Fontos idegenbeli sikert aratott a Falco

Vágvölgyi Bálint 2019-03-08 19:52:00
A Pécset verték.

Pécsi VSK-VEOLIA – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely 57-65 (15-7, 20-22, 10-15, 12-21)

Bajnokság, 21. forduló
Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok, 1200 néző
Játékvezető: Győrffy P.A., Minár L., Kovács N. (Gorka Sz.)

Pécsi VSK-VEOLIA: Pongó 8/6,Taylor 22/6, Demeter-, Csirics 8/6, Horti 10/6. Cserék: Budimir 9/3, Wright -.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely : Govens 16/6, Curry 6/6, Bíró 6// ,Bruinsma -, Reddic 16. Cserék: Tóth 2, Balmazovics 9/6, Perl 10/6.

Horti triplájával, és Taylor két gyors duplájával 7-2-re lógott meg a mérkőzés elején a PVSK. A Falco ekkor Curry triplájával feljött 7-5-re, de ezt követően hosszú gólcsendet, kapkodó játékot, és rengeteg kihagyott dobást láthatott a pécsi közönség. A 6. perc végén még mindig 7-5 volt az eredményjelzőn, amikor Pongó két sikeres büntetővel “mozdította” meg a hazaiakat. Támadásban egymást múlták alul a csapatok. A Pécs 28 %-al, a Falco 30%-al dobott - írja a BB1, kosaras szakportál.

A negyed hajrájában Govens betalált ugyan közelről, de rögtön érkezett egy Taylor dupla, és egy Pongó tripla, amivel már öt pont volt az előnye Csirke Ferenc csapatának. Gasper Okorn 15-7-nél végül időt is kért, de ez sem segített a vasiaknak, hogy “kijöjjenek” a tízből ebben a negyedben. 15-7.

Perl rontott dobásával kezdődött a második félidő, a válogatott játékos a vonalon kívülről próbálkozott. Ezt követően egy Redic, Pongó kosárváltással folytatódott a mérkőzés. Úgy tűnt a pontszegény játékot gyorsan feledtetni akarják a csapatok. Pillanatok alatt 19-16 lett az eredményjelzőn. A Falco lendülete azonban nem tartott sokáig. Taylor megrázta magát, és Budimir is elkezdte  a pontgyártást. 28-18 után Govens egy duplával vitte közelebb az övéit, de minden hiába, a szombathelyiek képtelenek voltak átlépni árnyékukon. Taylor dupláját, egy tripla is követte. 33-20, és még mindig hátra volt három perc az első félidőből.

Bíró kóstolta meg a hazai gyűrűt távolról, de erre is érkezett egy Taylor válasz. Az amerikai 18 pontnál járt. A félidő utolsó perceiben megrázták magukat a vasiak. Redic három duplát is hintett, Bíró pedig egy újabb triplával hozta fel a Falcót hat pontra. 35-29.

Durván bekezdett a második félidőben a Falco. Pillanatok alatt megfordították az eredményt. Govens és Redic rengeteget hozzátett a sárga-feketék játékához. A Pécs azonban nem engedte meglógni a vasiakat. 40-41 után felváltva vezettek a csapatok. Továbbra is sok volt a rontott dobás a feszült hangulatú, kiélezett mérkőzésen. A negyed vége különösen kapkodósra sikeredett, így több kihagyott dobás után, háromperces gólcsendet követően, egypontos pécsi előnnyel fordulhattak a végjátékra a csapatok. 45-44.

Az utolsó negyed Tóth Norbert duplájával és Balmazovics triplájával kezdődött, a Falco lélektani előnybe került. A sárga-feketék teljesen átvették az irányítást, a Pécs teljesen elkészült az erejével. A hazaiak hiába küzdöttek becsülettel, Govens és Perl annyira beindult, hogy vendégsiker lett a vége. 57-65.

Szólj hozzá!

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.

LMP: ne védje tovább a kormány a szennyező akkugyárakat

Nemrég újabb baleset történt a komáromi akkumulátorgyárban, nyolc ember került mérgezéssel kórházba.

Szombathelyen folytatja turnéját az Elefánt

A jelenleg is új lemezén dolgozó, szombathelyi kötődésű Elefánt zenekar megnyitotta a szezont, április 20-án a Végállomás Klubban folytatják újabb vidéki körútjukat.

Dézsi Csaba András felesége: „El a kezekkel a családunktól, Borkai!”

„Nem élek bántalmazó kapcsolatban!” – írta a polgármester felesége.

Fokozott ellenőrzést tart csütörtökön a Szombathelyi Rendőrkapitányság

A jogsértő cselekmények elkövetését szeretnék megakadályozni.

Ezért érdemes biciklis nadrágot húzni a tekeréshez

Míg ha csak a közeli boltba szeretnénk elkerekezni, azt kis túlzással szinte bármilyen hétköznapi ruházatban megtehetjük, addig hosszabb bringatúrákra érdemes már egy kicsit nagyobb figyelmet szentelni a felkészülésnek. Ebbe beletartozik az is, hogy célszerű a megfelelő öltözékben felpattanni a drótszamárra.

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

A hidegre hajlamos helyeken visszatérhet a gyenge hajnali fagy.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.