Nem lassít a Falco, a Kaposvár is két vállon

Vágvölgyi Bálint 2019-10-12 19:39:00
Félidőben még a vendégek vezettek.

Sok hibával kezdett mindkét csapat, közel két percet kellett várni, mire Reddic elsőként betalált, de az egyik büntetőjét még ő is elrontotta. Dramicsanin egy hármassal fordított. A harmadik percben elcserélte magát Fekete Ádám (Hendlein helyére Lalic állt be), öt légiós került a pályára, így a szabályok értelmében technikait kapott a vendég kispad. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első negyed után 15-16 volt az állás, köszönhetően Norfleet dudaszós hármasának.

Sok hibával kezdett mindkét csapat, közel két percet kellett várni, mire Reddic elsőként betalált, de az egyik büntetőjét még ő is elrontotta. Dramicsanin egy hármassal fordított. A harmadik percben elcserélte magát Fekete Ádám (Hendlein helyére Lalic állt be), öt légiós került a pályára, így a szabályok értelmében technikait kapott a vendég kispad. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, az első negyed után 15-16 volt az állás, köszönhetően Norfleet dudaszós hármasának.

Az ex-szombathelyi légiós nagyon motiváltan játszott, büntetőkkel növelte tovább csapata előnyét, Okorn másfél perc után időt kért. Hiába, 10-0-val kezdett a KKK, nagyon gyenge százalékkal dobott a Falco, ráadásul három perc után 5-0 volt a faultarány. Benke törte meg a hosszú hazai kosárcsendet. Perl és Filipovity kosaraival aztán elkezdett zárkózni a bajnok, a tizenötödik percben, 22-28-nál meg is szakította a játékot Fekete Ádám. Egyre csak közeledett a Falco, 31-31-nél Benke egy zsákolással egyenlített, Hooker kosarával pedig hosszú idő után fordult a kocka, így ismét időt kért Fekete. Nem adták fel a kékek, a félidőre előnnyel is mentek (34-35).

A fordulás után Davis talált be először, ziccerből, majd Washington zsákolt egy nagyot. A második félidőre átért Zalaegerszegről Sztojan Ivkovics szövetségi kapitány is. 38-39-nél Ponjavics követett el sportszerűtlen hibát Benkével szemben, majd nem sokkal később is ugyanez volt a leosztás Davis és a megiramodó Hooker találkozásakor. Mielőtt még elment volna tízzel a Falco, Dramicsanin gyorsan bevágott két hármast (55-52). 62-55-ről indult a záró felvonás.

Davis tizennegyedik, Perl tizenkettedik pontját jegyezte. Perl szép szólója után Fekete időt kért, 66-57 volt az állás. Lake közelijével először vezetett tíz fölött a címvédő. A vendégektől Ponjavics a 34. percben kiszállt. A hátralévő időben újabb fordulat már nem jött, a Falco ha nehezen is, de felőrölte a nagyot küzdő és jól játszó kaposváriakat, így továbbra is hibátlan a bajnokságban.

Falco-Vulcano Energia KC Szombathely - Kaposvári KK 81-74 (15-16, 19-19, 28-20, 19-19)

Bajnokság, 3. forduló
Szombathely, Aréna Savaria, 2620 néző
V.: app Péter, Török R., Kulcsár T. (Schäffer B.)

Falco: Hooker 12/6, Benke 11/3, Bíró -, Washington 6, Reddic 10. Csere: Krivacsevics -, Perl 14, Váradi 8, Lake 6, Filipovity 14/12.

Kaposvár: Davis 19/6, Norfleet 18/6, Ponjavics 3/3, Hendlein 2, Dramicsanin 14/9. Csere: Lalic 15, Baki -, Krnjajski 3/3, Bogdán -.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”