Fotó: IMdB

Földet ért a Star Wars legelső élőszereplős sorozata

ugytudjuk.hu
2019. november 15. péntek, 07:01
A Mandalorian első része elég óvatosra sikerült, de talán így a legjobb.

November 12-én elstartolt a Disney+, az egeres óriás saját streaming szolgáltatása. A streaming szájt legelső nagy dobásán nem spóroltak, egyes becslések szerint 100 millió dollárnál is többe került a The Mandalorian, amivel több mozifilm büdzséjét is simán maga mögött tudhatja.

 

A végeredményen meg is látszik, hogy a producerek mennyi pénzt vágtak hozzá a projekthez, hiszen egy két jelenetet leszámítva teljesen olyan, mintha egy hatalmas költségvetésű mozifilmet néznénk. Nem lógnak ki a zöldhátteres megoldások, és a néhány másodpercre feltűnő idegen élőlények sem olyanok, mint amik egy 2005-ös videójátékból ugrottak volna elő. Ez pedig nagy szó a sorozatok világában, hiszen a TV világa olcsóbb, mint a mozifilmeké, az otthoni szórakozás hívőinek be kellett érniük a B kategóriás effektekkel.

 

The Mandalorian - Official Trailer 2 | Disney+ | Streaming Nov. 12

"Mandalorian, look outside. They're waiting for you." Watch the brand new trailer for #TheMandalorian, an original Star Wars series. Start streaming Nov. 12, only on #DisneyPlus.

 

Magáról a sztoriról az utolsó pillanatig nem fed fel sokat a sorozat pilot epizódja, de ez talán jobb is így. Egyelőre csak nagy körvonalakban tudjuk, hogy miről fog szólni a széria, viszont az új világ atmoszféráját elég alaposan beleverték a nézőkbe a készítők.

 

A történet szerint van egy szűkszavú fejvadászunk, akit a szakma egyik legjobbjának tartanak. Nem beszél sokat, éppen ezért nem is kérdez sokat, csak elvégzi a munkát, amit kap. Sivatagi bolygókon furikázik keresztül, elfogja, akit kell, aztán már megy is a következő dolgára. Ennyi alapján akár egy western filmet is nézhetnénk, csakhogy a sztorit jól nyakon öntötték a Star Wars filmek hátterével, így valami egészen újat kapunk.

 

Viszont, az első epizódban nem sok olyat látunk, amivel ne találkoztunk volna, amikor a kedvcsinálókat néztük. És talán ez a pilot legfájóbb pontja, a maga szerény 38 percével nem sokat mutat a nézőnek. Igaz, helyette olyan kérdéseket vet fel, majd az utolsó snittekben egy akkora bombát dob a rajongókra, hogy biztos, hogy azok már alig várják, hogy elérhetővé váljon a következő rész.

 

Szóval, egyelőre én is óvatosan állok a sorozathoz. Rengeteg potenciál van benne, de a sztori innen bárhová mehet. Meg van benne a lehetőség arra, hogy betöltse az űrt, amit a Trónok Harca maga fináléja hagyott maga után, de megvan az esély arra, is, hogy az egész nem fog akkorát ütni, mint ahogy azt sokan gondoljuk.

 

A Disney-nél azonban láthatólag örültek a végkifejlettnek, hiszen még azelőtt nekiálltak forgatni a második évadot, hogy az első részt bárki is láthatta a közönségből. Kíváncsian várom, mi lesz ezután.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás