Győztes meccsel nyitotta meg a felkészülési szezont az SZKKA

Farkas Bazsi 2020-07-31 16:45:00
Így kell ezt!

Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia - Motherson Magyaróvár 26-25 (14-11)

Szombathely, Arena Savaria

Felkészülési találkozó, 450 néző

SZKKA: Tomasevics – Csire 2, Bandelier 5, Horilszka 8/2, Pődör 4, Agbaba, Orbán 2/2 Csere: Balogh, Varga N., Horváth P.  3, Mayer 2, Szendrei

Mosonmagyaróvár: Szemerei – Holeszova 3, Szarková 3, Kovács P. 4, Tóth E. 3, Katona 4, Horváth 1 Csere: Hajtai, Gyimesi 3, Lancz 1, Hudák, Domokos 2, Sirián 1

Több mint négy hónap után lépett pályára a Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia, amely a Motherson Mosonmagyaróvár együttesét fogadta az Aréna Savariában felkészülési mérkőzésen - írja tudósításában az SZKKA hivatalos weblapja.

Nagyszerű hangulatban kezdődött az edzőmeccs, az első támadás a vendégeké volt, de a Szarková a kapufát találta el, majd egy labdaszerzés után Csire Fanni lőtte a találkozó első gólját. Jobban kezdett a szombathelyi csapat, amely remek védekezéssel rukkolt elő, az 5. perc elején Bandelier góljával már 3-0-ra vezettünk. Öt és fél perc elteltével találtak be a vendégek, majd emberelőnyben villámgyorsan egalizáltak is. A kezdeti lendület után több hiba csúszott a támadásokba, Tomasevics hiába védett jól, a 11. percben 5-3-ra már a Mosonmagyaróvár vezetett. Marosán György időt is kért, hogy rendezze a sorokat. Horilszka találata szakította meg a szombathelyi gólcsendet, majd Pődör Rebeka egyenlített.  Három vendég gól után Horváth Petra bombázott Szemerei kapujába, majd Horilszka értékesítette hétméteresét, így a 20. percben 8-9 volt az állás. Két Mayer-gól következett, amivel átvettük a vezetést. Az első játékrész utolsó perceit az SZKKA uralta, így a szünetre 14-11-es szombathelyi vezetéssel vonultak a csapatok. 

A második játékrész elején Domokos góljára Horilszka válaszolt. A Mosonmagyaróvár két könnyű gólt dobott üres kapura, miközben Marosán György az emberelőnyös játékot gyakoroltatta, így a 37. percben újra egyenlő volt az eredmény, 16-16. Ezekben a percekben jól működött a védekezésünk, ráadásul a túloldalon Pődör és Bandelier is betalált kétszer, így elhúztunk négy góllal, 22-18-ra. Tomasevics továbbra is ragyogóan védett, a vendégek hosszú percekig nem tudták bevenni a kapuját. A folytatásban a vendégek három gyors ellentámadás után zárkóztak közelebb, majd az 51. percben Katona egalizált (22-22). Csire törte meg a hazai gólcsendet, Horilszka nyolcadik gólja után pedig újra kettővel vezettünk, amikor már csak 5 perc volt hátra a mérkőzésből. A lelkes hazai B-közép a hajrára már a pálya széléről buzdította a lányokat. Másfél perccel a vége előtt egyenlített a Mosonmagyaróvár, de az utolsó percben Orbán Adrienn higgadtan bedobta büntetőjét, így végül 26-25-ra megnyertük első felkészülési mérkőzésünket. 

A mérkőzést egy szomorú esemény is beárnyékolta, Balogh Judit a második félidő elején egy szerencsétlen mozdulat után súlyosnak tűnő sérülést szenvedett. Klubunk mindenben támogatja és jobbulást kíván új kapusunknak!

Szólj hozzá!

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.