Fotó: Tóth Kálmán Facebook

Feri bácsi emlékére: Két év vérverejtékes huzavona után végre megoldódik a Török Ignác utca problémája

VPP
2019. június 24. hétfő, 18:14
Tóth Kálmán, a körzet képviselője osztotta meg az örömhírt Facebook-oldalán.

A posztban Kálmán kifejti, álmában sem gondolt volna rá, mikor 2017-ben nekivágott a probléma elhárításának, hogy ennyi ideig fog tartani, hogy nekiláthassanak a munkálatoknak. Annak idején egy helyi lakos, Pataki Feri bácsi fordult hozzá segítségért, hogy csináljanak valamit. Mondhatni a szívügye volt, hisz a nagyobb esőzések során folyton elöntötte a víz a pincéjét. Sajnos Feri bácsi időközben elhunyt, így nem érhette meg az örömteli napot.

 

null

null

 

Megkértük Tóth Kálmánt, mesélje el, hogyan indult a dolog és miért kellett ennyit várni, hogy elkezdhessék a munkálatokat.

 

"Minden városrészén laknak olyan emberek, akiket mindenki ismer. Ilyen volt Gyöngyöshermánban Pataki Feri bácsi, aki mindig és mindenhol előfordult. A misén, a kocsmában, a focimeccsen vagy csak biciklizett veled szemben bármelyik utcában. S mint ilyen a képviselővel is folyton összefutott, hol az utcán, hol a meccsen, hol pedig a kocsmában." - kezdte beszámolóját Kálmán.

 

Elmondása szerint Feri bácsi sokat panaszkodott az akkor még kocsmaként is működő Harangláb pultjánál, hogy ha nagy eső jön, folyton befolyik hozzá a víz a pincébe. Mindig azt mondta: Tudod, ahol lakom, nincs hova menjen a víz, mindig kiönt - 

 

"Mondtam neki, hogy megoldjuk, Feri bá’... Nekiálltam, de nem gondoltam, hogy az ötlettől számítva majdnem három év kell majd, mire ebből kivitelezés lesz. Városházi egyeztetések, helyszíni szemlék, vállalkozói találkozók, egyesével a lakókkal megbeszélések... és még úgy is eddig tartott, hogy mindenki segítőkészen állt a projekthez,

 

de volt annyi hátráltató körülmény, hogy időnként már-már hitemet vesztettem.

 

És most, amikor tényleg készen leszünk, és egy szűk harminc éves probléma megoldódik és az egész utca beállt az ügy mögé - amiért a köszönet jár mindenkinek - abban bízunk, hogy Pataki Feri bácsi is velünk ünnepel. Ő ugyanis közben elbiciklizett egy sokkal jobb utakkal rendelkező világba, és onnan nézi, hogy a régi utcában azért ,,na, mégiscsak történik valami”.

 

Talán velünk örül, hogy amit akkor a kocsmapultnál kért, az csak megvalósult végre."


Tóth Kálmán úgy érzi, a jelenlegi lakók pedig pontosan értik, hogy mit jelent ez nekik. Azt is megsúgta nekünk, hogy amennyiben minden jól megy, idén meg az új aszfaltot is megkapják. Ezzel a Pataki Ferenc-emlékprojekt teljessé válik.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás