Guy Ritchie megint elmerül a drogok, dílerek és bérgyilkosok világában

Székely Zoárd 2020-08-01 16:08:44
Pörgős akciófilm lett az Úriemberek.

Amikor híre megy, hogy az amerikai drogkereskedő, Mickey Pearson túl akar adni szuperjövedelmező londoni marihuána birodalmán az egész alvilág felbolydul. Rengeteg lóvé forog kockán, nem is csoda, hogy a gengszterek között kirobban a harc. Bérgyilkosok, kisstílű bűnözők, nagypályások, dílerek, mindenféle kétes alakok bukkannak fel a meggazdagodás reményében. A helyzet kezd igen csak eldurvulni: egyre több hulla potyog, egyre több fegyver kerül terítékre, ám azt mégis nehéz lenne megjósolni, hogy végül kinek a kezében landol a csinos drogbiznisz.

Guy Ritchie, A Ravasz, az Agy és két füstölgő puskacső, a Blöff és a Sherlock Holmes-filmek rendezője a mozirajongók nagy örömére visszatér a gyökereihez, és a stílushoz, ami annyira jól áll neki, és a színészeinek. A szereplőgárda most is zseniális: Matthew McConaughey, Hugh Grant, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Michelle Dockery, Henry Golding.

Úriemberek (The Gentlemen) - szinkronizált előzetes

A filmet augusztus első hétvégéjén a szombathelyi AGORA-Savaria Filmszínház kínálatában tekintheti meg a közönség. Éppen ezért egy kis kedvcsináló gyanánt összegyűjtöttünk néhány érdekességet a filmmel kapcsolatban:

1. Hugh Grant jeleneteit 5 nap alatt forgatták le a stábbal, a Golden Globe-díjas színész pedig ezalatt több mint 40 oldalnyi szöveget kellett megtanuljon. Hogy könnyítsen a helyzetén, Grant a hosszú monológjait összesűrítette egy puskalapra. Ám a felvétel előtti éjszakán feltörték a színész autóját és ellopták a forgatókönyvét, valamint a puskáját is, így Grant másnap üres kézzel jelent meg a forgatáson.

2. Guy Ritchie-nek még arra is volt ideje, hogy reklámozza a saját sörfőző vállalkozását, a Gritchie Brewing Company-t: amikor a főszereplő Michael visszatér a kocsmájába, egy 'Gritchie Brewery' feliratú furgont láthatunk a háttérben.

3. Eredetileg Kate Beckinsale is feltűnt volna a filmben, ám két héttel a forgatások kezdete után családi okokra hivatkozva visszamondta a szerepét. Így Michelle Dockery lépett a helyébe, monológjainak java részét azonban a forgatás napján kellett megírni, vagy újraírni, ezért a színésznőnek mindössze néhány órája volt arra, hogy kellőképpen memorizálja a szövegét. 

4. Tom Wu karakterét a vásznon Lord George-nak hívják. Wu korábban két Guy Ritchie-filmben is szerepelt hasonló nevekkel: George szerepét játszotta az Arthur király – A kard legendája (2017), és Lord John szerepét a Revolver (2005) c. filmekben.

5. A film egyik helyszínéül szolgáló Brompton temető már felbukkant a rendező egy korábbi művében: a Sherlock Holmes (2009) egyik szereplőjét, Lord Henry Blackwood-ot is ugyanitt temették el.

6. Nem sokkal a végefőcím előtt Hugh Grant karaktere, Fletcher Az U.N.C.L.E. embere (2015) moziplakátja előtt tűnik fel, amit szintén Guy Ritchie rendezett és Grant ugyanúgy szerepelt abban a filmben, mint Alexander Waverly.

Az Úriemberek szombati, illetve vasárnapi vetítéseire a jegyfoglalas.savariamozi.hu oldalon lehet jegyet foglalni!

 

- Szponzorált tartalmat olvastál! -

Fotó: imdB

 

 

 

Szólj hozzá!

Sorsoltunk: ma is lett 'nap kommentje' díj

Reméljük Nektek is tetszik ez a rovat!

Most Te is tehetsz a madarainkért!

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

van még itt cikk a témában: