Fotó: fiba.com

Finnországban bukta a csoportelsőséget a Körmend

Farkas Bazsi
2019. november 27. szerda, 20:02
Szoros meccs volt, nagyot küzdöttek a vasiak.
Kataja Basket - Egis Körmend 95-91 (25-26, 24-14, 21-34, 25-17)


FIBA Europe Cup, H-csoport, 6. forduló
Joensuu, Joensuu Aréna
Kataja Basket: Ogungbemi-Jackson 17/3,Bradley 8, Leppänen 14/12, Calhoun 25/9, Walters 4. Cserék: Vanttaja 11,Mervola 5/3, Morris 11/3.

Egis Körmend: Turner 14, Edwards 14/3,Kastrati 12/9, Varnado 18/6,Taylor 9. Cserék: Ferencz 3/3, Kiss -, Takács -, Durázi 15/3, Németh 6/3.

 

A Körmend kezdte jobban a mérkőzést. Kastrati és Varnado is dobott egy triplát, a másik oldalon a 4. percben ébredtek. Ogungbemi-Jackson triplája után 7-7 volt az eredményjelzőn. A folytatásban sem tudott egyik csapat sem meglepni. Sok volt a pontatlanság, de a triplákat mindkét csapat jól dobta. Minimális előnnyel zárta az első negyedet a vasi csapat. 25-26.

 

A második negyed azonban nem piros-feketékről szólt. Egy rövidzárlat után – a negyed derekára – tizenkét ponttal meglépett a hazai csapat. Ogungbemi-Jackson és Coulhan nagyon megszórta magát, míg a magyaroknál csak Varnado tartotta a lépést velük. A Körmend időkéréssel is próbálkozott, Durázi is jól szállt be, de a különbség nem akart csökkenni, sőt a hazaiak még egy lapáttal rápakoltak. Varnado és Turner azonban jól játszott az első félidő hajrájában, így nem ment el a hajó a magyar ezüstérmesnek. 49-40.

 

A második félidőre egy “másik” Körmend futott ki. Mathias Zollner együttese valósággal harapott, utolérték a Kataját, és pillanatokon belül a vezetést is átvették. Elévülhetetlen érdemei voltak Edwardsank és Durázinak, mindketten nagyon jól kosaraztak. A negyed végén kapaszkodtak ugyan a finnek, de vasiak így is előnnyel vághattak neki az utolsó etapnak. 70-74.

 

Izgalmas perceket hozott a folytatás. A finnek rendezték soraikat, de a Körmend is megérezte, hogy lehet keresnivalója. A vasiak folyamatosan vezettek, de hazaiak lőtávon belül maradtak. A szoros állás ellenére a körmendiek vezetőedzője két fiatalt is a pályán tartott, Kiss és Takács éles bevetésen volt. Nem is vallottak szégyent. Négy perccel a vége előtt 81-81 volt az eredményjelzőn. Leppänen triplájával, és Vattaja büntetőjével négy ponttal megléptek a hazaiak, kettő perc volt hátra. Ez volt a fordulópont, a vasiak már nem tudták megfordítani az eredményt.

 

A vereség azt jelenti, hogy csoportja második helyén végzett a Körmend - tudósított a bb1.hu.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás