Fotó: Ugytudjuk.hu

Gőzerővel dolgoznak: a földdel vált egyenlővé a Magellán-telken nőtt hatalmas erdő Szombathelyen

ugytudjuk.hu
2019. július 9. kedd, 19:03
Megkezdték a telekrendezési munkálatokat a területen.

Még egy hete sincs, hogy beszámoltunk arról, hogy hamarosan megoldódhat a Magellán-telek sorsa, miután portálunk megtudta: gazdát cserélt az évek óta elhanyagolt terület.

 

A Savaria Plaza és több más szombathelyi ingatlan, illetve szálloda tulajdonosai vásárolták meg az elhíresült belvárosi szégyenfoltot.

 

A pár napja készült fotónkon jól látszik, hogy többek között bálványfák nőttek az amúgy is gazzal borított területen. A Wikipedia szerint ez a fafaj nagyon veszélyes, ugyanis sűrű és magas lombja elfogja a fényt a honos növényzettől, valamint a lomb nagy nitrogén-felhalmozódást eredményez, ami a ragadós galajhoz hasonló gyomnövények terjedését segíti elő.

 

 

Kedden viszont meglepődve számolt be olvasónk, hogy a Magellán-telken az összes fát kivágták pár nap alatt, a munkások pedig a feldarabolt törzset és gallyakat el is szállították.

 

 

A kivitelezésről pontosabb információ még mindig nincs, egyelőre a tervezési fázisban van még a projekt, de amint többet tudunk, vagy több látszik majd a munkafolyamatokból, arról természetesen beszámolunk.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás