Győrben is kikapott a Haladás

Farkas Bazsi 2019-12-01 14:54:00
Továbbra is az NB II kieső helyén a szombathelyi focicsapat.
WKW ETO FC Győr–Szombathelyi Haladás 2–1 (Kovács K. 45., Andrics 63., ill. Novák Cs. 71.  – 11-esből) 

Győr, 1500 néző, NB II-es labdarúgó-mérkőzés, vezette: Szigetvári.
ETO: Horváth T. – KOVÁCS K., Gengeliczki, VÁRI, Kalmár – Charizopulos (Hidi, 74.), Borbély, Bagi (Vashkeba, 67.), Szánthó – ANDRIC (Simon M., 68.), Lovrencsics B. Edző: Boér Gábor.


Haladás: Gyurján – Habovda, Jancsó (Novák, 66.), JAGODICS, NÉMETH MILÁN, Bosnjak – KISS B., Holdampf – Medgyes, Gaál (Eszlátyi, 82.), Tóth-Gábor (Doktorics, 58.). Megbízott edző: Desits Szilárd. 
Gólszerzők: Kovács K. (45.), Andric (63.), Novák (11-esből, 71.).
Sárga lap: Medgyes (28.), Jagodics (42.), Charizopulos (71.), Lovrencsics B. (78.), Németh Milán (82.), Simon M. (85.), Borbély (90.).

A vendégeket a nem éppen szurkolóbarát időpont (vasárnap, 13.00) ellenére 120 szurkolójuk kísérte el - írja tudósításában a Haladás weblapja.

A szombathelyiek alaposan megszervezték védekezésüket, Jagodics, Jancsó és Németh Milán volt a három belső védő a születésnapját éppen vasárnap ünneplő Gyurján Márton előtt. A két szélen pedig Habovda és Bosnjak igyekezett megállítani a győri rohamokat. Amelyek aztán a meccs elején elmaradtak. Az első félidő ugyanis helyzetekben és játékban is kiegyenlített volt. A 31. percben az első komoly ziccer a Haladás előtt adódott. Medgyes 14 méteres, jobb sarokra tartó lövését Horváth a bal kapufára tolta a labdát, amely szögletre pattant. Tíz perc múlva egy rövid hazaadást Lovrencsics emelt át Gyurjánon, ám a visszafutó Németh Milán a gólvonal előtt nagyot mentett. A 45. percben Kovács elé került a labda a jobb oldalon, a támadó 16 méterről a kimozduló Gyurján felett úgy emelt a hálóba, hogy a labda a bal kapufáról pattant be (1-0).

Szünet után rátett egy lapáttal a Haladás, gólt mégis a hazaiak szereztek. A  63. percben egy kontra végén Bagi jobb oldali beadását Andrics a kapu közepébe pörgette (2-0). A 71. percben Bosnjak éles, bal oldali beadását a kapus középre ütötte ki, a labda Holdampfhoz került, a középpályást két csel után a tizenhatoson belül buktatták. A tizenegyest Novák a jobb sarokba helyezte (2-1). A 80. percben Gaál tört be a tizenhatoson belülre, de 15 méterről a bal kapufa mellé csavart. Az utolsó perceket Bosnjak sérülése miatt a cseréit már korábban kihasználó Haladás tíz emberrel játszotta végig. 


A nagy taktikai csatát hozó, döntetlenszínezetű mérkőzésen  a jobb helyzetkihasználás döntött a hazaiak javára. A Haladás mezőnyben jól futballozott, de a kapu előtt ismét határozatlannak bizonyult. 

Desits Szilárd, a Haladás vezetőedzője: – A mérkőzés nagy részében az történt, amit mi akartunk, jobban játszottunk, mint a Győr. Ám a futballt gólra játsszák.


A trénertől megtudtuk, Bosnjak bal bokáján sérült meg, a tüzetes orvosi vizsgálat után derül ki, mennyit kell kihagynia a bal oldali védőnek. 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.