A Jászberényt lesimázva jutott a Magyar Kupa döntőjébe a Falco

Vágvölgyi Bálint 2019-02-15 17:13:00
26 pont lett közte.

Falco KC Szombathely - JP Auto-Jászberényi KSE 96-70 (31-15, 20-20, 20-13, 25-22)

Zsíros Tibor Férfi K&H Magyar Kupa, elődöntő
Győr, Audi Aréna, 1200 néző
Papp Péter, Tőzsér Dénes, Söjtőry Tamás (Balogh László)

Falco KC Szombathely : Govens 10/6, Váradi 6/3, Bíró 3/3, Bruinsma 16/6, Reddic 11. Csere: Curry 13/3, Balmazovics 18/15, Perl 13, Tóth 6, Hódi -, Körmendi -.

JP Auto-Jászberényi KSE : Pitts 19/6, Rakics 2, Coleman 26/6, Alekszandrov 4, Pantelics 3. Csere: Czirbus 8, Kerpel-Fronius 5/3, Cseh -, Brbaklics 2.

Feszes védekezéssel és szombathelyi kosarakkal kezdődött az első elődöntő - kezdi a meccs tudósítását a BB1, kosaras szakportál. A vasiak 9-0-ra húztak el a mérkőzés elején, Nikola Lazics, Darin Govens második triplája után időt is kért, kevés sikerrel 13-0-ra növelték előnyüket a sárga-feketék. Redick és Bruinsma volt eredményes. Négy percet kellett várni az első berényi kosárra, Coleman dobott be egy tempót. A JKSE azonban a negyed hátralévő részében is alárendelt szerepet töltött be, a szombathelyiek nagyon elkapták a fonalat. Hat játékosuk is betalált, míg a Jászberényt Coleman és Pitts próbálta meccsben tartani. Nagyon kevés sikerrel. 31-15.

A második negyedet dekoncentráltan kezdte a Falco. Curry eladott egy labdát, és technikait is kapott, Perl Zoltán vonalra lépett egy támadásnál. A Jászberény ennek ellenére nem tudott közelebb férkőzni. Állandósult a 15 pont körüli különbség. Úgy tűnt, a Jászberény a Körmend ellen minden puskaporát ellőtte, mindössze 31%-al dobtak. A 26. percben  Lazics ismét időt kért, mert Balmazovics triplája után már 20 pont volt a Falco előnye. A szombathelyiek valamennyi pályára lépő kosarasa, kilencen voltak, dobott már pontot addigra. A negyed végén ismét kisebb hullámvölgybe került a Falco, de ez csak az eredmény minimális kozmetikázására volt elég a másik oldalon. 51-35.

A második félidő első kosarára három percet kellett várni. Govens volt eredményes. Ment a “lökdösődés” a pályán rendesen, ekkor mát mindkét csapatnak négy-négy csapathibája volt. A Falco kontrollálta a játékot, annyit játszottak, amennyi a magabiztos előny megtartásához kellett. A 26. percben, 22 pontos vasi vezetésnél, ismét időt kért Nikola Lazics. Öt pontos jászberényi “roham után” ismét szombathelyi pontok jöttek, Curry büntetőzött jól, Bruinsma dobott biztos ziccert, Curry tripla. Úgy tűnt a JKSE már a bronzmérkőzésre tartalékol.  71-48.

Az utolsó negyedet gálameccsé, zsákolóversenyé tette a két csapat. Alig védekeztek a csapatok. Némi izgalmat csak az hozott, amikor a szombathelyi és a szolnoki tábor egymást szidta. Inkább nem idézzük, de semmi új. 96-60.

A Falco remekül összpontosítva, teljesen megérdemelten nyerte meg a meccset, és jutott be a Magyar Kupa döntőjébe.

Szólj hozzá!

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.

Szombathelyi, Jókai utcai gázolás: Semmiféle eltussolás a kapitányság részéről nincs

Megszólalt a szombathelyi rendőrkapitány a kettős gázolás ügyében.

Keresőoptimalizálás: hogy valóban azt kapjuk, amit látni szeretnénk

A keresőoptimalizálás, azaz a SEO szerves része az online marketingnek. Az a lényege, hogy a weboldalakat, illetve azok tartalmait a lehető legelőrébb rangsoroljuk a keresőmotorok találati listáin.

100 nyugtatót beszedve vezetett egy férfi, Kapuvár mellett szenvedett balesetet

Összeveszett az asszonnyal, ezt a megoldást választotta.

Pintér Bence fizetetlen szabadságra megy a kampány ideje alatt

A győri Tiszta Szívvel a Városért Egyesület polgármesterjelöltje felfüggeszti újságírói tevékenységét.

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.