A legújabb Star Warst, képzeletbeli Hitlert, láthatatlan embert és Harley Quinnt is megtalálod téli filmajánlónkon

Varga Mátyás 2019-12-04 19:35:00
Popcorn mozikért és művészfilmekért rajongók is megtalálják a nekik tetsző filmet tízes listánkon.

Élősködők (premier: december 5.)

A dél-koreai rendező, Bong Joon Ho több évnyi nemzetközi munka után visszatér szülőhazájába. Bong eddig olyan fantasztikus filmeket rendezett, mint a Snowpiercer - A túlélő viadala, A gazdatest vagy a Netflixen megjelent Okja. Legújabb filmjével, az Élősködőkkel megnyerte a 72. cannesi filmfesztivál fődíját az Arany Pálmát. A történet szerint Ki-taek és naplopó családja az élet minden területén a könnyebb utat választják a problémák megoldására. Ahogy a film címe is mutatja szó szerint rátelepednek a Park családra, akik fényűző életmódja felkelti Ki-taek-ék figyelmét.

Jumanji - A következő szint (premier: december 12.)

Újra visszatérünk a kalandos játék, a Jumanji, ezúttal is digitális világába. A 2017-es előzményfilm hatalmas meglepetés volt, ugyanis a nézők imádták, és 962 millió dolláros bevételre tett szert. A folytatás a korábbi filmhez sokban hasonlít, azonban az egyik szereplő nagyapja és a papa nyugdíjas barátja is bekeverednek a játékba. A dzsungel helyett pedig ezúttal forró sivatagon és havas hegyeken kell átverekedniük magukat hőseinknek. A jókedv és az akció garantált, ugyanis Hollywood legtöbbet kereső színésze, Dwayne Johnson gondoskodik mindenről.

Star Wars: Skywalker kora

43 év után véget ér a világ legnagyobb és legsikeresebb filmes univerzumának eddig ismert trailere. Az idei filmben ugyanis lezárul a Skywalker-saga és ezzel együtt pont kerül a rajongók által ismert gigantikus történet végére. A Disney nem bízta a véletlenre, ugyanis a rajongók által utált Rian Johnson után, újra J. J. Abrams rendezte a két hét múlva debütáló filmet. Az előzetesek és a különféle rajongói teóriák sokat sejtetnek, azonban pontosan senki se tudja a stábon kívül, hogy hogyan zárul Rey és Kylo Ren kalandja. 

Portré a lángoló fiatal lányról (premier: december 26.)

Hogy ne csak blockbustereket ajánljuk, a komolyabb filmek kedvelőinek valószínűleg elnyeri tetszését a francia rendezőnő, Céline Sciamma drámája. A Cannes-ban legjobb forgatókényvért járó, külföldi kritikák szerint fantasztikus alkotás egy festőnő és egy fiatal, jómódú lány szerelmét meséli el. A grófi családból származó Héloïse-t ugyanis a festmény segítségével kívánják férjhez adni. De a leányzó szembe megy családja akaratával, mivel szeretné megőrizni szabadságát. A francia film elég nagy valószínűséggel ott lesz majd a jövő évi Oscar-gála legjobb idegen nyelvű filmjei között.

1917

Négy éves pihenőjéből tér vissza Sam Mendes, aki hatalmas fába vágta a fejszéjét. Ugyanis I. világháborús történetű filmje látszólag vágás nélkül, valós időben meséli el két bátor katona küzdelmét. A fiatalok ugyanis nem kisebb feladatot kapnak, minthogy át kell hatolniuk az ellenséges vonalon, hogy egy üzenetet adjanak át bajtársaiknak, különben 1600 katona hal meg. A háborús drámában olyan A listás színészek tűnnek fel, mint Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, vagy a Trónok harcából is ismerős Richard Madden.

Jojo Nyuszi

A Hétköznapi vámpírokkal ismertté vált új-zélandi Taika Waititi egy rendkívül merész történetet kanyarított nálunk csak jövőre megjelenő filmjéhez. A II. világháború alatt játszódó történetben egy német kisfiú ugyanis rájön, hogy édesanyja egy zsidó kislányt rejteget a házukban. Mondanom se kell, hogy az eddigi elképzelései 180 fokos fordulatot vesznek és csak képzeletbeli barátjára, Adolf Hitlerre számíthat. A film érdekessége, hogy Hitlert nem más játssza, mint maga Waititi. 

Úriemberek (premier: január 30.)

Az angol fenegyerek, Guy Ritchie az idei Aladdin után egy igazi gengsztersztorit szállít jövő január végén. A Matthey McConaughey általa alakított Mickey Pearson ugyanis el akarja adni jövedelmező marihuánabizniszét. Ahogy az a zsánerhez tartozó filmeknél ilyenkor lenni szokott, az összes bűnöző megőrül. A bérgyilkosoktól kezdve, a dílereken át, egészen a nagypályás bűnözőkig mindenki magáénak akarja az áruba bocsátott mariskát. McConaughey mellett még feltűnik Colin Farrel és Charlie Hunnam is.

Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) (premier: február 6.)

A DC egyszerűen nem tud leállni és fejesek úgy gondolták, hogy a Margot Robbie által alakított Harley Quinn és társnői is megérdemelnek egy külön filmet. Az erősen feminista üzenettel megtámogatott szuperhős film trailerek alapján nem tűnik nagy durranásnak. Annyi elbaltázott film után még azonban egy parányi remény talán maradt bennünk, hogy adjunk egy esélyt Joker szerelmének. Gotham készülj, mert Harleyék jól fenéken billentenek. 

Sonic, a sündisznó (premier: február 13.)

Az internet népénél pár hónapja kiverte a biztosítékot, amikor meglátták az amúgy tényleg furcsa Sonicot. Gyerekkorunkból sokaknak ismerős lehet a villámgyorsan sprintelő kék sündisznócska. A cselekmény is rém egyszerű, ugyanis Sonic váratlanul olyan erő birtokosa lesz, ami miatt rejtőzködnie kell, nehogy tudomást szerezzenek róla. Egyszer csak találkozik Tommal a városi rendőrrel, akivel később menekülnie kell a gonosz Dr. Robotnyik elől. Külön érdekesség, hogy a főgenyát Jim Carrey alakítja. 

A láthatatlan ember (február 27.)

A Fűrész és az Insidious-filmek forgatókönyvéért felelős Leigh Whannell, jövőre újabb filmmel örvendezteti meg a horror rajongókat. Whannell ezúttal A láthatatlan ember történetét veszi górcső alá, hogy egy mai korba helyezett, rémtörténetet alkosson belőle. A szolgálólány meséjéért Emmy-díjat kapott Elisabeth Moss pszichopata és láthatatlan férje elől menekül. Illetve próbálja bebizonyítani, hogy halottnak vélt társa mégis él, csak éppenséggel senki se látja. Bár az Insidous történetek bőven tartalmaznak jumpscare-eket, minden esély megvan rá, hogy egy fantasztikus pszicho horrort kapunk.

Szólj hozzá!

Hogyan válaszd ki a számodra ideális szakmát?

Sok olyan ember van, aki nap mint nap mással foglalkozik, mint amit valójában szeretne.

Másfél milliárd forintnyi adót csalt el egy szójadarával üzletelő banda, a szálak Sárvárra vezetnek

A brazil szójadara olasz, szlovén és osztrák cégeken keresztül érkezett Magyarországra, fiktív belföldi cégek beiktatásával.

Két díszpolgári címet vonna vissza a kőszegi önkormányzat

1945-ben két szovjet katona kapta meg a kitüntetést. 

A svéd Per Johansson a győri kézilabdacsapat új vezetőedzője

A holland női kézilabda-válogatottat is ő irányítja.

Kijutott a párizsi olimpiára a magyar férfi kézilabda válogatott

Fordulatos játék és hatalmas küzdelem után, megérdemelten

Vajon hogyan látják a színeket az állatok?

Abban biztosak lehetünk: nem úgy, mint mi.

Gyermekpornográfia elkövetésével vádolnak egy 14 éves győri fiút

12 év alatti gyerekekről szerzett felvételeket.

Lehűléssel indul a jövő hét

A hét második felében melegedés kezdődik, a jellemzően erősen felhős idő mellett hétvégén akár 20 fok is lehet.

Ájurvédikus gyógyítás egy hévízi egészségközpontban

Vannak országok, ahol a test, a lélek és a szellem hármasának egyensúlya alapvető fontosságú az emberek mindennapjaiban, és ennek harmonikus megtartása az élet legfőbb célja. Ilyen hely India is, amely már több, mint 5.000 éve holisztikus szemlélettel közelíti meg és gyógyítja az embert. 

Külső és belső aranyér: mi a különbség köztük?

Akinek volt már kitüremkedett aranyeres csomója, az tudja, mennyire fájdalmas ez. Feszít, szorít, viszket, nehézzé teszi az ülést és a székelést is. Nem is csoda, hogy a legtöbben próbálják visszahelyezni a kikandikáló darabot a végbélnyíláson keresztül. De vajon ez a jó megoldás? Cikkünkből kiderül, mit lehet tenni ilyen esetben.

Patonay Imre ismét elindul Körmend polgármesteri székéért

Ő a Változás a Városért Egyesület első bejelentett jelöltje.

Tökéletes erotikus eszköz a profi ligára szabva

Míg egyesek sosem próbáltak erotikus eszközöket, akár idegenkednek is tőlük, mások előszeretettel alkalmazzák őket a hálószobában töltött idő alatt. Utóbbinál a gyártók igyekeznek mindent megtenni azért, hogy a lelkesedés hosszú távon megmaradjon.

Szabadlábra került Fekete Dávid győri énekes

A vádirat szerint 279 millió 574 ezer 213 forint kárt okozott.

Mely csillagjegyeknek megy a legkönnyebben az újrakezdés?

Az élet olykor nagyon kegyetlen, hisz mindenkivel előfordul, hogy hiába küzdött valamiért teljes erőbedobással, mégis hoppon maradt a végén. A csalódásokat megélni, feldolgozni nem egyszerű, a padlóról felállni és újrakezdeni pedig még nehezebb.

Balhé volt a vasi böllérversenyen

Egy ittas férfi lefejelt egy másikat.