HIRDETÉS

Fogyatékkal élőknek gyűjtöttek adományt, de eltették a pénzt

Kovács Lilla
2019. december 9. hétfő, 08:52
Öt román állampolgár vert át adományozókat Lentiben.

A Lenti Rendőrkapitányság járőrei december 7-én, közúti ellenőrzés során megállítottak egy bolgár rendszámú autót, majd az öt román utast is igazoltatták - írja a police.hu. A kocsi átvizsgálásakor több nyelven írt adománygyűjtő iratokat találtak és az is kiderült, hogy nem sokkal korábban egy helyi áruház parkolójában egyikük adománygyűjtésre hivatkozva többekhez odament, és tőlük pénzt kért fogyatékos gyermekek részére. 

 

Az eljárás során felmerült, hogy az öt fős társaság nemcsak Magyarországon követhette el a bűncselekményt, ezért a két nőt és három férfit előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd mindegyiküket őrizetbe vették. 

 

A rendőrség kéri, hogy akiket hasonló módszerrel megkárosítottak, illetve az esettel kapcsolatban bármilyen információval rendelkeznek, jelentkezzenek a Lenti Rendőrkapitányságon, vagy hívják a 06-92-551-004-es telefonszámot, illetve névtelenség megőrzése mellett tegyenek bejelentést a nap 24 órájában elérhető, ingyenesen hívható 06-80-555-111-es Telefontanú zöldszámán, valamint a 107-es vagy a 112-es díjmentesen hívható segélyhívó számok valamelyikén.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás