Gólnélküli döntetlennel kezdett a Haladás

Vágvölgyi Bálint 2019-06-28 21:43:00
A Mattersburggal játszottak edzőmeccset a szombathelyiek.

A Szombathelyi Haladás pénteken délután játszotta első nyári felkészülési meccsét. A zöld-fehérek Schachendorfban, az osztrák elsőosztályú SV Mattersburggal mérkőztek meg. A szombathelyieknél Kiss Balázs és Tamás László sérülés miatt hiányzott, Schimmer Szabolcs és Halmosi Péter ott volt Schachendorfban, de mivel június 30-án lejár a szerződésük, egyikük sem lépett pályára - olvasható a klubhonlapon.

A Haladás hivatalos oldalának beszámolója szerint a 3. percben az osztrákok veszélyeztettek, egy 18 méteres lövés a bal kapufán csattant. Hat perc múlva egy szép bal oldali támadás végén Gaál beadását az osztrákok kapusa, Casali az utolsó pillanatban húzta le Medgyes elöl. A 17. percben Németh Milán 30 méterről leadott lövése elzúgott a kapufa felett. A 20. percben zsinórban három szögletet is rúgtak a vasiak – ám eredmény nélkül. Egy perc múlva Gaál tűnt el gyanús körülmények között a tizenhatoson belül – a bíró továbbot intett. A 22. percben Tóth-Gábor Kristóf nyolc méterről fejelt fölé. Aztán Németh Márió beadását Gaál nyolc méterről fölépörgette. A 25. percben Németh Márió szépen ívelt Gaálhoz, aki kapura fejelt, de az osztrák kapus bravúrral a léc fölé ütötte a labdát. Majd egy kontra után három szombathelyi vezette két mattersburgira a labdát, végül Gaál 10 méterről a jobb sarok mellé lőtt. A 43. percben egy véleményes tizenegyeshez jutottak az osztrákok. A büntetőt félmagasan a jobb sarok felé lőttek, de Rózsa bravúrral szögletre ütötte a lövést. Szünet után az első 15-20 perc inkább az osztrákoké volt, ám a szombathelyi cserék hamar felvették a ritmust. A 60. percben Tóth-Gábor nyolc méterről, nagy helyzetben a kapusba lőtt. A mattersburgiak többet birtokolták a labdát, de a 70. percben a vasiak szerezhettek volna gólt. Illés 20 méteres bal sarokba tartó lövését védte a kapus. A hátralévő időben mezőnyjáték folyt, különösebb helyzet nélkül.

Desits Szilárd: - Amit az elmúlt másfél hétben gyakoroltunk, amit elterveztünk, azt viszontláttam a találkozón, szervezettek, fegyelmezettek voltunk. Hol az osztrákok, hol mi domináltunk, reális eredmény született. Örülök, hogy fiataljaink jól szálltak be a mérkőzésbe, nem vallottak szégyent. Első edzőmeccsnek kiváló volt ez a 90 perc.

SV Mattersburg-Szombathelyi Haladás 0-0

Schachendorf, 500 néző,  felkészülési labdarúgó-mérkőzés.

Haladás: Rózsa – Habovda, Jagodics, Németh Milán, Bosnjak – Holdampf, Kiss Bence – Németh Márió, Tóth-Gábor Kristóf, Gaál – Medgyes. Pályára lépett még: Gyurján, Bokor, Tóth Dávid, Füleki, Jancsó, Kovalovszki, Petró, Tóth Martin, Szekér, Illés B., Winkler, Balogh F., Doktorics. Edző: Desits Szilárd.

Szólj hozzá!

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.