Fotó: Vágvölgyi Bálint

Február közepén már edzésbe állna a Haladás sérült kapusa

ugytudjuk.hu
2019. december 28. szombat, 18:39
Rózsa Dániel boka- és térdsérülésből lábadozik.

Rózsa Dániel, a Haladás 35 éves kapusa még októberben, a Vasas elleni bajnokin sérült meg, bokája eltört, az elsüső keresztszalagja pedig részlegesen elszakadt. 

 

A bokaműtétem után sajnos hosszú hetekig nem tudtam elkezdeni a rehabilitációt, mert bevizesedett a térdem - mondta el a kapus a Haladas.hu-nak. 

 

"Ezért három-négy hétig csak pihentettem, másrészt nem tudtam, milyen súlyos a térdsérülésem, ennek függvénye is volt, mennyire terhelhetem a lábam. Ezért mielőbb szerettem volna megröntenezni a térdem – de azt mondták, amíg a bokaműtét miatt a fémlemez bennem van, veszélyes és nem szabad. Vártam-vártam, aztán meguntam és mégis elmentem MR-re – kiderült, semmi akadálya nem lett volna korábban sem a vizsgálatnak."

 

A vizsgálaton kiderült, hogy részlegesen elszakadt a keresztszalagja, csakúgy, mint 2016-ban. A kapus azonban úgy döntött, nem műtteti meg.

 

"Kétezertizenhatban nyolc hónapot hagytam ki a műtét miatt, most nem szeretnék ennyit várni a visszatéréssel. Egyébként nem én lennék az első  labdarúgó, aki műtét nélkül meggyógyul ebből a sérülésből, sokan játszanak térdszalag nélkül. Egy ideje gyógytornászhoz járok, aztán később következik az úszás, a biciklizés, konditermi erősítés – ha minden jól alakul, február közepén óvatosan elkezdhetek edzeni is. A bokám ugye már szinte teljesen rendbejött, és bízom bent, hamarosan a térdsérülésem is a múlté lesz."

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás