Felkapaszkodni tudott, de fordítani már nem a Körmend Szegeden

Farkas Bazsi 2020-12-19 20:05:03
Oda-vissza verték a vasiakat a Szedeák.

Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend 88-81 (29-17, 19-18, 12-23, 28-23)


Bajnokság, 14. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Minár L., Pozsonyi L.

Szeged: Kerpel-Fronius G. 3, Govens 23/9, Brown 27/6, Dzeletovics 6, Dickey 14. Cserék: Kerpel-Fronius B. 15/9, Mayer -, Olasz -.

Körmend: Thames 23/9, Németh -, Mócsán 16, Williams -, Taylor 17. Cserék: Takács 2, Mosely -, Ferencz 12/6, Durázi 9/3, Tóth 2.

 

BAJNOKSÁGHazai pályán is megverte az Egis Körmendet a Szeged
Két légiós is betlizett a vasiaknál.

Szerző: Dross Bálint2020.12.19. 19:57EGIS KÖRMENDKÖRMENDKOSÁRLABDANATURTEX-SZTE-SZEDEÁKSPORTSZEGED


Naturtex-SZTE-Szedeák - Egis Körmend 88-81 (29-17, 19-18, 12-23, 28-23)
Bajnokság, 14. forduló
Szeged, Városi Sportcsarnok
V.: Benczur T., Minár L., Pozsonyi L.

Szeged: Kerpel-Fronius G. 3, Govens 23/9, Brown 27/6, Dzeletovics 6, Dickey 14. Cserék: Kerpel-Fronius B. 15/9, Mayer -, Olasz -.

Körmend: Thames 23/9, Németh -, Mócsán 16, Williams -, Taylor 17. Cserék: Takács 2, Mosely -, Ferencz 12/6, Durázi 9/3, Tóth 2.


A két csapat nemrég már találkozott egymással a bajnokság során, akkor a szegediek Keller Iván – aki viszont ezúttal nem tudta vállalni a játékot – triplaesőjének köszönhetően idegenben győzték le az Egis Körmendet - kezdi tudósítsát a bb1.hu.

5-0-val indítottak a hazaiak, viszont a jó lendület alábbhagyott, vissza is jött a Körmend (5-4). Tartotta magát a vendég csapat, de egy kicsivel végig a Szeged járt előrébb, ahol főként Brown és Govens volt elemében (16-10). Hiába jöttek fel egyre is a piros-feketék, egy nagy futással megbízható fölényt épített ki a Szedeák a negyed végére. 29-17.


 Továbbra sem találták a ritmust a vendégek, magabiztosan vezetett Szrecsko Szekulovics alakulata. Ferencz és Durázi beállásával új színt vitt csapata játékába Ziga Mravljak, fokozatosan csökkent a szegedi előny. Hullámzó volt a meccs, hiába volt négy is közte, a nagyszünetre visszaállította kétszámjegyű különbségét a hazai gárda. 48-35.

Óriásit védekeztek a vendégek a fordulás után, miközben a pontok megbízhatóan érkeztek a túloldalon, 48-46-ra jöttek fel a vasiak. Joggal kért időt Szrecsko Szekulovics, hiszen ekkor már több, mint négy perce nem talált be a csapata. A nagy futást sikerült megállítani, Dickey visszaállásával pedig újra a Szegednek állt a zászló – igaz, csak minimálisan -, továbbra sem tudta áttörni a gátat a Körmend, de most már abszolút belátható távolságon belül volt a Szedeák. 60-58.

Takács szépen tört be az alapvonalon, már az első támadásból kiegyenlített a Körmend, amely négy magyarral és a nulla pontos Mosely-val állt fel a záró felvonás elején. Úgy tűnik, hogy ez az ötös bevált, kisvártatva a vezetést is sikerült megszereznie a piros-feketéknek. Kiegyenlítetté vált a találkozó, amikor Kerpel-Fronius Balázs teljesen üresen dobhatott egy triplát, ellépett hattal a Szeged, de újra visszaküzdötte magát az Egis Körmend (75-73). Brown és Govens extrájával továbbra is a Szedeák járt előrébb, hiába használt érdemben csak hét embert a rotációban Szrecsko Szekulovics, nem fáradtak a hazaiak. Hiába küzdött foggal-körömmel a vasi együttes, Mosely és Williams betlijét nem bírta el a csapat, a Szeged odahaza is megverte az Egis Körmendet. 88-81.

Szólj hozzá!

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.