Gasper Okorn: a magyar bajnokság folyamatosan fejlődik és jó irányba halad

Farkas Bazsi 2020-11-15 18:02:00
A Falco vezetőedzője szerint az Aréna Savarián kívül is győzelmeket kell szerezniük a továbbjutáshoz.

Gasper Okorn, a Falco vezetőedzője volt a vendég a Bajnokok Ligája saját készítésű podcastjében, a “Coast to Coast” nevezetű műsorban. A sárga-feketék honlapja készített egy beszámolót a beszélgetésről, amelyet angol nyelven itt lehet meghallgatni.

A tréner először a Lublin elleni megnyert mérkőzésről mondta el a véleményét.

– Nagyon értékes győzelmet arattunk a Lublin ellen. A csoportok újraosztásakor látható volt, hogy a két favorit a Casademont Zaragoza és a Nizhniy Novgorod lesz. A 4 csapatos csoportok miatt összesen 6 mérkőzés lesz eldönteni a továbbjutást, így 1-1 győzelemnek még nagyobb jelentősége lesz. Úgy érzem, a Lublin ellen megmutattuk, hogy van helyünk a BCL-ben.

Majd kitért arra is, hogy mi kellhet a csoportból való továbbjutáshoz.

– Szeptemberben, amikor a BCL bejelentette az új lebonyolítást és megkaptuk az új csoportsorsolásokat, jól lehetett látni, hogy az orosz és spanyol riválisunk a továbbjutás várományosai. Mindkét klub erősebb bajnokságban játszik és klasszis kosárlabdázók alkotják a keretüket. Elég Benzingre, vagy Brussinóra gondolni, akik egytől-egyig remek játékosok. A Zaragoza szereplése meglepett, hogy mindkét mérkőzésén bravúros kosárral tudott csak nyerni, de ilyen a kosárlabda, a győzelmet pedig nem kell megmagyarázni. A tavalyi szereplésünkből kiindulva hazai pályán bárkire veszélyesek lehetünk, de az Aréna Savarián kívül is győzelmeket kell szereznünk, hogy reális cél lehessen a TOP16.

Gasper Okornt arról is kérdezték, hogy mi a véleménye arról, hogy a magyar bajnokságot sok elemző gyengébbnek tartja, mint a legtöbb, BCL-ben megforduló csapatét.

Véleményem szerint a magyar bajnokság folyamatosan fejlődik és a magyar kosárlabda jó irányba halad. Tavaly minden meccsen meg kellett küzdenünk a győzelemért, és az idei bajnokság csak még erősebb lett. Lassan nem találni olyan csapatot, ahol ne lenne legalább egy, európai bajnokságban már bizonyított légiós. Klubunk erős kerettel rendelkezik tavaly 4, idén 3 válogatott játékos erősíti a Falcot. A tavalyi és idei BL szereplésünkkel kis figyelem irányul a magyar kosárlabdára, amiből nemcsak a csapatunk tud profitálni.

A szakember az idei keretről elmondta, hogy Reddicet szerette volna megtartani a csapat, de a komolyabb klubok ajánlataival nem tudtak versenybe szállni, valamint azt is, hogy azért cseréltek irányító poszton, mert egy klasszikus egyest szeretett volna az együttesbe, akit Kyan Anderson személyében meg is talált.

A vezetőedzőt Gráczer Györgyről is kérdezték:

– Magyarországon mindenki ismeri Gráczer Gyurit, persze Európára ez nem igaz, úgyhogy örülök, hogy rákérdezett. Gyuri rengeteget tett és tesz a mai napig, hogy a Falco ilyen szinten működjön. 40 éve igazgatja csapatot és hatalmas érdeme van abban, hogy 2008-ban és 2019-ben bajnok lett a Falco. Ő egy igazi diplomata, mindig nyugodtan és diplomatikusan intézi a klub ügyeit, de mellette minden mérkőzésen ott ül a kispadon és onnan buzdítja a csapatot. Nehéz lenne egy szóban összefoglalni mi is ő a klub számára, de mondhatjuk, hogy ő a Falco legfontosabb embere. A játékosoknak és személy szerint nekem is rengeteg motivációt ad, mert él és hal a Falcoért!

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.