HIRDETÉS

Győzelemmel kezdte az évet a Szombathelyi Haladás

Vágvölgyi Bálint
2020. január 11. szombat, 12:56
Felkészülési meccsen verték a Siófokot.

Idei első felkészülési mérkőzésén a Szombathelyi Haladás 2-0-ra verte a Siófokot.

 

A klubhonlap beszámolója szerint a Haladásban Rózsa, Németh Márió, Medgyes, Tóth Milán sérülés, Doktorics betegség miatt hiányzott.

 

Jó iramban kezdtek a csapatok, a szombathelyiek ragadták magukhoz a kezdeményezést. Két kisebb helyzet után a 20. percben egy gyönyörű akciót követően vezetést szerzett a Haladás. Holdampf balról a jobb szélen érkező Schuszerhoz passzolt, aki rávezette a labdát a siófoki védelemre. Németh Milánnal kényszerítőzött, a visszakapott labdát tíz méterről a jobb sarokba lőtte (1-0). A 32. percben Rácz lépett ki a bal oldalon, bevezette a labdát a tizenhatoson belülre, majd amikor visszafelé cselezett, buktatták – tizenegyes. Bosnjak jobb sarokra tartó büntetőjét a kapus védte, a kipattanót Bosnjak a jobb sarokba fejelte (2-0). Három perc múlva lépett ki a bal szélen, de 12 méterről a kapu fölé lőtt. A félidő utolsó momentumaként Schimmer került a jobb oldalon a védők mögé, 12 méterről a jobb felső sarok fölé lőtt. A szünetben mindkét csapat többet cserélt.

 

Fordulást követően támadásban maradtak az ekkor már a csapat nagy részét akadémisták alkotó vasiak, akik érettebben futballoztak a somogyi fiataloknál. A 67. pecben Illés húsz méteres, jobb sarokba tartó lövését védte a siófoki kapus. A 76. percben Rácz jobb oldali szögletét Devecseri hat méterről a bal kapufa mellé fejelte. A hátralévő időben is a szombathelyiek birtokolták többet a labdát.

 

Szombathelyi Haladás - BFC Siófok 2-0 (2-0). - Hévíz

Gólszerzők: Schuszter (20.), Bosnjak (33.).

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás