Fotó: Pixabay

Erzsébet királynő bezáratta a Buckingham-palota bárját, mert túl részegek voltak az alattvalói

Fehér Buda
2019. szeptember 17. kedd, 09:58
A palotában dolgozóknak azért nem kell szomorkodniuk, még így is rengeteg előnnyel jár a munkahelyük.

Az angliai Channel 5 csatorna készített egy öt részes minisorozatot a királyi család palotáinak titkairól. Az első rész a Buckingham-palotára fog fókuszálni, amiben 188 alkalmazott lesi a királyi család minden kívánságát. A palotában 775 szoba van, ebből 52 hálószoba és 78 fürdőszoba. Az eredeti épületet 1703-ban építették, azóta azonban kibővítették, így nyerte el a mai formáját. 

 

A sorozat készítői már le is rántották a leplet néhány meglepő titokról, például arról, hogy a palota bártermének olyan magas a mennyezete, hogy három kétemeletes busz simán elférne benne egymáson. A legmeglepőbb dolog azonban az, hogy 

 

a palotában nemrég még egy bár is volt.

 

II. Erzsébet királynő azonban bezáratta a mulatót, mert a palota alkalmazottjai rendszeresen lerészegedtek munka közben. 

 

A sorozatban az is kiderül, hogy a királyi család egy ATM-et is szereltetett a palotába, amit a kedvenc bankjuk, a Coutts üzemeltet. Azt nem tudni, hogy a királynő valaha is használta volna a masinát.

 

A sorozat készítői azt is kiderítették, hogy a Buckingham-palotának saját postája is van, de még orvosi rendelő és egy medence is rejtőzik a hatalmas építményben.

 

(Mirror)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás