Guy Ritchie megint elmerül a drogok, dílerek és bérgyilkosok világában

Székely Zoárd 2020-08-01 16:08:44
Pörgős akciófilm lett az Úriemberek.

Amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek, mindenféle kétes alakok bukkannak fel a meggazdagodás reményében. A helyzet kezd igen csak eldurvulni: egyre több hulla potyog, egyre több fegyver kerül terítékre, ám azt mégis nehéz lenne megjósolni, hogy végül kinek a kezében landol a csinos drogbiznisz.

Guy Ritchie, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, a Blöff és a Sherlock Holmes-filmek rendezője a mozirajongók nagy örömére visszatér a gyökereihez, és a stílushoz, ami annyira jól áll neki, és a színészeinek. A szereplőgárda most is zseniális: Matthew McConaughey, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Michelle Dockery, Henry Golding.

Úriemberek (The Gentlemen) - szinkronizált előzetes

A filmet augusztus első hétvégéjén a szombathelyi AGORA-Savaria Filmszínház kínálatában tekintheti meg a közönség. Éppen ezért egy kis kedvcsináló gyanánt összegyűjtöttünk néhány érdekességet a filmmel kapcsolatban:

1. Hugh Grant jeleneteit 5 nap alatt forgatták le a stábbal, a Golden Globe-díjas színész pedig ezalatt több mint 40 oldalnyi szöveget kellett megtanuljon. Hogy könnyítsen a helyzetén, Grant a hosszú monológjait összesűrítette egy puskalapra. Ám a felvétel előtti éjszakán feltörték a színész autóját és ellopták a forgatókönyvét, valamint a puskáját is, így Grant másnap üres kézzel jelent meg a forgatáson.

2. Guy Ritchie-nek még arra is volt ideje, hogy reklámozza a saját sörfőző vállalkozását, a Gritchie Brewing Company-t: amikor a főszereplő Michael visszatér a kocsmájába, egy 'Gritchie Brewery' feliratú furgont láthatunk a háttérben.

3. Eredetileg Kate Beckinsale is feltűnt volna a filmben, ám két héttel a forgatások kezdete után családi okokra hivatkozva visszamondta a szerepét. Így Michelle Dockery lépett a helyébe, monológjainak java részét azonban a forgatás napján kellett megírni, vagy újraírni, ezért a színésznőnek mindössze néhány órája volt arra, hogy kellőképpen memorizálja a szövegét. 

4. Tom Wu karakterét a vásznon Lord George-nak hívják. Wu korábban két Guy Ritchie-filmben is szerepelt hasonló nevekkel: George szerepét játszotta az Arthur király – A kard legendája (2017), és Lord John szerepét a Revolver (2005) c. filmekben.

5. A film egyik helyszínéül szolgáló Brompton temető már felbukkant a rendező egy korábbi művében: a Sherlock Holmes (2009) egyik szereplőjét, Lord Henry Blackwood-ot is ugyanitt temették el.

6. Nem sokkal a végefőcím előtt Hugh Grant karaktere, Fletcher Az U.N.C.L.E. embere (2015) moziplakátja előtt tűnik fel, amit szintén Guy Ritchie rendezett és Grant ugyanúgy szerepelt abban a filmben, mint Alexander Waverly.

Az Úriemberek szombati, illetve vasárnapi vetítéseire a jegyfoglalas.savariamozi.hu oldalon lehet jegyet foglalni!

 

- Szponzorált tartalmat olvastál! -

Fotó: imdB

 

 

 

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.