HIRDETÉS

Fotó: Time

Greta Thunberget választotta az év emberének a Time magazin

ugytudjuk.hu
2019. december 11. szerda, 15:50
A 16 éves aktivista ezzel a legfiatalabb ember, aki megkapta a címet.

A mindössze 16 éves Greta Thunberget nevezte ki a Time magazin az év emberének. A lány ezzel a világ legfiatalabb embere, aki elnyerte ezt a címet.

 

A svéd lányra akkor kezdtek el felfigyelni az emberek, amikor bevallotta, hogy gyakran lóg az iskolából azért, hogy a klímakatasztrófa ellen tüntessen. Idén vált a természetvédők egyik legerősebb hangjává, rengeteg diáktársát inspirálta arra világszerte, hogy aktívan kiálljanak a környezetvédelem ellen.

 

A Time főszerkesztője, Edward Felsenthal szerint pont emiatt lett ő az év arca, hiszen Thunberg a megtestesítője a mai, környezettudatos generációnak. Felsenthal szerint megdöbbentő, hogy Greta 14 hónapja még csak házi készítésű transzparensekkel demonstrált a svéd parlament előtt, szeptemberben pedig már az Egyesült Nemzetek előtt szólalt fel, majd jól be is olvasott a világ vezetőinek azért, mert zsebre tett kézzel nézik, ahogy pusztul a bolygó. 

 

 

Thunberg egyébként nem csak prédikálja a környezettudatosságot, az ENSZ gyűlésére például egy vitorlással érkezett, ami ugyan hosszabb ideig tartott, mint egy repülőút, de kevésbé szennyezte a környezetet. A 16 éves svéd lányt nem először éri ekkora megtiszteltetés, márciusban már a Nobel-békedíjra is nevezték. 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás