztán baj volt a névhasználattal is. Azt ugyan nagy vonalúan engedélyezték az erről döntő városi képviselők, de mivel már az első számokban kaptak hideget-meleget, így aztán azt mondták, nyugodtan jelenjen csak meg a lap, de ne Szombathely nevével. 

 

Az újság a kampányban is komoly szerepet kapott, rendre jelentek meg az ellenzéki összefogást lejáratni próbáló, a Fidesz erényeit pedig kidomborítani kívánó írások. 

 

A lap egyébként a kampány során többször is törvényt sértett.

 

Tesz a szombathelyi közgyűlés döntésére a Fidesz házilapja

Farkas Bazsi Jogtalanul, továbbra is használja a város nevét. A júniusi közgyűlés döntött arról, hogy elveszi a névhasználatot a szombathelyi Fidesz házilapjától, és többet nem jelenhet meg Szombathelyi Hírlap névvel. Ezt követően a kiadó nyomtatásban már Szombati Helyi Hírlap névvel jelentette meg az újságot, csakhogy az újság internetes oldalának nevében továbbra is szerepel Szombathely, pedig ezt a város határozottan megtiltotta.

 

A Fidesz elbukott Szombathelyen, így furcsa lenne, ha az újságot bárki tovább finanszírozná. Ma egész nap kerestük a főszerkesztőt Horváth Vilmost, de hiába, nem értük el. De kerestük az expolgármesteri sajtóst, Kremser Csabát is. Ő is egész nap elérhetetlen volt. Így sajnos egyelőre nem tudjuk, kapunk-e a hétvégén Szombati Helyi Hírlapot. 


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás