Győr alpolgármesterei és a megyei közgyűlés elnöke Facebookon vitáztak az Aradi vértanúk útjáról

Ugytudjuk.hu

2020-09-24 10:12:00
Németh Zoltán végleg megnyitná a forgalom előtt a Virágpiac melletti szakaszt, Radnóti Ákos és Szeles Szabolcs szerint ez rossz ötlet.

Mint arról a minap beszámoltunk, a Győr belvárosában található Jókai utca felújításának befejezéséig szabadon lehet autózni az Aradi vértanúk útjának azon a szakaszán, amit nemrég már sorompóval zártak el a forgalom elől – ide alapvetően ugyanis csak a buszok és az engedéllyel rendelekző autók hajthatnak be. A Jókai utca kiesése a forgalomból azonban megnehezítette a közlekedést a környező utcákban, ezért Dézsi Csaba András polgármester állampolgári észrevételek alapján az átalakítás mellett döntött.

Nem mindenki ért egyet azonban azzal, hogy az utca el van zárva a forgalom elől – így van ezzel például Németh Zoltán, a megyei közgyűlés fideszes elnöke is.

Mindez abból derül ki, hogy Dézsi polgármester vonatkozó posztja alatt parázs vitába keveredett a témában a közgyűlési elnök és Győr két fideszes polgármestere, Radnóti Ákos, illetve Szeles Szabolcs. Németh szerint ugyanis nem jó az a helyzet, hogy aki a Bajcsy-Zsilinszky útról a Zechmeister utca és a Rába kettős híd felé akar menni, annak el kell mennie egészen a Petőfi hídnál található körforgalomig.

Szeles Szabolcs erre jelezte, hogy inkább a Jókai utca kis szakaszán kétirányúsítanák a forgalmat, ami megoldhatná a helyzetet; míg Radnóti Ákos elmesélte kommentben, hogy évekig küzdött az itt szabálytalanul parkoló, ide szabálytalanul behajtó autósok ellen, akik akadályozták a buszforgalmat. Szerinte sokal jobb, ha a Virágpiac környéke forgalomcsökkentett övezet marad.

Persze nincs belvárost térintő vita a Jedlik utca emlegetése nélkül: „Ilyen alapon meg lehetne nyitni a Jedlik utcát is, aztán nem kell körbe kerülni a belvárost, aki el akar jutni Révfaluba, mert akkor gyorsabb lesz az autósoknak... Persze ez így erős szemléltetés, csak azért írom, mert ha mindent megnyitnánk persze hogy jól jár az autós, de én amellett lennék kevesebb autós cirkàljon a belvárosban, s pláne ne nyissuk újabb belvárosi utcákat meg autósoknak, inkább még kevesebb legyen” – írta Radnóti. „Én is támogatom a kis utcák tehermentesítését, de most a Bajcsy és a Munkácsy túlterhelt és ott is laknak emberek. Talán többen is, mint az Aradin” – írta erre Németh.

Ritkán látni ilyen nyíltsisakos vitázgatást fideszes politikusok között. Ti mit gondoltok? Szavazzatok nálunk!

Szólj hozzá!

Önként bezárkózott Szentpéterfa

Kritikus a járvány a vasi településen, de több helyi szerint nincs is akkora baj.

Metafemtaminnal bukott le egy soproni férfi Kapuváron

A kapuvári járőrök megállítottak egy gépjárművet, amelynek utasánál alufóliába csomagolt kábítószergyanús anyagra bukkantak.

Két autó ütközött a 87-es főúton Kőszegnél

Félpályás útlezárás van érvényben.

Rendőrkézen a rábaközi betörő

Kifigyelte a győri férfi, mikor üres a ház, majd a kellő időben lecsapott az ékszerekre, és némi kápéra.

Újraélesztenek egy balesetet szenvedett sofőrt Szombathelyen

Jelenleg is küzdenek az életéért, nagy a torlódás a 86-os főúton a vépi körforgalomnál.

Szombaton vihetik el lomjaikat Győr-Révfalu lakói a kihelyzett hulladékudvarba

Október 31-én, szombaton 8 és 16 óra között lesznek kint a konténerek a Széchenyi híd lábánál.

Napsütéses és borús idő is lesz a hétvégén

November elsején néhol gyenge fagy is lehet hajnalban.

LMP: Ne vegyék el a közalkalmazotti státuszt a tudományos kutatóktól

A párt szerint a kormány a szakképzési és a kulturális szféra után újabb területen készül a kormányzat létszámleépítésekre.

Szombathely határozatban áll ki az SZFE-hallgatók mellett

A Fidesz frakcióvezetője szerint bohócok a színművészetis hallgatók.

Már gyakorolnak a zsebtolvajok a hétvégi munkához

Egy kis odafigyeléssel viszont megnehezíthetjük a dolgukat az ünnep alatt.

Üdvözlik a szakszervezetek a közös, európai minimálbér ötletét

Azt írják, az elmúlt 20 évben egyre gyengébbé vált a kapcsolat a munka és a tisztességes élet között.

Újra edzeni kezd a Győri Audi ETO KC, nincs fertőzött a csapatban

Elvégezték a hatósági karantén elhagyásához szükséges második tesztet a Győri Audi ETO KC delegációjának minden tagján.

A harmadik negyedévben 35 ezerrel dolgoztak kevesebben mint egy évvel ezelőtt

A július-szeptemberi háromhónapos időszakban a foglalkoztatottak átlagos létszáma 4 millió 486 ezer, a 15-64 évesek foglalkoztatási rátája 70,2 százalékos volt - jelentette csütörtökön a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Meghalt 56 beteg, 2194-gyel nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Meghalt 56, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 2194 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.