Fotó: haladas.hu

Győrben is kikapott a Haladás

Farkas Bazsi
2019. december 1. vasárnap, 14:54
Továbbra is az NB II kieső helyén a szombathelyi focicsapat.
WKW ETO FC Győr–Szombathelyi Haladás 2–1 (Kovács K. 45., Andrics 63., ill. Novák Cs. 71.  – 11-esből) 

 

Győr, 1500 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szigetvári.
ETO: Horváth T. – KOVÁCS K., Gengeliczki, VÁRI, Kalmár – Charizopulos (Hidi, 74.), Borbély, Bagi (Vashkeba, 67.), Szánthó – ANDRIC (Simon M., 68.), Lovrencsics B. Edző: Boér Gábor.


Haladás: Gyurján – Habovda, Jancsó (Novák, 66.), JAGODICS, NÉMETH MILÁN, Bosnjak – KISS B., Holdampf – Medgyes, Gaál (Eszlátyi, 82.), Tóth-Gábor (Doktorics, 58.). Megbízott edző: Desits Szilárd. 
Gólszerzők: Kovács K. (45.), Andric (63.), Novák (11-esből, 71.).
Sárga lap: Medgyes (28.), Jagodics (42.), Charizopulos (71.), Lovrencsics B. (78.), Németh Milán (82.), Simon M. (85.), Borbély (90.).

 

A vendégeket a nem éppen szurkolóbarát időpont (vasárnap, 13.00) ellenére 120 szurkolójuk kísérte el - írja tudósításában a Haladás weblapja.

 

A szombathelyiek alaposan megszervezték védekezésüket, Jagodics, Jancsó és Németh Milán volt a három belső védő a születésnapját éppen vasárnap ünneplő Gyurján Márton előtt. A két szélen pedig Habovda és Bosnjak igyekezett megállítani a győri rohamokat. Amelyek aztán a meccs elején elmaradtak. Az első félidő ugyanis helyzetekben és játékban is kiegyenlített volt. A 31. percben az első komoly ziccer a Haladás előtt adódott. Medgyes 14 méteres, jobb sarokra tartó lövését Horváth a bal kapufára tolta a labdát, amely szögletre pattant. Tíz perc múlva egy rövid hazaadást Lovrencsics emelt át Gyurjánon, ám a visszafutó Németh Milán a gólvonal előtt nagyot mentett. A 45. percben Kovács elé került a labda a jobb oldalon, a támadó 16 méterről a kimozduló Gyurján felett úgy emelt a hálóba, hogy a labda a bal kapufáról pattant be (1-0).

 

Szünet után rátett egy lapáttal a Haladás, gólt mégis a hazaiak szereztek. A  63. percben egy kontra végén Bagi jobb oldali beadását Andrics a kapu közepébe pörgette (2-0). A 71. percben Bosnjak éles, bal oldali beadását a kapus középre ütötte ki, a labda Holdampfhoz került, a középpályást két csel után a tizenhatoson belül buktatták. A tizenegyest Novák a jobb sarokba helyezte (2-1). A 80. percben Gaál tört be a tizenhatoson belülre, de 15 méterről a bal kapufa mellé csavart. Az utolsó perceket Bosnjak sérülése miatt a cseréit már korábban kihasználó Haladás tíz emberrel játszotta végig. 


A nagy taktikai csatát hozó, döntetlenszínezetű mérkőzésen  a jobb helyzetkihasználás döntött a hazaiak javára. A Haladás mezőnyben jól futballozott, de a kapu előtt ismét határozatlannak bizonyult. 

 

Desits Szilárd, a Haladás vezetőedzője: – A mérkőzés nagy részében az történt, amit mi akartunk, jobban játszottunk, mint a Győr. Ám a futballt gólra játsszák.


A trénertől megtudtuk, Bosnjak bal bokáján sérült meg, a tüzetes orvosi vizsgálat után derül ki, mennyit kell kihagynia a bal oldali védőnek. 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás