Extrém büntetéssel alázta meg a tankerület a kreatív tornatanárt

Székely Zoárd 2020-06-16 15:02:00
Egy szebb világban kitüntették volna hősünket.

Még márciusban, a koronavírus-járványnak köszönhető iskolabezárások és az online tanításra felkészületlen oktatásügy zűrzavaros helyzete alatt került fel az alábbi videó, ami egyszerű abszurditásával és szívmelengető ötletességével felettébb szórakoztató jelenség: Vezsenyi László, a makói József Attila Gimnázium tesitanára a nappalijában, egy vasalódeszkára mászva mutatta meg, hogy az interneten keresztül, a lakásba zárva is lehetséges úszást tanítani és tanulni.

Tibor

Mint Vezsenyi egy friss interjúban elmondta, a vicces videóval az volt a célja, hogy kicsit felrázza a diákjait, akik nem tudták elképzelni, hogy a neten lehetséges tornát tanítani, ezért kevesen csatlakoztak a Google Classroomos csoportokhoz. Emellett bebizonyította, hogy bármit lehetséges a távolból tanítani, ha elég ötletet és energiát visz bele az ember.

Csakhogy sajnos nem mindenki számára volt egyértelmű az üzenet:

  • A tankerület vezetője a videót meglátva tajtékzott, és követelte, hogy az anyagot azonnal szedjék le a Youtube-ról;
  • Vezsenyi írásbeli megrovást kapott;
  • azonnali hatállyal letiltották a tanításról, elvették az összes csoportját.

Már az eddig felsoroltak is kiverhetik a biztosítékot, de a következő pont alapján bizonyosak lehetünk abban, hogy több szempontból is megrekedtünk a primitív kommunizmus szintjén:

a tankerület ugyanis a letiltása óta arra kényszeríti a tanárt, hogy minden egyes napra készítse el a csoportjainak szánt aznapi tananyagot , gyakorlatsorokat, pontos utasításokkal (3-4 csoportról van szó), majd azokat küldje el a tankerületi vezetőnek és az iskola igazgatójának. 

Ez azt jelenti, hogy a gyerekek ezeket a naponta elkészülő anyagokat sosem látják, hiszen Vezsenyi nem taníthat, az anyagokat kizárólag „büntetésből” kell megírnia, hiszen utána semmire sem használják azokat.

Sőt a tankerület vezetője eredetileg kitalált még egy megalázást, miszerint Vezsenyinek tanulmányoznia kellett volna a Nemzeti Pedagóguskar etikai kódexét és a nemzeti alaptantervet, hogy az igazgatója azokból utána kikérdezze, de ez azért már az igazgatónak is sok lett volna, és nem élt a lehetőséggel.

A tornatanárt érthető módon igencsak letörte ez a bánásmód:

„(...) őszinte leszek, nagyon elvesztettem a kedvemet. Tényleg nehéz beszélni róla, mennyire magam alatt voltam. Én pedagógus vagyok, azért maradtam a pályán, mert szeretem csinálni. Nyilván nem a pénzért”

- nyilatkozta a fenti interjúban.

Vezsenyi az ügyben megkereste a KLIK vezetőjét, Hajnal Gabriellát is, aki  

„(...)három hét után annyit válaszolt, hogy forduljak panaszommal a tankerület vezetőjéhez. Azaz ugyanahhoz az emberhez, aki ezeket az aránytalan büntetéseket kiszabta rám.”

Vezsenyi ügyét a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete karolta fel. Az interjút, amiből ezek az elképesztő részletek kiderültek, abból az alkalommal készítették vele, hogy a PDSZ neki ítélte a Civil Kurázsi Díjat, amit a szervezet azoknak az oktatási dolgozóknak ítél oda, akik a legbátrabban állnak ki jogaikért.

 

 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.