Ezeket a filmeket nézd meg, hogy gyorsabban teljen a karanténban töltött idő

Varga Mátyás 2020-04-21 20:15:00
A Netflix és a HBO GO filmes kínálatából szemezgettünk.

A karanténban képes ólomlábakon járni az idő, és gyakran érezzük úgy, hogy mintha minden megállt volna körülöttünk. Ilyenkor célszerű elővenni egy régen halogatott könyvet, játszani egy társas vagy akár videójátékkal, vagy filmet és sorozatot nézni. Mivel azonban a tévé közel sem biztos, hogy éppen azt adja amit éppen néznék, sokan a különböző streaming szolgáltatások kínálata közül szemezgetnek. Mi pedig úgy gondoltuk, hogy összegyűjtök 10 filmet, amik minőségi kikapcsolódást nyújthatnak nagyoknak és kicsiknek is. 


Truman Show (Netflix)

Az 1998-as Truman Show az egyik tagja az előző évezred végi filmes kánaánnak. A filmben végig követhetjük Truman Burbank életét, amit a világ élő egyenes adásban követhet megszakítás nélkül. Egy nap azonban homok kerül a show jól működő gépezetébe, és Truman ráébred, hogy egész addigi élete egy hazugság volt. Jim Carrey brillírozik a szerepében és nézőnek is megfordulhat a fejében, hogy lehetséges hogy neki is kamerák hada követi minden lépését. 

A nő (HBO GO)

Az internet elterjedésével, és a közösségi oldalak megjelenésével fokozatosan jelentek meg a különféle mesterséges buborékok, amik könnyen elidegeníthetnek minket embertársainktól. Többek között ezt a témát is érinti Spike Jonze filmje, amiben az Oscar-díjas Joaquin Phoneix vállalta magára a főszerepet. A történet érdekessége, hogy Phoenix karaktere, Theodore beleszeret egy operációs rendszerbe, aminek Scarlett Johansson kölcsönzi a hangját. A film pedig az ő kapcsolatukat mutatja be, ami egy érdekes lezárással ér véget, bőven hagyva maga után gondolatokat, amiken rágódhatunk.


Agymanók (HBO GO)

Az első animációs film a listán, amit gyereknek is ajánlunk. Valószínűleg sokszor gondolkoztatok már azon, hogy miért pont egy adott érzéseteknek megfelelően cselekedtetek egy korábbi élethelyzetben. Ilyenkor a köznyelvben is gyakran használjuk az érzéseink átvették felettem az uralmat kifejezést. Nos ezt az Agymanókban szó szerint kell érteni, ahol Derű, Bánat, Harag, Majré és Undor irányítják szereplőink életét. Ezen érzelmek keveredése pedig furcsa dolgot eredményeznek a kamaszodás előtt álló Riley életében. 

Baby Driver (Netflix)

Kicsit csaltam a címmel ugyanis ez angol eredeti, de valamiért nem vagyok hajlandó használni a magyar megfelelőjét, ami simán lehetne egy pornófilm címe is. Edgar Wright legutóbbi filmjében a száguldozásé és a zenéké lesz a főszerep. A sztori szerint Baby (bármennyire is meglepő egy srác) bankrablásokhoz biztosítja az egérutat a rablóknak. Ez önmagában egy teljesen átlag film is lehetne, viszont Babynek születésétől fogva cseng a füle, ami miatt folyton zenét hallgat. Wright pedig volt olyan végtelenül kreatív, hogy szinte az egész filmet az adott dal ritmusára vágta, ezzel egy csodálatos színt adva a cselekménynek. 

Klaus (Netflix)

A Netflix múlt évi filmje a második alkotás ami a fiatalabb generáció tagjait célozza meg. A film ugyanis egy egyedi hangvételben meséli el a Mikulás eredettörténetét, ezzel egy újabb árnyalatot adva mindenki kedvenc Miklósának. Hogy mi ebben a különleges? Az, hogy a mese nem a mára megszokottá vált animációs technikával készült, hanem a régi, igazi rajzfilmek módszerével keltették életre a történetet. Ezáltal nem csak egy megható sztorit, hanem egy szemkápráztató alkotást is kapunk.

Kojot (HBO GO)

Csak úgy, mint a film szereplőinek, úgy magának a filmnek is elég zűrös élete volt. Az egész úgy kezdődött, hogy Kostyál Márk alkotása szinte semmilyen marketinget nem kapott, valamint a megjelenéskor is próbálták levenni a mozik műsoráról, valamint a Magyar Filmhéten sem mutatták be. Mindezt azért, mert a történetben a rossz nyelvek szerint van egy szereplő, akinek életútja kísértetiesen hasonlít az ország legismertebb gáz szerelőjének folyton felfelé ívelő karrierjéhez. A fantasztikus film 100%-os pontossággal mutatja be a vidéki életet, valamint azt, hogy egy falusi kiskirály hogyan tudja tönkretenni egy fiatal pár életét. 

Testről és lélekről (HBO GO)

Enyedi Ildikó filmje volt jelenleg az utolsó magyar alkotás, ami megmérettette magát az Oscaron. A két fogyatékos ember szerelmét bemutató Testről és lélekről egy rendkívül intim film, ami betekintést enged egy olyan kapcsolatba, ahol a felek álmukba találkoznak egymásról. A rendkívül érzékeletességgel készített filmben végig követhetjük, hogy a kezdeti idegengedés hogyan alakul át két nem mindennapi ember szerelmévé.

Ruben Brandt, a gyűjtő (HBO GO)

Bátran ki lehet jelenteni, hogy a Ruben Brandt eddig az évezred legbátrabb magyar animációs filmje, amit sokan már most a Macskafogóval egy szinten emlegetnek. Krstić Milorad megcsinálta azt, amit eddig csak a fantasztikus filmekben láttunk és alkotott egy olyan filmet, aminek minden egyes képkockája önálló művészeti alkotásként is megállja a helyét. Senkit se tévesszen meg az történet animációs mivolta, itt egy olyan komplex művészettörténeti elemektől túlcsorduló filmet kapunk, ami után minden műkedvelő megnyalja mind a tíz ujját. 

Harry Potter filmek (HBO GO)

Bevalljuk kicsit csalunk, ugyanis listánk két utolsó alanya nem egy filmet rejt magában. Ha szigorúan akarom venni akkor a Harry Potter filmek alatt a 7 regényből készült filmet értem, amiken azóta generációk sora nőtt fel. Azonban az elmúlt években újra megjelent a mozik vásznain a varázsvilág, mert eddig két Legendás állatok film jelent meg, amik a J. K. Rowling által teremtett világban játszódnak. A 8 eredeti filmben végigkövethetjük a Harry, Ron és Hermione-féle trió felnövését és harcát a gonosz Voldemorttal, míg a Legendás állatok filmben Gellert Grindelwald gyűjt maga köré híveket, hogy kirobbanthasson egy háborút.

Marvel filmek (HBO GO)

Ki ne ismerné az idén 12 éves Marvel-moziuniverzum filmjeit? 10-ből minimum 9 ember ismeri Vasember, Thor, Hulk vagy Amerika Kapitány kalandjait, amik az elmúlt évek alatt a popkultúra szerves részévé váltak. Rajongók milliói várják tűkön ülve a következő filmet, hogy aztán megtöltsék a világ mozitermeit. Ha nem tévedtem akkor a HBO GO-n az összes Vasember és Amerika Kapitány filmet,  Bosszúállók: Végjátékot, a Pókember: Idegenbent és a Marvel Kapitányt találjátok meg. Nincs is más hátra, mint kipattogtatni egy kis popcornt és elindítani valamelyik filmet. 

Szólj hozzá!

Felhős napra számíthatunk

Maximum 28 fok lesz.

Edzőjük szerint kiváló fizikai állapotban vannak a Győr női kézilabdázói

Danyi Gábor "óriási csalódásnak" nevezte, hogy a BL négyes döntő idén elmarad.

Szerdán drágul a benzin

Hol van már a 300 forintos határ?

Eldőlt, ki lesz az FC Barcelona edzője a következő szezonban

Az elmúlt időben a sajtóhírek Setién menesztéséről szóltak.

Maradhat a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás?

Még ne tervezzünk a nyár végére.

Maruzsa Zoltán: ismét fel kell készülni a digitális oktatásra

A köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, hogy ősszel normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet.

Beton terelőtömbnek ütközött egy motoros Körmend és Egyházasrádóc között

A férfi egy balra ívelő kanyarban vesztette el járműve felett az uralmát.

van még itt cikk a témában: