fotó: police.hu

Gyalog indult Németországból Izraelbe, a Lentiben szolgáló rendőrök segítettek neki átmelegedni

Nagy Donát
2020. február 14. péntek, 07:52
Nem semmi zarándokutat tesz meg a férfi.

A Lenti Rendőrkapitányság gyalogos járőre, Balogh Katalin r. főtörzsőrmester 2020. február 13-án 8 óra körül, szolgálatának megkezdése után a város egyik templomának fala mellett egy hálózsákban egy földön fekvő személyre lett figyelmes - írja a police.hu.

 

A férfi a mínusz két fokos hidegben láthatóan igencsak megviselt állapotban volt. A rendőrnő értesítette Komláti Beatrix r. őrnagyot, a Lenti Rendőrkapitányság Közlekedési Alosztály vezetőjét, aki a turista segítségére sietett, forró teával és némi édességgel kínálva az utazót.

 

Mint kiderült, a 42 éves német állampolgár Németországból indult missziós gyalogútjára, és célja, hogy eljusson Izraelbe.

 

Útja során templomoknál pihen meg, pecsételtet, majd indul tovább a több ezer kilométeres távolságra. Előfordul, hogy a szabad ég alatt alszik, elmondása szerint kedvesek vele az emberek. Az utazó elmondta, hogy nagyon jól esett neki a lenti rendőrök gondoskodása, majd minden jót kívánva indult tovább útjára, és a lenti Szent Mihály templom felé vette az irányt.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás