Félelem és reszketés Szombathelyen

Vágvölgyi Bálint 2018-12-17 15:57:00
Karácsonyfa-felgyújtás, betlehemi jászol-feldúlás és csúnya szavak skandálása - ettől tart a helyi Fidesz a keddi megmozduláson.

Kedden 18 órára hirdették meg Szombathelyre a tüntetést a rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás ellen. A megmozdulást az Éljen Szombathely! Egyesület szervezi, de mára már az összes ellenzéki párt csatlakozott hozzájuk, így az LMP, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, az MSZP, a DK, a Momentum Mozgalom és a Jobbik is képviselteti magát.

Ehhez kapcsolódóan a szombathelyi Fidesz sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amit most változtatás nélkül közlünk:

Sajtóközlemény

A Fidesz-KDNP szombathelyi közgyűlési frakciójának tagjaiként szomorúan vesszük tudomásul, hogy az elmúlt hét utcai erőszaka a szombathelyi ellenzéket nemhogy elriasztotta, de megihlette. Ezért a budapesti erőszakba torkolló, pusztító események mintájára keddre Szombathelyen is tüntetést hirdetnek.

​Ezzel a lépéssel önök, mint az MSZP vezette baloldali koalíció tagjai, jóváhagyják az utcai zavargások vandalizmusát. Az adventi készület idején önök békétlenséget hoznak a városunkba és otthonainkba. Egy héttel Karácsony előtt közösséget vállalnak a kereszténység meggyalázásával. Ezt a döntést hozták, fájdalommal bár, de tudomásul vesszük. A lelkiismeretükkel önöknek kell elszámolniuk.

​Arra azonban határozottan és nyomatékosan felszólítjuk önöket, hogy ne gyalázzák meg keresztény kultúránk szent jelképeit! Ne gyújtsák fel a szeretett városunk közterein felállított karácsonyfákat, ne dúlják fel a betlehemi jászolokat, és főleg ne skandáljanak trágár szavakat Jézusra! Rendőreinket, akik egész évben a biztonságunkért felelnek, ne dobálják meg füstbombákkal! Ne bántalmazzák és ne gyalázzák őket! A pillanatnyi politikai érdekeiket tegyék félre, és mérlegeljenek: rendőreink a szentestét otthon akarják tölteni, nem pedig a kórházban. Nyomatékosan kérjük a szombathelyi MSZP és társzervezeteinek képviselőit, hogy tartsák távol rendezvényüktől a provokátorokat, esetleges külföldről érkezett rendzavarókat, egyúttal emlékeztetjük önöket, hogy középületek (úgyis mint a Parlament, vagy akár a szombathelyi Városháza) megrongálása nem közelebb viszi önöket a választóikhoz, hanem épp ellenkezőleg...

Egyúttal felhívjuk a figyelmüket, hogy az önök rendezvényével egy időben zajlik a szombathelyi Városházán a „Sport Karácsony". Ezen a közel 20 éves múltra visszatekintő ünnepségen Szombathely megjutalmazza az adott évben sikereket elért gyermek, ifjúsági, amatőr és profi sportolóit, testnevelő tanárait és edzőit. Tisztelettel kérjük, hogy ne akadályozzák sportolóink bejutását az ünnepi rendezvényre és ne próbálják őket politikai céljaikra felhasználni.

Fidesz Magyar Polgári Szövetség Szombathelyi Közgyűlési frakciója

 

Szólj hozzá!

Egyeztetésre hívta a győri ellenzéki pártokat és civil szervezeteket a Tiszta Szívvel a Városért Egyesület

„Eljött az ideje annak, hogy a civilek és a pártok egy asztal mellett ülve, személyesen is egyeztessenek” – áll a posztban.

Autót rongált, pofozkodott a szombathelyi nő

170 ezer forint kárt okozott a kocsiban.

Közel 100 millió forint lehet 2024-ben a parkolási bevétele a szombathelyi önkormányzatnak

Igaz a teljes költségvetést tekintve ez csak mogyoró, és nem is az árbevétel a fontos ebben az ágazatban.

Mínusz után plusz: jó éve van eddig a Győr Projekt Kft.-nek

Az év első felében zárva tartott uszodák miatt is jobban alakult a mérleg.

7,9%-kal nőttek átlagosan a fogyasztói árak az előző év azonos hónapjához képest

Októberhez viszonyítva átlagosan nem változtak az árak, azonban a járműüzemanyagok 3,6%-kal olcsóbbak lettek.

Fizetésemelést jelentett be a győri polgármester a GYHG-nál

18 százalékos fizetésemelés lesz januártól a kukás cégnél.

Szabó Szebasztián ezüstérmes 50 méter gyorson a rövidpályás úszó Eb-n

A győriek kiválósága ezzel a magyar küldöttség második érmét szerezte a romániai kontinensviadalon.

Szabadhegyen is járt a Mikulás

A „Szabadhegyi anyukák - Győr” Facebook-csoport szervezett Mikulás-ünnepséget a Jereváni útra.

A legkisebb településre is elmennek a visszaváltott aludobozokért, üvegekért, PET-palackokért

Az alumíniumhulladék egyike a legértékesebb hulladékoknak, hiszen száz százalékban újrahasznosítható, begyűjtése pedig nemcsak gazdasági szempontból hasznos, de a környezet megóvását is szolgálja

Rátámadt a kalauzra a Szentgotthárd-Szombathely vonat egyik utasa

Ököllel ütötte és gáz spray-vel is lefújta.

Január 2-án kezdi meg a SZOVA értékesíteni a 2024-es szombathelyi parkolóbérleteket

A második lakossági bérlethez szükséges, hogy az autó forgalmijában a lakcím szerepeljen.

Lezárásra kell számítani a győri parkolóházak nyitott szintjein

Az Árpád és a Vásárcsarnok parkolóház nyitott tetőszintjeit lezárták.

Bunyó volt a vasi Mennyei megyeiben

Egy férfi a vendégcsapat játékosaként ököllel megütötte a hazai csapat egyik játékosát, majd a mérkőzés lefújását és szóváltást követően egy másik játékost arcon rúgott.

Itt a szombathelyi Mikulás-járat menetrendje

Egészen december 24-ig jár a különleges busz a városban.