Fotó: Egis Körmend Facebook-oldal

Bejutott az Alpok Adria Kupa döntőjébe az Egis Körmend

Vágvölgyi Bálint
2019. március 12. kedd, 20:35
Igaz kikaptak Lengyelországban, de ez még simán belefért.

GTK Gliwice - Egis Körmend 81-80 (22-21, 24-22, 13-23, 22-14)

Alpok Adria Kupa, elődöntő, 2. meccs
Arena Gliwice

A GTK Gliwice legjobb dobói: Radwanski 14/12, Dodd 11, Dloniak 11/9.

Egis Körmend: Bradford 3, Price 9/3, Németh Á. 6, Hammonds 12/9, Delas 10. Csere: Thames 15/3, Csorvási 7, Ferencz 8/6, Oroszi 5/3, Érsek -, Lajsz 5.

 

Visszafogott érdeklődés mellett vette kezdetét a GTK Gliwice – Egis Körmend Alpok Adria Kupa elődöntőjének a visszavágója - írja a BB1, kosaras szakportál. A vasiak hazai pályán 20 pontos előnyt szereztek a lengyelországi találkozóra, ám teljesen nem nyugodhattak meg, mert egy körrel korábban a ZTE-t éppen ekkora hátrányból ejtette ki a Gliwice.

 

Két hazai kosárral és körmendi hibákkal indult a mérkőzés. Az első vendég kosarat Hammonds szerezte büntetőből. 6-1-re is vezetett a hazai csapat, ám fokozatosan magára talált a Körmend és Price triplája már 9-8-ra hozta fel csapatát. Egyenlíteni csak a negyed felénél sikerült, ekkor Hammonds hármasa után lett 15-15. Ezután újra a Gliwicénél volt az előny, de a negyed végén a legjobbkor érkezett Csorvási duplája (22-21).

 

Nem kellett sokáig várni a vasi vezetésre, Delas kettesével már náluk volt az előny. Ezután nem változott sokat a játék képe, hol az egyik fél vezetett, hol a másik, ami a Körmendnek kedvezett. A padról beszálló Thames hozott lendületet a vendégek játékába, végül hárommal vezetett a félidőben a Gliwice (46-43).

 

A második félidőben aztán már teljesen uralta a játékot a magyar csapat. Előbb átvette a vezetést a Zollner-legénység, majd Hammonds kosarainak köszönhetően egyre jobban meglépett. Hat-hét ponttal tartott előrébb a Körmend, nyugodtak lehettek a vendég szurkolók (59-66).

 

A záró etapban már látszott, hogy megvan a körmendi továbbjutás, amikor folyamatosan tíz pont körül állandósult a különbség. Két perccel a vége előtt még 71-80-at mutatott az eredményjelző, de ekkor már Matthias Zollner a kispadon ülőket is bátran bevethette. A végére elfogyott a vasi előny, a 40. percben 78-80 volt az állás. Radwanski triplája még behullott, így eggyel nyert a Gliwice, de a Körmend magabiztosan jutott a döntőbe (81-80).

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás